Gépinfo
Gépinfo

A Delfin Díjat is megnyerte a szárítótüzek megelőzője

A Delfin Díjat is megnyerte a szárítótüzek megelőzője

Agrofórum Online

A Delfin Díj 2016 innovációs kategória nyertese a Videokontroll, a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere, a precíziós szárítás alapgépe.

A Delfin Díj 2016 innovációs kategória nyertese a Videokontroll, a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere, a precíziós szárítás alapgépe.

1. Hogy kerül a 9. Fenntarthatósági Napra a precíziós szárítás?
A Delfin díjjal együtt kaptuk, és köszönettel el is fogadtuk a felkérést a díj alapítóitól a kiállításon való részvételre – mondta Speiser Gábor kereskedelmi igazgató. A mezőgazdaság a fenntartható fejlődés fontos szereplője, nem kerülhető meg. Ha az energiaigényes technológiákat tekintjük, a szemestermény-szárítás az élmezőnybe tartozik. Ezen a téren nagy tartalékokat tárt fel a megoldásunk. A szolgáltatásunkhoz szorosan hozzátartozik az optimálistól való eltérések feltérképezése, a korrekciós lehetőségek ajánlása, együttműködés az optimalizálási folyamat végéig.

2. Mit tudhatunk a Videokontrollról? Miben egyedi? Mik az előnyei?
Az eljárás lényege a szárítók precíziós beállítása. Valójában ma már ezzel ér véget a szárító beüzemelése, ami sokkal több, mint az egyszerű próbaüzem, amikor csak azt ellenőrzik, hogy az egyes technológiai egységek működnek-e. Precíziós beállítással minden szárító sokkal hatékonyabban és biztonságosabban üzemeltethető. Ez az élettartama alatt hatalmas megtakarítást jelent, a megtakarítás a szárítótorony beszerzési értékét is meghaladhatja.

Előnyei:
A precíziós beüzemelés és precíziós szárítás a fenntartható fejlődés négy alappillérére támaszkodik.
Szociális oldalról egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó takarmány és élelmiszer, amiből a kisebb raktározási veszteség okán több is hasznosul a korábbinál.
Gazdasági oldalról kisebb energia költség mellett csökken a raktározási veszteség, több az értékesíthető termény.
Ökológiai oldalról pedig csökken a környezeti terhelés, a korábbihoz képest csökkenő energiaigény miatt kisebb a CO2 kibocsátás.
Technológiai oldalról, a biztonságos működés, mert csökken a tűzveszély is.

A precíziós szárítás nem csak a kiállításon, a szekció konferencián is a témák között szerepelt, ahol az előadó felhívta a fenntartható fejlődést fontosnak tartó hallgatóság figyelmét erre az innovatív technológiára.

(termenyszaritas.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

2024. június 17. 13:10

A Tempo szemenkénti vetőgépek függesztett változata különösen sok érdeklődőt vonzott.

Teljes McHale-paletta az ÁTK-pályázatokhoz

2024. június 16. 14:10

A McHale bemutatta népszerű V6 sorozatú változókamrás bálázóinak egyikét, és egy bálacsomagolót, amely csapadékosabb szezonokban a jó minőségű takarmány garanciája lehet.

A Kühne is nyit az ultrasekély és forgatás nélküli talajművelés felé

2024. június 14. 16:40

Elhozták a klasszikus nehéztárcsájukat is, amely – talán túlzás nélkül állítható – lényegében minden magyar gazdaságban megtalálható.

Kioti traktorok és új Avant elektromos minirakodó a Verbistől

2024. június 14. 07:10

A traktorok minden részegységét Dél-Koreában fejlesztik, saját gyártásúak a Daedong motorok, az erőátviteli elemek, a hidak és a hidraulikaszivattyúk, hidromotorok is.

Az EU szerint a gazdálkodóknak jobban kell védeniük a talajt

2023. július 13. 08:10

A tagállamoknak először fel kell mérniük, majd ellenőrizniük kell a területükön található összes talaj egészségügyi állapotát.

Kockás füzettől a robottraktorokig – közeledik a PREGA Konferencia

2018. december 19. 11:33

A PREGA eseménysorozat a februári rendezvényt követően május 30-31-én folytatódik precíziós bemutatókkal és szabadtéri kiállítással a NAK Szántóföldi Napok keretében.

Megnyílt a precíziós pályázat, egykapus megoldások a KITE Zrt.-től

2021. június 23. 16:00

A mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatását célzó pályázati felhívás napvilágot látott. A támogatási kérelmek benyújtása 2021. július 26-tól lehetséges. A pályázat célja a szántóföldi növénytermesztés, illetve a kertészeti ágazatok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása, az új digitális szántóföldi és kertészeti technológiák és precíziós termesztési módok elterjesztésének támogatása, a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételének ösztönzése.

Változó tőszám, precíziós kukoricavetés, fenntartható gazdálkodás – Syngenta Digitális Agronómiai Csapat

2021. február 26. 10:09

A világ vezető agrárvállalataként a Syngenta már évtizedek óta élen jár az innovatív technológiák és professzionális megoldások területén. Kiemelten fontos számunkra, hogy a termelői igényeket legmagasabb szinten szolgálhassuk ki a fokozódó piaci elvárásoknak megfelelve.