Gépinfo
Gépinfo

Magyarországon is bemutatkozott az egyedülálló Same Frutteto kistraktor

Magyarországon is bemutatkozott az egyedülálló Same Frutteto kistraktor

Agrofórum Online

A biztonságnövelés szempontjából fontos a benne lévő Active Drive technológia, ami a Frutteto erőgépek között is kizárólag az S/V szériákon elérhető opció.

Mezőgazdaságban használatos Bobcat rakodógépek, Same traktorok és Kuxmann műtrágyaszórók is láthatók voltak a VI. AgrárgépShow idején a szigetszentmiklósi DM-Ker Kft. standján, ahol a termékfejlesztési versenyen díjazott Frutteto kistraktort is kiállították.

A Same Frutteto S/V Active Drive traktor speciális kategóriában a hannoveri Agritechnikán az Év Traktora lett, a 34. AGROmashEXPO és VI. AgrárgépShow január végi seregszemléjén pedig Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjban részesült.

A DM-Ker Kft. standján a traktor motorháztetejére kihelyezett díjnak sajnos lába kélt, de a keskeny traktor egy kőre kapaszkodva így is délceg pózban mutatta, hogy milyen jól boldogul magas dőlésszögű felületen, egyenetlen talajon, és hogy éles kanyarokban is helytáll.

Az olasz SAME 1927 óta gyárt traktorokat, 1952-ben a világon elsőként rukkolt elő diesel összkerék hajtású géppel, 2011-ben pedig az egymilliomodik traktora is legördült a gyári futószalagról. Mára az SDF csoport tagjaként a világ mezőgazdasági erőgépgyártó cégeinek meghatározó szereplője.

Az aktív felfüggesztésű kis Frutteto Active Drive a gyár új termékei között is a legfrissebb, olyannyira, hogy a DM-Ker Kft. standján látható példány az egyedüli belőle a világon.

„Nehéz is volt megszerezni, mert mindenki szeretné. Egy németországi kiállításról jött és megy tovább Spanyolországba” – mondta Gyenes Károly, termékfelelős. „Kategóriájában éppúgy egyedülálló, mint a Same kínálatában. A rugózott első híd vagy az aktív felfüggesztés nagyobb traktoroknál már korábban is elérhető volt, de kis traktoroknál még nem.

Hannoverben egy imitált szőlősor volt a díszlete, itt egy kő segítségével mutatja be, hogy a biztonságnövelés szempontjából milyen fontos a benne lévő Active Drive technológia, ami a Frutteto erőgépek között is kizárólag az S/V szériákon elérhető opció, a normál szélességű, „F” Frutteto traktoroknál nem. Azért a keskeny verzióknál mutatták be, mert ezek lényegesen borulékonyabbak, ez a rendszer pedig kiküszöböli, hogy ferde felületen alkalmazva a gép megbillenjen, a fékezéskor tapasztalható hosszirányú megbillenés, az úgynevezett „bólintás” szintén elkerülhető vele, kanyarstabilitási metódusa pedig az oldalirányú billenést ellensúlyozza” – magyarázza Gyenes Károly.

A Same Frutteto S/V Active Drive kistraktor az idei évtől érhető el a szigetszentmiklósi DM-Ker Kft. kínálatban, mely cég az építőiparból ismert Bobcat és a Doosan márkák hazai képviselete is, de a termékpalettát a Bobcat mezőgazdaságban alkalmazható gépei is bővítik. Ez utóbbi gyári adaptereinek és kiegészítő eszközeinek új applikációja a kiállítás Nemzetközi Termékfejlesztési Elismerő Oklevelét is kiérdemelte.

A cég által forgalmazott gépek között a Same traktorok (Fortis, Virtus, Dorado3, Argon3, Frutteto, Explorer4, stb.) és a Kuxmann műtrágyaszórók (pl. a vontatható kivitelű Kurier K8000) és öntözőrendszerek (Idrofoglia, Reinke) is megtalálhatók. A DM-Ker Kft. teljes körű gyári alkatrészellátással, valamint az egész országra kiterjedő szervizszolgáltatással is ügyfelei rendelkezésére áll.

(Csomós Éva – Agrofórum Online – Fotók: Gribek Tímea)

Csökkentek a Rába értékesítései a mezőgazdasági szegmensben

2019. november 14. 16:47

A mezőgazdasági szegmenset illetően a Rába termékei iránti kereslet nem érte el a 2018 I-III. negyedéves szintet, a kereslet csökkenés 16,0 százalékot ért el.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca

2019. január 24. 10:04

Az agárminiszter szerdán az Agromashexpo és Agrárgépshow szakkiállításon jelentette be, hogy új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.

46 ezren nézték meg a kiállítást

2019. január 27. 10:17

A zord téli időjárás ellenére csaknem 46 ezer látogatója volt az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításoknak.

Gépinfo Képgaléria

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.