Gépinfo
Gépinfo

Vagány villanyautóval rukkolt elő az Alfa Romeo

Vagány villanyautóval rukkolt elő az Alfa Romeo

Agrofórum Online

Az Alfa Romeo új kompakt modellje a Milano, amellyel a márkára jellemző sportosság tér vissza Európa legnagyobb piaci szegmensébe.

A gyártó szerint a Milano újraírja a szépség fogalmát. Az autó elektromos és hibrid hajtáslánccal érkezik, ősztől a hazai utakon is találkozhatunk vele.

A torinói Alfa Romeo Centro Stile által megálmodott, olasz formatervezés jellemzi az modellt. A márka jellegzetes stíluselemeinek újraértelmezésével első pillantásra szoros érzelmi kapcsolódást akarnak teremteni. Kategóriaelső menetdinamikai jellemzőket ígérnek. A Milano révén az Alfa Romeóra jellemző vezetési élmény visszatér az alsó-középkategóriába, köszönhetően azoknak a különleges műszaki megoldásoknak, amelyek fejlesztését ugyanaz a csapat vezényelte le, amely a Giulia GTA-n is dolgozott.

400 literes csomagtartó, 410 kilométeres hatótáv

A kategória kiemelkedő kényelmi és praktikus megoldásait ígérik. A prémiumversenytársak körében tágasnak számító, 400 literes csomagtartótól kezdve az Alfa Romeo kábelrendező megoldásig sok minden megtalálható benne.

A Milano „Elettrica” 54 kWh kapacitású akkumulátorral, kétféle teljesítményszinten (156 LE vagy a Veloce csúcskivitelben 240 LE) érkezik. A hatótávolsága meghaladja a 410 kilométert, köszönhetően a hirtelen levágott, zömök far (coda tronca) által meghatározott formavilágból adódó, alacsony légellenállásnak, valamint a prémium kompakt kategória egyik legalacsonyabb tömegének. A 100 kW-os egyenáramú gyorstöltő állomásokon nem egészen 30 percre van szükség ahhoz, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje 10 százalékról 80 százalékra emelkedjen.

Feltűnő megjelenés, alacsony légellenállás, kategóriájában nagynak számító csomagtér jellemzi a Milanót
Feltűnő megjelenés, alacsony légellenállás, kategóriájában nagynak számító csomagtér jellemzi a Milanót

Különleges jellemzők

A Milano Veloce az Alfa Romeo sportos szellemiségének megtestesítője, amely olyan különleges jellemzőket vonultat fel, mint a mechanikus önzáró differenciálmű; a kategória egyik legközvetlenebb kormányáttétele; a szélesített nyomtáv egyedi első és hátsó kanyarstabilizátorral; a sportfutómű, illetve -fékrendszer; vagy a 20 colos keréktárcsák.

136 lóerős hibrid

A Milano lehet „Ibrida” is: a 136 lóerős 48V Hybrid VGT (változó geometriájú turbófeltöltő) az egyetlen olyan prémium kompakt modell, amely Q4 összkerékhajtással is elérhető, méghozzá automatizált szabályozású hátsókerék-hajtással. A belső égésű motor egy 1,2 literes, háromhengeres, Miller-ciklusú egység.

Az elektromos komponens egy 48 V-os lítium-ion akkumulátorból és egy 21 kW-os villanymotorból áll. Városi üzemben a menetidő több mint 50 százalékában képes tisztán elektromosan haladni. Parkolás, illetve kis sebességű, városi közlekedés esetén kizárólag villanymotorja hajtja, akárcsak országúton, ha 150 km/óránál nem gyorsabban, kis terheléssel haladunk.

Ősszel érkezik

Szívében sportos, alkatában kompakt és stílusában első pillantásra olasz a Milano. Az első autók várhatóan az ősz folyamán érkeznek meg a magyar piacra.

Fotó: Alfa Romeo

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

Kitiltható az elektromos autó a mélygarázsból?

2024. május 9. 12:10

Németországban már nem tiltható meg, hogy elektromos autók mélygarázsokban való parkoljanak. Így döntött a wiesbadeni kerületi bíróság.

Új elektromos autók a Szent István Egyetem járműparkjában

2021. január 21. 05:37

Várhatóan 30%-kal fogja csökkenteni a Szent István Egyetem járműparkjának üzemanyag-felhasználását az a tizenhárom hófehér, elektromos Volkswagen e-Golf típusú gépjármű, amelyeket a napokban vehettek használatba az Egyetem campusai.

Sportverzió készülhet a Lexus elektromos szabadidőjárművéből

2024. március 12. 12:40

A Lexus a közelmúltban levédette az RZ F elnevezést. A márka történetéből kiindulva ez egyetlen dolgot jelenthet: egy nagyon erős, jól vezethető modellváltozat érkezését.

Győri motorokkal mutatkoztak be a világnak az új Audi e-tron S-modellek

2020. március 16. 07:17

Az Audi e-tron S-modellek világszerte az első sorozatgyártásba kerülő elektromos autók, amelyeket három motor hajt. Hajtásuk két különböző aszinkronmotor koncepciójára épül, amely már az e-tron modellcsalád gyártásának kezdetekor a tervek között szerepelt.