Gépinfo
Gépinfo

Telephelyet adott át a Kuhn Center Magyarország Kft.

Telephelyet adott át a Kuhn Center Magyarország Kft.

Agrofórum Online

Március 7-én, Kecskeméten a Kuhn Center Magyarország Kft. hivatalosan is átadta magyarországi telephelyét.

Március 7-én, Kecskeméten a Kuhn Center Magyarország Kft. hivatalosan is átadta magyarországi telephelyét. A beruházás elsődleges célja az, hogy még magasabb minőségben szolgálhassák ki a magyar gazdálkodók igényeit.

A Kuhn márka már 15 éve jelen van a hazai mezőgéppiacon, ám a francia tulajdonú holding 2014-ben döntött úgy, hogy képviseletet nyit Magyarországon is.

A globális hálózatba csatlakozva a KUHN a magyar gazdák igényeit kívánta hatékonyabban kiszolgálni, illetve a döntéssel a magyar mezőgazdaság nemzetközi értékét, a magyar piac fontosságát szerették volna hangsúlyozni, mondta köszöntőbeszédében Koltó Zsolt, a Kuhn Center Magyarország Kft. cégvezetője. A nemzetközi KUHN, valamint a magyar képviselet célja, hogy a magyar gazdák a teljes termékpaletta mellett teljes körű támogatást is kapjanak a megvásárolt gépek mellé.

A 7-én átadott telephely 620 millió forintos beruházással valósult meg. Az irodaépület mellett egy nagyjából 1500 négyzetméteres raktár is épült a gyors alkatrészellátás érdekében, és több mint 8000 négyzetméteren találhatók az értékesítésre váró mezőgazdasági gépek.

A telephelyátadó ünnepségen Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar gazdáknak akkor is versenyképesen kell termelniük, ha majd csökken az uniós támogatások mértéke, ezért folyamatosan szükség van a mezőgazdasági géppark korszerűsítésére, az innovatív talajművelési technológiák alkalmazására, amelyben a KUHN gépei élen járnak.

Kecskemét város alpolgármestere, Gál József köszönetét fejezte ki az ünnepségen megjelent francia beruházóknak, hogy a települést választották magyarországi tevékenységük központjául. Az iparűzési adó mellett a város abból is profitál, hogy munkahelyeket teremtett a vállalkozás.

A Kuhn Center Magyarország Kft.-nél jelenleg 14-en dolgoznak, de a folyamatos létszámbővítés a cél.

Koltó Zsolt az átadón hangsúlyozta, hogy a Kuhn Center Magyarország az állandó fejlődésben érdekelt, így további telephelyek létesítése is tervben van már. Ennek oka az is, hogy szeretnék még közelebbről, egyre rövidebb idő alatt kiszolgálni a gazdálkodókat. Céljuk az, hogy a mezőgazdasági szezonban egy esetleges meghibásodás miatt 24 óránál többet ne kelljen állnia a KUHN gépeknek.

A meghívott vendégek a köszöntők után egy rövid gépshow-t is megtekinthettek, amelyben a többi között olyan, számos díjjal kitüntetett vetőgéppel ismerkedhettek meg, mint az ESPRO 6000.

A francia KUHN vállalatot Josef Kuhn alapította 1828-ban. Jelenleg 9 gyárból több mint 100 országba szállítanak mezőgazdasági eszközöket; talajművelő- és vetőgépeket, bálázókat, permetezőket, műtrágyaszórókat, illetve a szálastakarmány készítéséhez szükséges gépeket.

(Kuhn Center Magyarország Kft.)

A salátát már robotkertész gondozza

Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Az Apollo Vredestein új traktorabroncsokat mutat be a 2018-as EIMA kiállításon

Az olaszországi Bolognában kétévente megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép-kiállításon (EIMA) 1900 vállalat vesz részt 40 különböző országból, és több mint 50 000, a mezőgazdaság valamennyi területén alkalmazott munkagép- és berendezéstípust vonultatnak fel.

Gyakorlati gépbemutatók a Fliegl-nél 

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban, Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártójának központjában.

Traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával csaltak

A gyanúsítottak a fiktív utaztatásokat szabályosnak tűnő szállítási okmányokkal is alátámasztották, a szállítás költségeit ki is fizettették a vevőkkel

2018. június 14. 09:17

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

2018. március 21. 15:17

Kuhn Csoport: közel egymilliárd eurós forgalom

A 2017-es üzleti évben a Kuhn Csoport 13 százalékkal tudta növelni a nettó árbevételét. Ez a mezőgazdasági gépgyártó cégről a legfrissebb adat.

2018. március 20. 15:36

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.

2018. január 29. 15:22