Növénytermesztés
Növénytermesztés

Miben különbözik az AgroFIELDshow a többi bemutatótól?

Miben különbözik az AgroFIELDshow a többi bemutatótól?

Agrofórum Online

A szervezők szerint a válasz röviden: szinte mindenben. Bár a díszletek hasonlóak, a tartalom egészen más lesz az Agrofil-SZMI három helyszínére meghirdetett szakmai rendezvényén. A termelők új látásmódot, szemléletet kaphatnak, az előadások és bemutatók felszabadítják a gondolkodást, miközben a nagyobb profit lehetőségét a közös eredmények, adatok alapozzák meg.

„Egyes helyszíneken lehet majd látni no-till kísérleteket, illetve a legelszántabbakat egy szója nitrogéntrágyázásra is elvisszük külön programként. Mindezek mellett nagy érdeklődés övezi a workhorse-racehorse kísérleteinket, ahol a kukoricahibrideket különböző tőszám- és nitrogénstratégiák mellett teszteljük. Azokat a hibrideket keressük, amelyek viszonylag alacsony tőszám és alacsony nitrogéndózis mellett is kiválóan teljesítenek” – mondta el kérdésemre Lajos Mihály, amikor a Püski, Dalmand és Bátya határába meghirdetett szakmai rendezvényükről kezdtünk beszélgetni.

Az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a rendezvény során el tudják mondani, hogy ha valami nem működik, nem tökéletes, vagy ha éppen csak megújításra kényszerül. De ha egy újdonságot elsőre nagyon jónak tekintenek, akár meg tudják világítani a realitásokat is, fel tudnak tenni reális kérdéseket.

„Azt gondolom, hogy a mi rendezvényeinknek a különlegessége ez az őszinte és szabad elbeszélési mód, ráközelítés, ahol nem vagyunk elvárásokba zárva. Nem az a célunk, hogy még jobban fokozzuk a termelők fejében a zavart, hogy mit is használjanak. Mi ellenkező irányból közelítünk. A célunk, hogy minél inkább letisztítsuk az információt, és a desztillátumot, a legértékesebb részeket adjuk át a gazdálkodóknak, amiket forintosítani tudnak a termelés során” – húzta alá Lajos Mihály.

Az Agrofield Show augusztus 31-én Püskiben, szeptember 2-án Dalmandon, szeptember 3-án pedig Bátyán várja a termelőket, hogy olyan információkat nyújtson a résztvevőknek, ami a hétköznapokon legfeljebb az Agrofil Termelői Klub tagjai ismerhetnek meg.

További részetek a www.agrofil.hu oldalon!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

11 tipp a meszezéshez és a talaj-pH javításához

2024. július 12. 13:40

A meszezés elvégzésére a betakarítás utáni időszak a legalkalmasabb. Ezzel a talaj pH-értéke, kalciumtartalma nő, a szerkezete pedig javul.

Óriási csalódást okozott a repce Győr-Moson-Sopronban, a szója lehet ennek a nyertese

2024. július 9. 07:40

A Kisalföldön előreláthatólag július végén fejeződik be a kenyérgabona aratása.

Virágzás után „megcukrozza” a búzát egy gazda

2024. július 8. 16:10

Egy gazdálkodó évek óta kísérletezik azzal, hogy nitrogén és cukor keverékével permetezi a búzát. Az eredmény: nagyobb fehérjetartalom és termés.

Extrém körülmények között aratnak a német gazdálkodók

2024. július 7. 10:10

Hamar elkezdődött a gabona betakarítása Németországban. Komoly problémát jelent viszont a vissza-visszatérő, néha igen intenzív csapadék.

Vegyes hetet zártak az agrárpiacok

2021. március 8. 06:29

Párizsban a malmi búza ára 5,5 százalékkal zuhant, miközben a repce kurzusa 5,5 százalékkal lőtt ki.

Moszkva új képlet alapján számolja majd az exportadót

2021. február 6. 06:38

Moszkva megpróbálja csökkenteni a búzaexportot, hogy segítsen megfékezni az emelkedő hazai élelmiszerárakat.

Bezuhant a kukorica ára az időjárási aggodalmak miatt

2024. június 15. 12:10

Európában mind a négy kiemelt agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt.

Hatéves csúcs közelében a búza ára

2020. október 20. 06:18

A párizsi árutőzsdén a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza is többe került a nap végén, de a repce kurzusa csökkent.