Gépinfo
Gépinfo

A vezetési élményre és a hatékonyságra koncentrál az új Iveco Daily

A vezetési élményre és a hatékonyságra koncentrál az új Iveco Daily

Agrofórum Online

Az új Iveco Daily tervezésekor a fedélzeti munkakörülmények és a vezetési élmény javítására koncentráltak a mérnökök. Közben jelentős lépést tettek az önvezetés felé és a biztonsági megoldásokat is továbbfejlesztették.

Az új Daily fejlett vezetői segédrendszerek teljes körű kínálatával készül, amelyek egyszerre teszik lehetővé, hogy a vezető a munkájára összpontosítson, illetve növeli biztonságát. E megoldások kifejlesztésekor az Iveco olyan funkciókat állított a középpontba, amelyek kifejezetten nagyvárosi fuvarfeladataik során segítik a járművezetőket.

A továbbfejlesztett vészfékrendszer és a PRO városi vészfékfunkció 50 kilométer/óra alatti sebességnél segíti megelőzni az ütközéseket, illetve nagyobb tempónál enyhítheti azokat. Ez a technika – ha a vezető nem avatkozik be – az ütközésveszélyt önállóan érzékelve megfelelően lassítja a járművet, így gondoskodva biztonságáról. Az új PRO városi vészfékfunkcióval az új Daily még egy lépéssel továbbmegy, ez a berendezés ugyanis lassú, öt kilométer/óra körüli tempónál segít megelőzni a baleseteket.

A torlódás asszisztens lassú tempónál a követési távolságot akár egészen megállásig tartva segíti a vezetést és csökkenti az araszoló forgalom okozta stresszhatást. A sávtartást segítő proaktív asszisztensrendszer aktív kormányzási beavatkozásokkal segíti megelőzni az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyását. A jármű stabilitását az erős szeles időben az oldalszél-asszisztens támogatja.

Az új LED-technikájú világítás jóval erősebb fénykévéje nagyobb hatótávot biztosít, akár 15 százalékkal javítva a látást és az akadályfelismerést, illetve gyenge fényviszonyok közepette jelentősen fokozva a biztonságot.

A kormányzás városi üzemmódja a rásegítést megnövelve akár 70 százalékkal mérsékli a kormánykerék forgatásához szükséges erőkifejtést, jelentősen megkönnyítve a városi utcákon végzett manővereket.

Az Iveco és a Microsoft együttműködése révén kialakított Daily Business UP alkalmazás smart-connectivity opciót kínál a könnyűkategóriájú haszonjárműnek. A Daily valós idejű adatokkal szolgálva a proaktív diagnosztika és a preventív intézkedéseket segíti. Ezzel segítik, hogy a szervizelések minimális időt vegyenek igénybe. Az adatok testre szabott finanszírozási ajánlatok készítését is lehetővé teszik.

A flottaüzemeltetőknek a Verizon Connect formájában kínálja az új Daily az Iveco flottamenedzsment-rendszerét, amely hatékonyabb navigációval, a flotta áttekintésével, fejlett motordiagnosztikával és csaknem valós idejű futásteljesítmény-jelentésekkel segíti őket a járműpark költségeinek mérséklésében. Széleskörű funkciói révén könnyebben kezelhetik a késéseket és a kiszállítások menetrendjének változásait, illetve gyorsabban reagálhatnak ügyfeleik igényeire, fejleszthetik a karbantartástervezést és a flotta biztonságát, felügyelhetik a vezetési időket és még sok más lehetőséget vehetnek igénybe.

Az új Daily kétféle motorral érhető el. A 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítménytartományban áll rendelkezésre. A 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét és egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is szerepel választékában. A Daily az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógáz-szabvány előírásainak is megfelel.

Három modellel bővíti MF 3700-as traktorszériáját a Massey Ferguson

2019. május 18. 14:26

Az új 75, 85 és 95 LE teljesítményű MF 3700 AL verziók, most a kompakt szegmensben gazdálkodók igényeit elégítik ki, akik egy szőlőstraktornál robusztusabb, szélesebb és nagyobb teljesítményű gépet keresnek, de nincs szükségük nagy szántóföldi traktorra.

Sikeres kiállítást tudhat maga mögött az AXIÁL

2019. május 16. 07:17

Véget ért a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is kiállított 1500 négyzetméteren. A mezőgazdaságigép-forgalmazó cég elsősorban az állattartás technológiájára fókuszált.

Abszolút zöld flottára vált a KITE Zrt.

2019. május 15. 08:28

A KITE Zrt. célkitűzése a saját járműflotta üzemeltetésében a károsanyag-kibocsátás csökkentése. A vállalat 3 év alatt 150 öntöltő hibrid elektromos Toyota beszerzése mellett döntött.

Raptor: ez lesz a legkeményebb Ford Ranger

2019. május 10. 10:35

Az új Ford Ranger Raptor, Európa legkelendőbb pick-upjának eddigi legkeményebb és legnagyobb teljesítményű változata az év közepétől jelenik meg a kontinens piacain.

Csúcstechnológia: automatizált műtrágyaszóró

2019. április 21. 10:36

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

Hatékonyságnövelés: felzárkózunk vagy lemaradunk?

2017. augusztus 10. 09:25

A mezőgazdaság teljesítményét nagymértékben meghatározza a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása.

Az agrárvállalkozások nem használják ki a hatékonyságnövelés lehetőségeit

2017. július 24. 09:16

Kevés lehetőséget használnak ki az agrárvállalkozások hatékonyságuk növelésére, leginkább a költségek csökkentését és a termelés bővítését választják.