Növénytermesztés
Növénytermesztés

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

Trimble

Az Advisor Prime új internet-alapú megoldás, amely segít a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Akár arról van szó, hogy megbízható gazdálkodási tervet kell összeállítani, talajmintákat bonyolult képletek segítségével használható adatokká alakítani vagy állandó beállításokat végezni, a független agronómusokon és a szaktanácsadókon fokozódik a nyomás, ha segíteni szeretnének a gazdáknak.

Az Advisor Prime segítségével ezek a szakemberek új internet-alapú megoldáshoz jutottak, amely lehetővé teszi a számukra, hogy segítsenek a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Az Irányítási Zóna és a Változó Mértékű Előírások eszköz segítségével felére csökkenthető a számítógép előtt töltött idő a zónák és előírások létrehozásakor és megosztásakor. Továbbá csökkenthető a mezőről mezőre ismétlődő folyamatokból származó adatbeviteli hiba. Ezzel a szoftverrel könnyedén meg lehet osztani az előírásokat az ügyfelekkel, tehát kiküszöbölhető az USB-s pendrive-ok és más kézi folyamatok használata.

Az Advisor Prime eszközkészlettel a következőkhöz lesz hozzáférése:

  • Ügyfél, gazdaság és mező határok megosztása társított ügyfelekkel
  • Üzleti és ügyfél szintű preferenciák
  • Előírásminták automatikus alkalmazása szabályok alapján
  • Határok importálása, szerkesztése és terményzóna létrehozása
  • Anyag létrehozása
  • Terméshozam adatok importálása/törlése
  • Termény termelési index – (ábra alapú) feldolgozás kezelési zónánként

Az alapcsomag ára az USA-ban 3.900 dollár/évtől indul.

XVIII. Kalászos Gabona Fórum Visegrádon

Őszi árpából szinte biztos, hogy vetőmaghiányra kell számítani, tritikálénál valószínűsíthető, hogy el fog fogyni a szaporítóanyag, míg őszi búzánál a szakmailag elfogadható 40%-os (vagy a fölötti) felújítási arányhoz biztosított a fémzárolt vetőmag.

Szerdán 30, vasárnap 20 fok lesz - mutatjuk mikor érkezik az ősz

Előre láthatólag szombaton érkezik majd egy markáns hidegfront, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben. Ez után a front után sem fordul ugyanis csapadékosra az idő, valószínűleg csak egy nap lesz esős, aztán ismét száraz idő következik.

Martonvásáron bemutatták az első kukoricahibridet…

Az EU kukoricatermésének 12%-át adja Magyarország. Probléma, hogy éves szinten csak hat hónapig hajózható a Duna, mert vagy alacsony, vagy magas a vízállása, ami az exportot megnehezíti.

Fogytán a bőtermő vetőmagok a Karintiánál

Érdemes sietni, ha Bőtermő vagy Prémium minőséget adó, Pannon régióra nemesített kalászos fajtára vágyik!

5 trend amely átformálja a mezőgazdaságot

A Boston Consultig Group (BCG) felmérése szerint a következő trendek fogják meghatározni a mezőgazdaságot: precíziós gazdálkodás, automatizálás, konszolidáció, professzionalizmus és munkaerő hiány.

2018. augusztus 28. 10:17

A precíziós gazdálkodás veszélyei

„Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit”. Ennek szellemében természetesen mindennek lehetnek árnyoldalai, amire célszerű odafigyelni.

2018. augusztus 22. 09:15

Traktorhúzó verseny is lesz a Bábolnai Gazdanapokon

Szeptember 5. és 8. között rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat, melyen gyakorlati gépbemutatók mellett a precíziós gazdálkodásról, valamint napelemek alkalmazásáról tartanak előadásokat - közölték a szervezők.

2018. március 30. 07:14

A precíziós termesztési technológiák alkalmazhatósága a gyümölcsösökben

A precíziós gazdálkodás egy váz, amelyet egyéni igényeink és lehetőségeink függvényében tölthetünk meg tartalommal.

2018. március 3. 11:24