Gépinfo
Gépinfo

Amazone: innovatív gépek és óvatos optimizmus

Amazone: innovatív gépek és óvatos optimizmus

Amazonen-Werke Kft.

Az Amazone vállalatcsoport két rekordot jelentő év után a 2019-es pénzügyi évben ismét jó eredményeket tudott felmutatni, annak ellenére, hogy az értékesítés az év során kissé lecsökkent. 2019-ben az értékesítés 2,9 százalékkal, 467 millió euróra csökkent (az előző évben: 481 millió euró volt), ennek ellenére a 2017-es és 2018-as rekordév értékei között maradt. Az egymás utáni második száraz nyár, valamint az egyes országokban fennálló kereskedelmi konfliktusok és strukturális problémák miatti különleges politikai hatások figyelembe vételével az Amazone vezetősége pozitívan értékelte a 2019. évi üzleti teljesítményt.

Az Amazone két ügyvezető igazgatója, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer óvatos optimizmussal tekintenek 2020-ra, még akkor is, ha a tényleges piaci tendenciát a jelenlegi Covid-19 járvány idején nehéz megjósolni: „Még a jelenlegi rendkívül nehéz körülmények között is, a teljes Amazone csapat nagy elkötelezettségével sikerült a 2020. év első negyedévét magas szinten tartanunk. A fertőzésvédelem és az ajánlott intézkedések következetes betartása mellett a termelés, a szállítás és a szerviz fenntartása továbbra is fő célkitűzéseink. Gépekre sürgősen szükségük van a mezőgazdasági termelőknek és vállalkozóknak a növénytermesztéshez és az élelmiszer-biztonság fenntartásához, nemcsak ma, hanem a jövőben is. Ugyanakkor a járvány vagy a szélsőséges időjárási események által kiváltott negatív hatások nem zárhatók ki 2020 további időszaka folyamán.”

FDC 6000

Az Amazone mezőgazdasági gépek kiszállítása jelenleg magas szinten van, és jó a megrendelések száma is. Az Amazone számos területen magas szintű vertikális integrációt folytat, így részben saját forrásokra támaszkodhat a nemzetközi alkatrészek általában nehéz hozzáférhetősége ellenére. Az alkatrészellátás szintén stabilan működik a jelenlegi helyzetben, és a kapcsolattartók továbbra is napi szinten állnak rendelkezésre telefonos vagy e-mailes kérdések megkeresésére. A vevőszolgálat és az értékesítés kapcsolattartói továbbra is elérhetők partnereink számára, miközben betartják az összes előírt védőintézkedést, különös tekintettel a védőtávolságokra.

Összességében az ügyfelek érdeklődése a modern mezőgazdasági technológia iránt, amely pontosabb és ezért költségkímélő munkát tesz lehetővé, továbbra is nagyon magas. 2019-ben az Amazone az innovatív erejéből, széles termékskálájából, és a magas exportrészesedéséből, mely meghaladja a 80 százalékot, illetve erőteljes pozíciójából az összes fő exportpiacon előnyre tett szert. Az üzletmenet különösen Franciaországban, Lengyelországban, Angliában, Magyarországon, Hollandiában és Észak-Amerikában alakult nagyon pozitívan. Lengyelországban és Oroszországban, a két fontos agrártechnikai piacon szintén jó forgalmat realizáltak 2019-ben.

A két új értékesítési helyszín tavalyi megnyitása Angliában és Magyarországon fontos esemény volt az Amazone Csoport bővülése szempontjából. A Doncasterben és Debrecenben található modern telephelyek oktató- és bemutatótermekkel, alkatrészraktárakkal és irodákkal rendelkeznek.

Catros XL 8003-2TX

Az ügyvezető igazgató szerint a 2019 novemberében Hannoverben megrendezett Agritechnica vásár különösen sikeres volt: „Összesen 30 új terméket mutattunk be valamennyi ágazatban, három újdonságunk pedig ezüstérmet nyert az új termékekkel foglalkozó bizottságtól a világ vezető vásárán. A standunkon megforduló helyi és nemzetközi látogatók nagy száma nemcsak az átfogó programunk iránti nagy érdeklődést tükrözte, hanem a következő hetektől a mai napig tartó megrendelések jelentős növekedéséhez is vezetett.”

Sok mezőgazdasági termelő aggódik a társadalmi viták és az agrárpolitika jövőbeli irányával kapcsolatos nyitott kérdések miatt. „A kutatás és fejlesztés területén már korán azonosítottuk a kulcsfontosságú trendeket és sok kulcskérdésre már konkrét megoldásokat tudunk kínálni a mezőgazdaságban”- hangsúlyozza a két ügyvezető igazgató. Példa erre a csökkentett talajműveléshez, talajtakaráshoz és közvetlen vetéshez használható Amazone gépek, valamint a Schmotzer sorközművelők. A szükségleteken alapuló, terület-specifikus műtrágyázáshoz használható precíz műtrágyaszórók és az integrált növényvédelem új digitális megoldásai, mint például az elektromos fúvókavezérlés fontos technológiát jelentenek az erőforrás-takarékosság és a környezetvédelem szempontjából.

„Az Amazone a 3C szántóföld-gazdálkodási koncepció révén a világ minden táján kínál a felhasználók számára optimalizált gépkoncepciókat. A talajhoz és az éghajlathoz adaptált innovatív gépeink fogják adni az értékesítés hajtóerejét a következő években ”- vélekedtek az ügyvezető igazgatók.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Megérkezett a „Főnök” a Valtrától: itt az S 416-os traktor

2023. szeptember 25. 13:10

Az S traktorsorozat legnagyobb tagját, a 420 LE-s S 416-os modellt mutatta be a napokban a finn Valtra. Az új gép nem retten meg a nehéz munkáktól, de immár akár tizedével kevesebb üzemanyaggal is beéri.

Videó a jövő és a jelen legjobb traktorairól - Robottraktorok és drónok Hannoverből

2019. november 26. 17:41

Az Agritechnica alatt a látvány- és márkakavalkádban egyértelműen kiemelkedtek az olyan gépek, amelyek a erőteljes mezőgazdaság átalakulását vetítették előre.

Gépészet Videó

AMAZONE - AGRITECHNICA Innovations 2022

2021. október 20. 06:36

Az Amazone Group által a közelmúltban tartott igen gazdag virtuális bemutató eredményeit, tömörítve, két részletben mutatjuk be.