Növénytermesztés
Növénytermesztés

Saját kálisóval lett teljes az EuroChem kínálata – Magyarországra érkezett az első szállítmány

Saját kálisóval lett teljes az EuroChem kínálata – Magyarországra érkezett az első szállítmány

EuroChem Agro Hungary Kft.

Az Usolskiy (RU) területén lévő kálium bánya megnyitását követően az EuroChem Magyarországra szállított elsőként. Az októberben hazánkba érkezett kálium-klorid gyártási alapanyagként kerül felhasználásra.

A saját gyártású kálisó hamarosan a mezőgazdasági termelésben is elérhető lesz, könnyen kezelhető, granulált formában.

Az Usolskiy területén lévő kálium bánya megnyitásával az EuroChem a világ három olyan műtrágya gyártójának egyikévé vált, amely mindhárom elsődleges tápelemmel rendelkezik.

A VolgaKaliy-nál folyamatban van a második zöldmezős beruházás is. Az együttesen több mint 6,5 milliárd dolláros beruházás a két bányával több, mint 8,3 millió tonna kálium-klorid gyártására képes, ami jelenleg a globális kínálat mintegy 10%-a!

Az EuroChem nitrogén- és foszfáttartalmú műtrágyái közé kiváló minőségű mono-és NPK műtrágyák, valamint lassan feltáruló, speciális műtrágya termékek tartoznak. Nagyüzemi kísérletek során a gazdálkodók magasabb hozamot és jobb megtérülést értek el az EuroChem termékekkel.

„A kálium alapanyagunk lehetővé teszi számunkra, hogy tovább növekedjünk és megfeleljünk ügyfeleink műtrágyázási igényeinek” – mondta Andrey Savchuk (Prémium termékek üzletág vezetője).

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A szántás rohamléptekkel szorul vissza, de vannak olyan térségek, ahol az eke kiszoríthatatlannak tűnik

2024. június 10. 07:10

Évről évre egyre kevesebb német gazdálkodó alkalmaz szántást a földjein, de az államok között óriási eltérések mutatkoznak.

Keresőkutyák találhatják meg az invazív, mérgező növényeket

2024. június 7. 09:10

Izgalmas kísérletben vizsgálják, hogy a kutyák megtalálják-e a termés minőségét veszélyeztető, mérgező gyomnövényeket a szántóföldi kultúrákban.

Sikeresen termesztik a felére csökkentett tenyészidejű rizst

2024. június 6. 14:40

Bár a rizs tenyészideje 120-150 nap, egy új fajta esetében ez az időszak alig a felére zsugorodott – amit üvegházban már termesztenek is.

8 tipp szilázsbálák fóliacsomagolására

2024. június 6. 07:10

A szilázsbálákat védő vékony fólia a kiváló minőségű takarmány hosszú távú megőrzésének biztosítéka. Mire figyeljünk a használatakor?

2000 forint is lehet a kenyér kilója jövőre

2022. november 8. 15:29

Európa-szerte állnak a műtrágyagyárak, ennek következtében jövő tavasszal több százezer tonnányi hiány alakulhat ki nitrogén műtrágyából, ami nélkül viszont lehetetlen szántóföldeken jövedelmezően növényt termeszteni.

Precíziós szolgáltatásokkal díjazzuk, ha most rendeli meg a tavaszi komplex műtrágyákat!

2020. december 16. 08:46

A talajmintavétel és a tápanyag-gazdálkodás képezik a növénytermesztés alappilléreit, és nem csak a talaj, hanem a növény igényeit is középpontba helyezik. Itt is igaz a szükséges és elégséges elv betartása. A szükségtelenül kijuttatott műtrágya pazarlás, a kevés tápanyag pedig limitálja a termést.

Újraindulhat az ammóniaexport Oroszországból

2022. december 5. 07:17

Az Oroszországból Ukrajnán át vezető ammóniavezeték üzemeltetése számos összetett kérdést vet fel.

Szélsőségek a kukorica árában: továbbra is nagy a bizonytalanság

2023. november 11. 16:40

Nagyon emlékezetes év lesz 2023 a magyar gazdálkodók számára. Egy év alatt a tények és remények mondhatni megjárták a mennyet és a poklot. A klímaváltozásból adódó időjárási anomáliák, a globális világ gazdasági és politikai hatásai nem kerülték el Magyarországot sem, soha nem látott bizonytalanságot, szélsőséges gazdálkodási környezetet teremtve a mezőgazdasági termelők számára. Ennek eredményei pedig a kukoricatermesztésben is megjelentek.