Gépinfo
Gépinfo

Mezőgazdasági munkagépeket kapott a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon

Mezőgazdasági munkagépeket kapott a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon

Agrofórum Online

Mezőgazdasági munkagépeket kapott a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon az Agrolánc, az Auditker Kft. és az Axiál Kft. jóvoltából.

Mezőgazdasági munkagépeket kapott a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon. A Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó intézmény tangazdaságában fogják használni a több millió forint értékű adományt.

Az átadó ünnepségen Lázár Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki kabinetfőnöke elmondta, hogy az akció a tavaly szervezett Székelyföldbe magyar vetőmag kezdeményezés újabb állomása, melynek köszönhetően az itt nevelkedő gyerekek láthatják hogyan lesz a vetőmagból ennivaló. A Szent Anna ház számára ezúttal egy traktort, egy körbálázót, egy fűnyírót, és két zsák csávázott kukorica vetőmagot hoztak a támogatók, a szállításban Csata Levente segített.

Az átadáson nem volt képviselője az Agroláncnak, eljött viszont Kis Pál, a traktort adományozó Auditker Kft. ügyvezető igazgatója és Nagy Tibor, a körbálázót adományozó Axiál Kft. üzletág vezetője. Mint mondták, ismerik Csaba testvér munkáját, és tudják, nagyon jó helyre adakoztak. Böjte Csaba ferences szerzetes, a fiatalok életbe való beilleszkedése szempontjából tartja fontosnak, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a mezőgazdaság és az állattenyésztés terén, és köszönte a gépforgalmazó vállalatok támogatását.

(Vincze Csilla – marosvasarhelyiradio.ro)

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.