Gépinfo
Gépinfo

A vezetési élményre és a hatékonyságra koncentrál az új Iveco Daily

A vezetési élményre és a hatékonyságra koncentrál az új Iveco Daily

Agrofórum Online

Az új Iveco Daily tervezésekor a fedélzeti munkakörülmények és a vezetési élmény javítására koncentráltak a mérnökök. Közben jelentős lépést tettek az önvezetés felé és a biztonsági megoldásokat is továbbfejlesztették.

Az új Daily fejlett vezetői segédrendszerek teljes körű kínálatával készül, amelyek egyszerre teszik lehetővé, hogy a vezető a munkájára összpontosítson, illetve növeli biztonságát. E megoldások kifejlesztésekor az Iveco olyan funkciókat állított a középpontba, amelyek kifejezetten nagyvárosi fuvarfeladataik során segítik a járművezetőket.

A továbbfejlesztett vészfékrendszer és a PRO városi vészfékfunkció 50 kilométer/óra alatti sebességnél segíti megelőzni az ütközéseket, illetve nagyobb tempónál enyhítheti azokat. Ez a technika – ha a vezető nem avatkozik be – az ütközésveszélyt önállóan érzékelve megfelelően lassítja a járművet, így gondoskodva biztonságáról. Az új PRO városi vészfékfunkcióval az új Daily még egy lépéssel továbbmegy, ez a berendezés ugyanis lassú, öt kilométer/óra körüli tempónál segít megelőzni a baleseteket.

A torlódás asszisztens lassú tempónál a követési távolságot akár egészen megállásig tartva segíti a vezetést és csökkenti az araszoló forgalom okozta stresszhatást. A sávtartást segítő proaktív asszisztensrendszer aktív kormányzási beavatkozásokkal segíti megelőzni az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyását. A jármű stabilitását az erős szeles időben az oldalszél-asszisztens támogatja.

Az új LED-technikájú világítás jóval erősebb fénykévéje nagyobb hatótávot biztosít, akár 15 százalékkal javítva a látást és az akadályfelismerést, illetve gyenge fényviszonyok közepette jelentősen fokozva a biztonságot.

A kormányzás városi üzemmódja a rásegítést megnövelve akár 70 százalékkal mérsékli a kormánykerék forgatásához szükséges erőkifejtést, jelentősen megkönnyítve a városi utcákon végzett manővereket.

Az Iveco és a Microsoft együttműködése révén kialakított Daily Business UP alkalmazás smart-connectivity opciót kínál a könnyűkategóriájú haszonjárműnek. A Daily valós idejű adatokkal szolgálva a proaktív diagnosztika és a preventív intézkedéseket segíti. Ezzel segítik, hogy a szervizelések minimális időt vegyenek igénybe. Az adatok testre szabott finanszírozási ajánlatok készítését is lehetővé teszik.

A flottaüzemeltetőknek a Verizon Connect formájában kínálja az új Daily az Iveco flottamenedzsment-rendszerét, amely hatékonyabb navigációval, a flotta áttekintésével, fejlett motordiagnosztikával és csaknem valós idejű futásteljesítmény-jelentésekkel segíti őket a járműpark költségeinek mérséklésében. Széleskörű funkciói révén könnyebben kezelhetik a késéseket és a kiszállítások menetrendjének változásait, illetve gyorsabban reagálhatnak ügyfeleik igényeire, fejleszthetik a karbantartástervezést és a flotta biztonságát, felügyelhetik a vezetési időket és még sok más lehetőséget vehetnek igénybe.

Az új Daily kétféle motorral érhető el. A 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítménytartományban áll rendelkezésre. A 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét és egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is szerepel választékában. A Daily az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógáz-szabvány előírásainak is megfelel.

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

2019. július 18. 10:01

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében  - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

ANDEST GÉPSHOW 2019 - Meghívó

2019. július 15. 07:03

Az ANDEST-2005 Bt. és a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a 2019. augusztus 2-án (pénteken) tartandó lajoskomáromi országos gépbemutatójára!

Csúcstechnológia: automatizált műtrágyaszóró

2019. április 21. 10:36

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Hatékonyságnövelés: felzárkózunk vagy lemaradunk?

2017. augusztus 10. 09:25

A mezőgazdaság teljesítményét nagymértékben meghatározza a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása.

Az agrárvállalkozások nem használják ki a hatékonyságnövelés lehetőségeit

2017. július 24. 09:16

Kevés lehetőséget használnak ki az agrárvállalkozások hatékonyságuk növelésére, leginkább a költségek csökkentését és a termelés bővítését választják.