Gépinfo
Gépinfo

Végtelenül finom, 22 mm-es szecskázásra képes az új rendfelszedő pótkocsi

Végtelenül finom, 22 mm-es szecskázásra képes az új rendfelszedő pótkocsi

Agrofórum Online

A Strautmann jövőre még csak limitált darabszámban kínálja a Magnon 11 nevet viselő új rendfelszedő pótkocsiját, amely 22 mm-es elméleti szecskahossz létrehozására képes, így járul hozzá a minőségi takarmányhoz és a magasabb tejhozamhoz.

A Strautmann márkanév Magyarországon is jól ismert. A közel 100 éves múltra visszatekintő, német családi tulajdonban lévő vállalat (egyebek mellett) a szarvasmarha-takarmányozás, szálastakarmány-kezelés, szervestrágya-szórás és szállítás terén kínál mezőgazdasági gépeket.

Termékpalettáján fontos helyet foglalnak el a rendfelszedő pótkocsik, amelyek terén a közeljövőben új modell jelenik meg. Érdekessége az lesz, hogy a vágóegység egészen apró, 22 mm-es szecskahossz biztosítására képes.

A már meglévő rendfelszedő pótkocsik közül a Super-Vitesse 39 mm-es elméleti vágáshosszal rendelkezik, a Giga-Vitesse pedig 35 mm-essel, ezekhez képest az újdonság tehát meglehetősen finom méretűre aprít.

A tejelő tehenészetekben a szecskahossz jelentős hatással van a takarmányminőségre, illetve azon keresztül végeredményben a tej minőségére is. A rövidebbre szecskázott anyag jobban silózható, tömöríthető, ez pedig tökéletesebb erjedést tesz lehetővé, hiszen a levegő kiszorítása következtében kialakuló anaerob körülmények között a tejsavas erjesztő mikroorganizmusok gyorsan és nagyobb mértékben tudnak elszaporodni, tejsavat létrehozni.

A Magnon 11 nevet viselő új Strautmann rendfelszedő pótkocsi ebből a szempontból tehát egészen kielégítő végeredmény produkálására képes. Elődje, a Magnon 10 „csupán” 35 mm-es elméleti szecskahossz létrehozására alkalmas, vagyis az új modell ehhez képest is nagy előrelépést jelent.

Ennél is megjelenik ugyanakkor a Flex-Load pick-up, valamint a Continuous Flow System (CFS), amely azt takarja, hogy a felszedő, a henger, a rotor és a 84 darab, dupla vágóélű vágókés mind optimálisan vannak összehangolva és tökéletesen kiegészítik egymást, így eredményezve kiváló vágási minőséget, és egyben hatékony, alacsony energiafelhasználást. Az Exact-Cut rendszer önálló védelmet biztosít minden egyes késnek.

A Strautmann Magnon 11 rendfelszedő pótkocsi a 2024-es szezonra még csak limitált számban lesz elérhető, a tömeggyártása 2025-ben kezdődik.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

2024. június 21. 15:10

A NAK Szántóföldi Napokon a Fendt 620 Vario traktort állították a középpontba, amely Magyarországon a mezőfalvi bemutatón debütált.

Tíz százalék felett bővültek az autóeladások 

2024. június 19. 13:10

Jobban futnak a személyautók: éves alapon a 11%-ot meghaladja az eladások bővülése, a tavaly májusihoz képest pedig egy évvel később a 6%-ot.

Elképesztő évet zárt az Amazone 2023-ban

2024. június 19. 11:40

A mezőgazdasági és kommunális gépek gyártójának éves mérlege 6%-os forgalomnövekedést mutat, míg 2022-ben ez a szám 22% volt.

Vakmerő: szántás és vetés egy menetben

2024. június 18. 16:40

Furcsának tűnhet, hogy a talajforgatás után rögtön sor kerül a vetésre, ám ehhez csupán egy jól átgondolt gépkombinációra van szükség.

SURAJA – az ütőképes szójafajta az eredményes gazdálkodás alapja

2024. február 23. 11:40

A szójatermesztés sikerének egyik kulcsa a szakmailag megalapozott – a termőhelyi adottságokhoz illeszkedő – fajtaválasztás.

A sertésembrió-elhalás kockázatát mérséklő kutatásba kezdtek

2019. március 3. 08:33

A szakemberek speciális zsírsavakat tartalmazó takarmányokat is fejlesztenek, hogy ezzel növeljék a megtermékenyülés valószínűségét és azt követően védjék az anyaállatot, valamint a magzatokat.

Biztonságos takarmány előállítása a cél

2023. február 23. 08:03

Fontos cél, hogy az európai takarmánygyártás legyen tudásvezérelt, megbízható és felelős partnere az állattartásnak.

Kevesebb takarmányt állítottak elő 2022-ben, mint az előző évben

2023. szeptember 29. 17:10

Magyarországon a keverőüzemekben 3,637 millió tonna haszonállat-takarmánykeveréket állítottak elő 2022-ben, 8,1 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben.