Gépinfo
Gépinfo

Új, UF 1602-es függesztett permetezőgéppel bővül az Amazone kínálata

Új, UF 1602-es függesztett permetezőgéppel bővül az Amazone kínálata

Amazonen-Werke Kft.

Az Amazone ezennel kibővíti az UF 02-es függesztett permetezőgép-kínálatát az UF 1602-el, amely ISOBUS kompatibilis. Egy 1.600 l-es nettó tartálytérfogattal és egy tényleges 1.700 l-es tartálytérfogattal az UF 1602-es felszerelhető az összes 15-30 m-es Super-S2-állványzatra.

Az UF 1602-est egy speciálisan kialakított, kedvezőbb súlyponttal rendelkező polietilén tankkal szereltük fel. A sima tartályfalak lehetővé teszik az effektív külső és belső tartálytisztítást.

Az UF 1602-es permetlé-körforgásának vezérlését a központi SmartCenteren keresztül lehet elvégezni. Ezt szennyeződéstől és fröccsenő folyadéktól védve egy nagy lengőajtó mögött, a gép bal oldalán helyeztük el. E mögött az ajtó mögött, a beállítóközpont mellett található meg az új, nagyteljesítményű 60 l-es keverőtartály. A kúpos kialakítás és a nagy felszívóteljesítmény teszik lehetővé a gyors, zavarmentes és maradék nélküli kiürítést. Akár granulátumokat is – mit a keserűsók – hála a felszívónyílásban található keverő-fúvókának és a nagyteljesítményű körvezetéknek, problémamentesen be lehet öblíteni.

A folyadék-körforgás automatizálása és távirányítása érdekében az UF 1602 az opcionális Comfort-Paketet kínálja. Ez alapként tartalmazza a felszívás automatikus leállítását és opcionálisan a külső nyomóágról történő feltöltés leállítását. Miközben az alkalmazás automatikusan szabályozza a tartály töltöttségének megfelelően a keverőszerkezetet. A töltöttség csökkenésekor csökken a keverőszerkezet teljesítménye, a teljes leállásig. Ezen túlmenően ennek a csomagnak része az automatikus keverőszerkezet-szabályozás. Ha nagyobb kiszórási mennyiségre van szükség a szórókeretnél, akkor a keverőszerkezet vezérlés automatikusan visszaállítódik. Amint a fordulóknál ismét az összes szórófej zárva van, a keverőszerkezet ilyenkor teljes teljesítménnyel dolgozik.

Az alkalmazás után a Comfort-Paket lehetővé teszi a teljesen automatikus tisztítást, amit a traktor vezetőfülkéjéből lehet távirányítani.

Az UF 1602-nél lehetőség van a FT 1001 mellső tank használatával a térfogatot 1.000 l-el megnövelni. A FlowControl+ segítségével a mellső tank az UF 1602-es folyadék-körforgásának a részévé válik. A folyadék áramoltatása a töltés és az alkalmazás idején a mellső tank és a hátsó tank között teljesen automatikusan történik. Hála ennek az automatizálásnak a vezető ugyan úgy dolgozik, mint ha egy tartály lenne csak.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

2019. október 14. 15:02

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

Permetezőgép a somogyi dombokra szabva

2018. november 22. 14:20

Az első Hardi permetezőgép 12 évvel ezelőtt került Kiss Lajos családi gazdálkodó tulajdonába, és azóta is járja a Somogy megyei földeket. Idén egy új Navigator 4000 permetezőgéppel bővült a gépállomány.

Gépészet Videó

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

2018. május 24. 12:13

A John Deere 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít, ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik.

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

2019. szeptember 5. 11:47

Az alapképzés szakmai ismeretanyagának elsajátítása vizsgaköteles.

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

2018. július 13. 11:33

Az Imperador 3.0 egy olyan önjáró gép, amely permetezőkerettel, változtatható szóróegységgel és pneumatikus vetőegységgel is rendelkezik.