Gépinfo
Gépinfo

A Case IH újdonságai az Investnél

A Case IH újdonságai az Investnél

Agrofórum Online

A cég standjának egyik büszkesége a Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevében részesített CASE IH Puma 175 CVX traktor volt.

Nagy volt a forgalom az Invest Gépkereskedelmi Kft. standján az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, ahol a Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesített CASE IH Puma 175 CVX traktort is meg lehetett találni.

Az Invest Gépkereskedelmi Kft. 2002 óta a CASE IH mezőgazdasági gépek magyarországi vezérképviselete és importőre, ugyanakkor más gyártók széles körű termékpalettájának forgalmazásával, valamint gyors és pontos szervizhálózatával is vevői szolgálatában áll.

„Nagyon sok partnerünk keresett fel bennünket. Az utóbbi 13 év AgrárgépShow-ján részt vettünk, így jól meg tudjuk ítélni, hogy ez egy erős kiállítás volt, aktív érdeklődéssel, a látogatók nagy része is konkrét érdeklődéssel jött, és ha az ár és a műszaki tartalom megfelelő volt, akkor már a szerződéskötés is gyakran megtörtént” – tájékoztatta lapunkat Várkonyi Bence, kereskedelmi vezető.

A cég standjának egyik büszkesége a Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevében részesített CASE IH Puma 175 CVX traktor volt.

„A CASE IH már nagyon régóta dolgozik azon, hogy milyen irányban tudná a mezőgazdasági gépek vonalán előremozdítani a hatékonyságot. A hajtómű az, ami jelenleg a leginkább módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy ezzel a traktorral 0-tól 50 km/h-ig fokozatváltás nélkül lehessen dolgozni, és hogy a fogyasztás csökkenjen. A termelékenység pedig azáltal növelhető, hogy mindig megtalálható az az optimális sebességtartomány, amiben az adott munkaművelet a legkisebb üzemanyag-felhasználás mellett a legnagyobb hatékonysággal végezhető el” – mondta el Várkonyi Bence.

CASE IH Puma 175 CVX

A CASE IH 1842-es alapítása óta törekszik a gyors, hatékony és termelékeny munkavégzést elősegítő gépek gyártására. Ennek szellemiségébe illeszkedik a Puma is, amely kiváló fogyasztási értékeivel, nagy teljesítményű motorjával és számos teljesítményre – valamint üzemanyag-takarékosságra – vonatkozó extráival lett a 150-240 lóerős kategóriában termékkínálatuk kiemelkedő tagja.

Az egyik legkorszerűbb modellnek számító Case IH PUMA CVX állandóan változtatható áttételű sebességváltóval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a traktor alacsony üzemanyag-felhasználással dolgozhasson, hiszen a motor is jóval a megszokott fordulatszám-tartomány alatt működhet. Ez eredményezi az alacsonyabb üzemanyag-felhasználást, a hagyományos futóművel ellátott traktorhoz képest 8-10%-os megtakarítással. A CVX váltó alkalmazásával további hatékonyság, gazdaságosság és kényelem nyerhető, a MulticontrollerTM kartámasz, az ICP kezelőszerv panel és az AFS PRO 700TM érintőképernyős monitor pedig a traktor összes kulcsfontosságú funkcióját egy helyre csoportosítja.

A gépre már most lehet szerződni, szállítását az Invest nyár elején tudja teljesíteni.

Optum CVX

A Case IH termékpalettáján azonban az új Optum CVX modellcsalád az igazi újdonság. „Ez egy olyan hiánypótló méretű traktor, ami a meglévő Puma és Magnum szériák közé ékelődik, nem véletlen, hogy az Agritechnica kiállításon is díjazták.” – magyarázta a kereskedelmi vezető.

Nagy teljesítményű, kompakt, könnyen irányítható és kiváló teljesítmény-súly aránnyal bír. Új kialakítású motorháztetővel és hátsó sárvédővel, valamint csak ezen a típuson megtalálható lámpákkal rendelkezik. Fokozatmentes sebességváltója megbízhatóan kezeli és adja át a több mint 300 LE által generált vonóerőt. Lenyűgöző vonóerejét az új kialakítású első és hátsó tengely mellett a 2995 mm-es tengelytáv, valamint a 2,15 m átmérőjű abroncsok (pl. 710/75R42) segítik.

A viszonylag alacsony alaptömeg, a hátsó és első rudazat és a nagy teljesítmény segítségével az Optum CVX tökéletesen hidalja át a rugalmasság és a több funkció elvégzése iránti igényt, ideértve a nehéz első és hátsó művelő eszközökkel végzett feladatokat is. Rugózott fülkéje maximális kényelmet és optimális munkakörülményeket biztosít, a textil- vagy bőrbevonattal kapható üléshez pedig prémium kiegészítők (pl. elektromosan állítható kartámasz, ülésfűtés) is választhatók.

Hardi Alpha önjáró permetező

Az Invest standján kiállított HARDI ALPHA önjáró permetezőgépek megújult családja a korábbinál is nagyobb teljesítményt, megbízhatóságot és vezetési kényelmet nyújt.

Az új EcoDrive vezérlő rendszer az új Tier 3B 217 lóerős, vagy 245 lóerős motorokkal rugalmasabb teljesítményt, kisebb zajszintet és több mint 30 %-os üzemanyag-fogyasztáscsökkentést biztosít. Az összes funkció a vezetőfülkéből működtethető, és valamennyi permetezési és hidraulikus funkció is a jobboldalon elhelyezett, a vezetőüléssel és így a gépkezelővel is együtt mozgó SprayCenter kartámasz konzolról irányítható.

Az EvoCab vezetőfülke 3 oszlopos felépítése holtterek nélkül nyújt optimális kilátást, több mint 320° fokos szögben. Az alacsony zajszint és az automata légkondicionáló berendezés a permetezőgép kezelője számára a gépe teljesítményének általános optimalizálását teszi lehetővé.

Az Invest Gépkereskedelmi Kft. 14 éve vállal elkötelezettséget ügyfelei iránt, 2012-től országos értékesítői és szervizhálózattal, 7 területi központban szolgálva ki partnereit.

(Csomós Éva – Agrofórum Online)

Csökkentek a Rába értékesítései a mezőgazdasági szegmensben

2019. november 14. 16:47

A mezőgazdasági szegmenset illetően a Rába termékei iránti kereslet nem érte el a 2018 I-III. negyedéves szintet, a kereslet csökkenés 16,0 százalékot ért el.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

2018. január 23. 09:25

A HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Agrárgépshow 2018 az év legnagyobb hazai agráripari kiállítása, ezért az MKB Pénzügyi Csoport számára kiemelten fontos, hogy teljes agrárportfoliójával képviselje magát az eseményen.

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

2019. január 25. 16:24

Közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait az idei AGROmashEXPO-n és AgrárgépShow-n.

Gépinfo Képgaléria

A szója a zöldítésen kívül is csábító a gazdáknak

2018. március 12. 19:39

A Karintia Kft. tapasztalatai szerint a szójatermesztésben nem lesz jelentős változás, a bioszójával kevesen fognak próbálkozni, a zöldítést pedig más módon oldják meg a termelők.