Növénytermesztés
Növénytermesztés

A Pioneer® hibridkukoricát vető gazdák nyerték a legtöbb díjat az amerikai NCGA kukorica termésversenyén

A Pioneer® hibridkukoricát vető gazdák nyerték a legtöbb díjat az amerikai NCGA kukorica termésversenyén

Corteva Agriscience

Az Egyesült Államok betakarítási eredményeinek tükrében a Pioneer® hibridkukoricák stabil hozamelőnyt mutatnak a verseny egészében.

December 14-én hirdették ki az egyesült államokbeli Kukoricatermesztők Nemzeti Szövetsége (National Corn Growers Association – NCGA) által meghirdetett Kukorica termésverseny nyerteseit és azok a gazdák vitték el az első díjakat, akik Pioneer® hibridkukoricát vetettek – 13 országos és 219 tagállami szintű díjat nyertek. A nyertesek közül is kiemelkedett Don Stall a Michigan állambeli Charlotte-ból, aki mindent egybevetve a legmagasabb termést érte el 476 véka/hold hozammal (ez kukorica esetében 29.88 tonna/hektárnak felel meg), amelyet a Pioneer® P0720AM kukoricával érte el az első helyezést – ez volt a negyedik egymást követő év, amikor Pioneer® termék segítségével érték el ezt a címet. A Pioneer® hibridkukoricát termesztő gazdák összesen 41 államban értek el első vagy második helyezést.

„Gratulálunk az NCGA Kukoricahozam-verseny valamennyi győztesének, akik közül sokan számtalan kihívással néztek szembe, hiszen valamennyiüknek a globális járvány körülményei között kellett teljesíteniük” mondta Judd O’Connor, a Corteva Agriscience egyesült államokbeli kereskedelmi üzletágának elnöke. „A verseny eredményei tükrözik azt, amit az idei betakarításkor is tapasztaltunk, hogy a legnépszerűbb Pioneer kukoricák a versenyben részt vevő farmok többségében győztesként szerepeltek, átlagosan 4 véka/hold (negyed tonna/hektár) hozamelőnnyel – hozzásegítve a gazdálkodókat ahhoz, hogy nyerjenek, és ami még fontosabb, hogy elérjék a gazdálkodással kapcsolatos céljaikat.”

Annak ellenére, hogy a gazdák számos régióban küzdöttek rendkívüli körülményekkel, például szárazsággal, szélviharokkal és hurrikánokkal, még így is figyelemre méltó hozamokról tudtak beszámolni a betakarítási eredmények összesítésekor. A változatos vetőmagválasztékkal, amelyet különféle körülményekre nemesítettek, a Pioneer® hibridkukoricák kivételesen jól teljesítettek a versenyen – több mint 203 különböző Pioneer® termék szerepelt országos és tagállami szinten a győztesek között.

„A ma gazdálkodói számára sajnos nem idegenek a rendkívüli események és természeti csapások, de igazán lenyűgöző azt látni, hogy ennek ellenére évről évre a legjobb hozamokat érik el az intenzív gazdálkodási módszerek és a kategóriájukban legjobb vetőmagok együttes eredményeként” mondta O’Connor. „A gazdák bízhatnak abban, hogy a Pioneer® a legjobb hibrideket kínálja céljaik eléréséhez és a gazdaságuk jövedelmének növeléséhez, hiszen ezekkel a hibridekkel több kukoricát takaríthatnak be földjeikről.”

Az Egyesült Államok gazdái minden évben részt vehetnek az NCGA Kukoricahozam-versenyén. Arra tervezték, hogy bemutassa a modern hibridek genetikai terméspotenciálját, és lehetőséget adjon arra, hogy a gazdák tanulhassanak egymástól.

A farmerek hat kategóriában versenyeznek, ezek a következők: öntözés nélküli (A és AA); no-till/strip-till (azaz talajművelés nélküli / sorközműveléses) öntözés nélküli (A és AA); öntözött, valamint az öntözött no-till/strip-till kategória. Az öntözés nélküli AA kukorica kategóriában a középnyugati termelők versenyeznek, azaz Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana és Illinois államok gazdálkodói. Az öntözés nélküli A osztályban a felsorolt középnyugati államokon kívül valamennyi kontinentális tagállam gazdái versenyezhetnek.

Az országos és a tagállami győztesek névsora, az elért hozamok és a hibridek neve a Pioneer.com/NCGA oldalon található.

A Pioneer® kukoricavetőmagokról és a magas terméspotenciállal rendelkező Pioneer® hibridek széles skálájáról további információkért kérjük forduljon a Pioneer® területi képviselőihez, szaktanácsadóihoz.

A Pioneer
A Pioneer a Corteva Agriscience vetőmag-üzletágának meghatározó márkája. A Pioneer® a fejlett növénynemesítés egyik vezető fejlesztője és vetőmag előállítója, világszerte több, mint 90 országban kínál magas minőségű vetőmagot a gazdálkodók számára. A Pioneer® mezőgazdasági szaktanácsadást és szolgáltatásokat nyújt a gazdálkodóknak, hogy segítse őket termelékenységük és jövedelmezőségük növelésében, ezen felül a társaság arra törekszik, hogy fenntartható mezőgazdasági rendszereket hozzon létre mindenütt a világon.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Íme, az 5 legérdekesebb beporzó!

2024. május 22. 09:10

Bár a beporzás kapcsán az embereknek elsősorban a méhek jutnak eszébe, más rovarok is segítenek az összesen több, mint 300 000 zárvatermő szakszerű pollinációjában.

Tavaly 100 ezer forint veszteséget termelt hektáronként a szántóföldi növénytermesztés – mi várható idén?

2024. május 18. 08:10

2023-ban leestek az árak, a szántóföldi növénytermesztés hektáronként átlagosan 100 ezer forintos veszteséggel működött.

Egy jövőbeni, vízszegény Kárpát-medencébe kellene most vetőmagokat nemesíteni

2024. május 17. 08:10

A Kárpát-medencében a prognózisok szerint az átlaghőmérséklet 2050-re 1,5-2 fokkal, 2100-ra akár 3,5-4 fokkal is emelkedhet.

Mire jó a kókuszrost tégla?

2024. május 12. 14:10

A kókuszrost tégla az interneten terjedő videó szerint remek termesztőközeg, a hozzáértők szerint azonban ez csak részben igaz.

22 éve nem drágult ennyit egy hét alatt a szójabab

2022. július 30. 08:36

Európában mind a négy kiemelt agártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt.

A Delta-variáns miatti aggodalmak elérték a gabonapiacokat is

2021. augusztus 5. 06:17

Európában egy tonna malmi búza 224,25 euróba, egy tonna kukorica 320 euróba, egy tonna repce 533,25 euróba, egy tonna takarmánybúza pedig 183,5 angol fontba került.

Erősödik a gyapottok bagolylepke hernyóinak kártétele

2019. július 30. 09:31

A lehullott csapadék most már lehetővé teszi az aratás során elhullott magvak kikelését, illetve a zöldítésre szánt területeken a vetések jobb fejlődését.

A bőséges készletek miatt tovább esett a búza ára

2023. augusztus 16. 10:40

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt, miközben a repce ára emelkedett.