Gépinfo
Gépinfo

Újdonság az Amazone kínálatában: FT 1502 fronttartály

Újdonság az Amazone kínálatában: FT 1502 fronttartály

Amazonen-Werke Kft.

Miután az Amazone már néhány éve kínálja a rendkívül sikeres FT 1001 fronttartályt, a termékprogram most az FT 1502 típussal bővült. Az FT 1502 fronttartály révén az UF 02 függesztett szántóföldi permetezőgép tartálytérfogata nagyon egyszerűen további 1500 literrel bővíthető. Például az UF 2002 így az FT 1502-vel összekapcsolva 3500 l tartálytérfogattal rendelkezik. Az opcionális FlowControl+ funkciónak és a kompakt kialakításnak köszönhetően a fronttartály az ideális megoldás az UF 02 kapacitásbővítéséhez.

Átgondolt kialakítás a legmagasabb biztonságért

Akár az udvaron, akár a géptárolóban: A gépet kompakt szállítógörgőkkel kiegészítve ön mindig talál megfelelő letárolóhelyet. Az egyszerű kezelés már pár használat után meggyőző. A permetező-kombináció előírásszerű belső tisztítása az UF 02 350 literes öblítővíz-tartályával végezhető el. A közlekedés során kitűnnek a kompakt permetező-traktor-egység előnyei, különösen a szűk helyen történő áthaladások során.

FlowControl+ töltésszint-vezérlés

Az FT 1502 különlegessége a fronttartálynak a függesztett permetezőgépbe való 100%-os integrálásában rejlik az ISOBUS terminálban levő FlowControl+ elektronikus töltésszint-vezérlés segítségével. A FlowControl+ műszaki alapját a fronttartályban és a hátsó tartályban található két elektronikus töltésszint-mérő és a két nagyteljesítményű injektor képezi. Ezeket az UF-en található kiegészítő, 150 l/min teljesítményű szivattyú hajtja. A szállítási teljesítmény mindkét irányban akár 200 l/min. A fronttartály és a hátsó tartály közti folyamatos átszivattyúzás révén a permetlé mindig ideálisan homogenizált.

Az ISOBUS terminál automatikusan vezérli a folyadék-körforgást, így mindig biztosított az optimális súlyeloszlás. Az elülső híd túl korai tehermentesülése megakadályozásra kerül. A töltési folyamat során a FlowControl+ funkciónak köszönhetően mindkét tartály automatikusan feltöltődik, majd a permetezés során automatikusan mindkettő kiürül. Végül sor kerül a két tartály tisztítására is.

Az Amazone FT 1502 fronttartállyal az UF 2002 térfogata 3500 literre növelhető

A kézi vezérlés lehetővé teszi a FlowControl+ automatikus funkciójának kikapcsolását, ezzel a fronttartálynak csak plusz öblítővíz vagy iparvíz szállítására való használatát. A FlowControl+ szivattyú gyakorlatilag plusz támogatást nyújt az UF 02 töltési folyamatához, így a teljes kombinációnál akár 400 l/min szívóteljesítmény is elérhető.

Egy önjáró permetező érdekes alternatívája

Az akár 3500 literes tartálytérfogattal az UF 02-ből és az FT 1502-ből álló gépkapcsolat egy modern traktorral kombinálva egy önjáró permetező érdekes alternatíváját kínálja. Ezen önjáró-kombináció mellett szól az ár, valamint a traktor más munkákra való használhatósága.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

2024. június 17. 13:10

A Tempo szemenkénti vetőgépek függesztett változata különösen sok érdeklődőt vonzott.

Teljes McHale-paletta az ÁTK-pályázatokhoz

2024. június 16. 14:10

A McHale bemutatta népszerű V6 sorozatú változókamrás bálázóinak egyikét, és egy bálacsomagolót, amely csapadékosabb szezonokban a jó minőségű takarmány garanciája lehet.

A Kühne is nyit az ultrasekély és forgatás nélküli talajművelés felé

2024. június 14. 16:40

Elhozták a klasszikus nehéztárcsájukat is, amely – talán túlzás nélkül állítható – lényegében minden magyar gazdaságban megtalálható.

Kioti traktorok és új Avant elektromos minirakodó a Verbistől

2024. június 14. 07:10

A traktorok minden részegységét Dél-Koreában fejlesztik, saját gyártásúak a Daedong motorok, az erőátviteli elemek, a hidak és a hidraulikaszivattyúk, hidromotorok is.

Mikortól védekezzünk őszibarack tafrina ellen?

2020. március 13. 04:36

Cs. Károly kérdése: Öt őszibarackfám van és rendszeresen problémát okoz a tafrina. Mikortól védekezzek őszibarack tafrina ellen?

Mi készít fehéres színű járatokat az almafa levelén?

2022. június 21. 04:36

Almafám levelein valamilyen károsító fehér színű járatokat készít. Milyen kártevővel állhatunk szemben? Hogyan védekezhetek ellene?

Újabb könnyítés az elektronikus gazdálkodási naplóban

2023. július 13. 13:17

A Nébih 2023. január 1-jén biztosított interfészt a gazdálkodóknak az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) benyújtásához. Most újabb könnyítés érkezett hozzá.

Már indokolt a védekezés a repcében

2019. február 25. 07:59

A február utolsó dekádjában jelentkező télies lehűlés az éjszakai fagyok mellett nem hozott nagyobb mennyiségű csapadékot, így tovább folytatódott a talajok felső rétegének száradása.