Gépinfo
Gépinfo

A Fliegl és a Cimbria is újdonságokat mutat be az AGROmashEXPO-n

A Fliegl és a Cimbria is újdonságokat mutat be az AGROmashEXPO-n

Agrofórum Online

Utolsó összeállításunkban a Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. és a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. standját mutatjuk be előzetesen.

Korábbi cikkeinkben már bemutattunk néhány újdonságot a 2015-ös AGROmashEXPO és AgrárgépShow felhozatalából. Utolsó összeállításunkban a Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. és a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. standját mutatjuk be előzetesen.

 

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész >>>

Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok – AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2015 >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

Díjazott letolókocsi a Flieglnél

A Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. az idei évben majdnem 300 négyzetméteren várja a látogatókat az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, méghozzá igen széles palettával. Ráadásul a standon egy díjazott eszközt is találhatnak majd az érdeklődők, ugyanis Hazai Termékfejlesztési Különdíjat kapott a letoló rendszerű Fliegl ADS 100 szervestrágyaszóró pótkocsi.

“Ez a gép a letoló rendszer miatt különleges, hiszen ez egy hidraulikus megoldás, ami miatt nincsen kopó alkatrész. Japánban, Dél-Amerikában nagyon sokan használják, Magyarországon az utóbbi években kezdik felfedezni magukak a gazdálkodók, hogy milyen jó ez a rendszer” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Csondor Ildikó.

A Fliegl ezen kívül visz egy olyan lotolókocsit, amihez trágyaszóró adapter lesz, de kiállítanak a külső területen egy háromtengelyes letolókocsit is átrakócsigával. Lesz szippantó, bálaszállító, a billenős kocsikból pedig több típus. “Ezen kívül az Agro Center üzletágunk is jelen lesz a kiállításon: hótolólappal, silómarós etetőkanállal, sószóróval, betonkeverővel” – árulta el Csondor Ildikó.

Az új fejlesztés: CIMBRIA SEA CHROME színosztályozó

“Cégünk, a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT a dán CIMBRIA magfeldolgozó technológia hazai képviselete. A januári AgrárgépShow kiállításra mindig nagy izgalommal készülünk. Sok gépet viszünk és a szebbik arcunkat szeretjük ilyenkor megmutatni. A vakítóan fehér gépek mellé természetesen a szakembereink tudása is kell. A beruházó lehetősége és elvárásai alapján tervezzük meg a gépek elhelyezését, kapcsolódását. Közös a célunk: a lehető legtöbbet kihozni a feldolgozó technológiából. Legyen szó akárcsak egy gépről, vagy egy teljes vetőmagüzemről, szárító telepről. A magfeldolgozás bármely fázisához tudunk CIMBRIA gépet ajánlani: vetőmag feldolgozás gépei, szállítóeszközök, szárítók, tárolók, porszűrés. Az elektronikus osztályozás gépei közül kiemelkedik a CIMBRIA SEA CHROME színosztályozó, mely a gyártó legújabb fejlesztése. A Bábolnai Gazdanapok különdíját is elnyerte” – tudtuk meg a vállalattól.

A SEA-CHROME optikai rendszere, teljes színképet adó RGB kamerákkal és LED világító rendszerrel van ellátva. Egyértelműen felismeri a feldolgozandó anyagban a legkisebb szín különbséget. Mintha saját szemünkkel nézve osztályoznánk. Ez az optikai rendszer tökéletesen kielégíti a modern élelmiszer- és egyéb ipari feldolgozási igényeket. Eleget tesz annak az elvárásnak, hogy azonos színű, de különböző árnyalatú különbségeket észleljen, és a selejtet a leghatékonyabban távolítsa el. Akár 0,1 mm-es képkockán fellelt hibára is képes osztályozni! Eredményesen dolgozik a gép fuzáriumos kukorica osztályozásánál.

SEA CHROME szín szerinti osztályozó
Előnyök:
Különböző színárnyalat Anyagfajta szerinti osztályozás
Méret szerinti vizsgálat lehetősége
Tized milliméteres képpont vizsgálata
Teljesítménye: 1 T/H – 30 T/H
Alkalmazása: Vetőmagüzemek, élelmiszer feldolgozók
Felhasználási példák:
– Étkezési anyagból esztétika szerinti szortírozás
– Kő, föld, fém és üveg eltávolítása maghalmazból
– Szklerócium eltávolítás napraforgóból

A vásár ideje alatt lehetőség lesz a B pavilon 02 szigetén, a 8/D standon megtekinteni a gépet.

(Agrofórum Online)

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Negyedével esett vissza a mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. május 8. 13:02

Áprilisban is az egy hónapja piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt. Huszonöt darabbal és 19 százalékos piaci részesedéssel végzett az élen.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

Mezőgazdasági pótkocsipiac: a május hozta eddig a legtöbb eladást

2019. június 12. 07:36

A májusi listán a Fliegl több mint kétszer annyi pótkocsit adott el, mint a második Pronar. Előbbi 45, utóbbi 22 darabbal zárta az elmúlt hónapot.

A Fliegl Abda Kft. az AGROmashEXPO-n díjazta forgalmazóit

2019. január 29. 08:51

A Fliegl Abda Kft. az idei AGROmashExpo és Agrárgépshow keretében díjakat adott át a 2018-ban legjobban teljesítő forgalmazóinak. A Nyíregyházi Agroker Holding Kft. és a Constar Kft. részesült elismerésben.