Gépinfo
Gépinfo

A munkaerőhiány miatt autonóm megoldások jöhetnek az agráriumban is

A munkaerőhiány miatt autonóm megoldások jöhetnek az agráriumban is

Agrofórum Online

A munkaerőhiány egyre sürgetőbben veti fel az autonóm megoldások szükségességét. Mivel a mezőgazdaságban számos országban továbbra is hiányzik a munkaerő, a Haggerty AgRobotics vállalat olyan technológiára tér át, amely hatásos megoldást kínál egyes agrárvállalatok gazdaságai számára.

„A munkaerőhiánnyal kapcsolatos aggodalmak a termelők körében valóban megnövelték az automatizálás és a robotika szükségességét a gazdaságokban” – mondja Chuck Baresich, a Haggerty AgRobotics elnöke. A Haggerty Creek Ltd., amely gabonát és növényi alapanyagokat értékesít, több mint egy évtizede működik együtt a Raven vállalattal a mezőgazdaság előtt álló kihívások megoldásában. 2020-ban a Haggerty Creek Ltd. befektetett első OMNiPOWER-jébe. 2021-ben a vállalat megvásárolta az OMNiDRIVE-t, hogy segítse a gazdákat a működésben.

Az OMNi ökoszisztéma Raven bővülő technológiai portfólióját használja fel az intelligens termékek intelligensebbé tételére. Az OMNiPOWER egy önjáró elektromos platform, amely könnyen alkalmazható a mezőgazdasági eszközökkel, amely lehetővé teszi a gazdálkodó számára, hogy az egész vegetációs időszak alatt több feladatot is elvégezzen. Az OMNiDRIVE egy készlet, amely a meglévő traktorokat vezető nélküli gépekké alakítja. Lehetővé teszi a mezőgazdasági termelő számára, hogy a kombájn fülkéjéből felügyelje és működtesse a vezető nélküli traktort, hogy a kombájn menet közben átrakodjon, majd a traktort és a pótkocsit előre meghatározott kirakodási helyre juttassa.

A vezető nélküli agrártechnológia iránti kereslet növekedésével Chuck Baresich elindította a Haggerty AgRobotics terméket, és megvásárolt egy második OMNiPOWER platformot. Az új szolgáltatás kizárólag az autonómiára, a robotikára és a technológia automatizálására összpontosít. Most a Viper 4+ terepi számítógépen keresztül kezeli az OMNi platformok flottáját és a gépek közötti kapcsolattal. A Raven fejlett precíziós gazdálkodási technológiájának és az OMNiPOWER platformnak az egyesítése lehetővé teszi a zökkenőmentes felhasználói élményt – számolt be a nemzetközi mezőgazdasági szaksajtó a brit Thomson Reuters hírügynökségre hivatkozva.

„Ennek a technológiának az egyik első vásárlójaként nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Raven vezető nélküli agrármegoldásait nagy méretben is tudjuk használni” – mondja Chuck Baresich. „A Raven technológiájának legújabb frissítései és fejlesztései lenyűgözőek, és hihetetlen teljesítményt tapasztalhattunk 2021-es tavaszi munkáink során.” – fűzte hozzá.

„A Raven jelentős beruházásokat hajtott végre az OMNi vezető nélküli agrármegoldásaival” – mondta Ben Voss, a Raven értékesítési igazgatója. „Izgalmas látni egy olyan progresszív, agrártechnológiára koncentráló munkát, mint amit a Haggerty AgRobotics végez. Az autonómia és a precíziós alkalmazások területén úttörők vagyunk a globális mezőgazdaságban” – hangoztatta.

Kiemelt kép: Raven Industries Inc.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

30 éves a MEGOSZ

2021. november 1. 08:36

A Mezőgazdasági Gépgyártók Országos Szövetsége megalakulásának 30. évfordulója alkalmából 2021.10.19-én jubileumi ünnepséget tartott Lajosmizsén, ahol a meghívott mintegy 150 vendég előadásokat és köszöntőket hallgatott meg.

Ugató drónok veszik át a juhászkutyák munkáját

2019. március 17. 10:34

Az ember nélküli légi járművek fejlesztése annyira felgyorsult az utóbbi években, hogy egyes új-zélandi állattenyésztők már őket alkalmazzák juhászkutyák helyett.

A Precision Planting permetezéstechnikával bővíti portfólióját

2022. február 10. 04:37

A Precision Planting jelezte, hogy retrofit (bármely kereskedelemben kapható permetezőgéphez használható) eszközeivel belép a permetezéstechnológia piacára.

Gyökérzöldségfélék fejlődési rendellenességei (I.)

2019. október 3. 13:05

A növénytermesztésben gyakran tapasztalható sekély talajművelés - aminek egyes években következménye a súlyos belvízhelyzet is - a zöldségfélék közül leginkább a gyökérzöldségeket sújtja.