Gépinfo
Gépinfo

Precíz ültetés nagy teljesítmény mellett – JJBroch pneumatikus vetőgép

Precíz ültetés nagy teljesítmény mellett – JJBroch pneumatikus vetőgép

Alfa-Gép Kft.

Az Alfa-Gép Kft. a kertészeti gépek specialistája immáron 20 éve. Ezt a kínálatot 2011-ben a fokhagymatermesztésre kifejlesztett gépsorral bővítette. A magyar piacon már azóta bizonyított gépek a spanyol JJBROCH gépgyár termékei, amely több mint 40 országban van jelen kínálatával, a 1954-ben alapított vállalkozás tapasztalatával.

A JJBroch pneumatikus vetőgép igazi előnyét az jelenti, hogy nagy teljesítményre tervezett, precíz ültetés mellett.

A fokhagyma gerezdek nagyobbak és nehezebbek, mint más vetőmagok, pontos levegőrendszerrel és mechanikus elosztással működő vetőgépet igényel az ültetésük, így a spanyol JJBroch által kínált pneumatikus vetőgép ezt a legjobb kombinációt kínálja, akár 3-5 km/óra sebességnél is. A sorok száma 3, 4, 5, 6, 7, 8. A gép óránkénti teljesítménye a sorok számától függően 2,5 ha-6,5 ha (8 óra alatt).

Erős vázszerkezet, az igényes munkavégzést támogatja. Magasságban állítható csoroszlya, amely lehetővé teszi a fokhagymagerezdek földbe juttatását minimális talajátmozgatással, ezáltal biztosítja a vetőmag csírázási folyamatának megkezdését. Az ültetési mélység kontroll, a hátsó kerekek és az állítható csoroszlya paralelogrammával történő összekapcsolása és a meghajtó kerekek állíthatósága lehetővé teszi a nagyon pontos vetési mélységet néhány mm-től 15 cm-ig.

A magtartály vibrációja hidraulikusan állítható, amellyel a gerezdek felvétele könnyebb és így azok egyszerűen jutnak a meghajtó tárcsákhoz. A különböző méretű gerezdekhez különböző lyukátmérőjű tárcsák állnak rendelkezésre, amelyek cseréje minden segédeszköz nélkül elvégezhető.

A gép működés közben:

A factfish.com adatai szerint 2016-ban Magyarországon a közel 1000 ha-ról takarítottak be fokhagymát. A spanyol gépgyártó vállalat innovatív fokhagymatermesztési és feldolgozási műveletekre kifejlesztett gépeivel, így roppantókkal, osztályozókkal, mechanikus és pneumatikus vetőgépeke, kévézős és szárvágós betakarítókkal, hámozókkal biztosítja a minőségi munkavégzést, hatékony termelést.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

Spanyol fokhagyma árasztja el hazánkat

2019. január 10. 11:17

A statisztikai adatok szerint a múlt év első kilenc hónapjában mintegy 81 százalékkal több fokhagyma érkezett a déli országból. A hazai termelésnek tavaly az időjárás sem kedvezett, így a korábbinál is kevesebb mennyiséget takaríthattak be a gazdálkodók.

Nagyot drágult a sárgarépa és a petrezselyem - Zöldség- és gyümölcsárak a nagybani piacról

2018. október 23. 11:42

A hazai tisztított dió 3150 forint/kilogramm áron szerepelt a vizsgált heti kínálatban, a szelídgesztenyét az előző hetivel azonos áron kínálták (1000 forint/kilogramm).

Fókuszban a gyakorlatorientált növényvédelmi kutatás

2018. február 6. 12:17

Az atkáktól a gyapottok-bagolylepkén és tripszeken át a mozaik vírusig. Keszthelyen gyűlt össze a növényvédős szakma.

Csak januárig elég a magyar hagymatermés

2018. szeptember 3. 10:30

Szeptember elejétől januárig-februárig képes ellátni a hazai igényeket a Magyarországon termelt vöröshagyma és fokhagyma. Aki a magyar hagymát választja, az a hazai termelőket segíti – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az éves vöröshagyma-fogyasztás 8-9 kg/fő, fokhagymából 0,8-0,9 kg/fő.