Növénytermesztés
Növénytermesztés

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

Trimble

Az Advisor Prime új internet-alapú megoldás, amely segít a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Akár arról van szó, hogy megbízható gazdálkodási tervet kell összeállítani, talajmintákat bonyolult képletek segítségével használható adatokká alakítani vagy állandó beállításokat végezni, a független agronómusokon és a szaktanácsadókon fokozódik a nyomás, ha segíteni szeretnének a gazdáknak.

Az Advisor Prime segítségével ezek a szakemberek új internet-alapú megoldáshoz jutottak, amely lehetővé teszi a számukra, hogy segítsenek a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Az Irányítási Zóna és a Változó Mértékű Előírások eszköz segítségével felére csökkenthető a számítógép előtt töltött idő a zónák és előírások létrehozásakor és megosztásakor. Továbbá csökkenthető a mezőről mezőre ismétlődő folyamatokból származó adatbeviteli hiba. Ezzel a szoftverrel könnyedén meg lehet osztani az előírásokat az ügyfelekkel, tehát kiküszöbölhető az USB-s pendrive-ok és más kézi folyamatok használata.

Az Advisor Prime eszközkészlettel a következőkhöz lesz hozzáférése:

  • Ügyfél, gazdaság és mező határok megosztása társított ügyfelekkel
  • Üzleti és ügyfél szintű preferenciák
  • Előírásminták automatikus alkalmazása szabályok alapján
  • Határok importálása, szerkesztése és terményzóna létrehozása
  • Anyag létrehozása
  • Terméshozam adatok importálása/törlése
  • Termény termelési index – (ábra alapú) feldolgozás kezelési zónánként

Az alapcsomag ára az USA-ban 3.900 dollár/évtől indul.

Jön a hétvége és ezzel együtt a záporok, zivatarok

A héten többfelé hátráltatta a mezőgazdasági munkákat szeles, záporos időjárás. A továbbiakban a szél mérséklődésére lehet számítani, de az időjárás csapadékos jellege megmarad, eleinte a keleti országrészben, majd a hétvégén egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok. Forróságra továbbra sem kell készülni, marad a nyári meleg.

Sok lesz az eső a héten - mutatjuk, hogy hol

Az előttünk álló héten záporos, zivataros időre kell készülni. Különösen a hét közepén és elsősorban az ország északkeleti felén várható kiadós csapadék, mely a növények számára már jól jön majd. Ekkor ezeken a területeken pár fokot csökken a hőmérséklet, de alapvetően marad a nyári meleg. Nagy forróság azonban továbbra sem várható, viszont gyakran lesz szeles az idő.

Kerti parti az Agrokernél - minden a korszerű gyümölcstermesztésről

A már javában zajló aratási munkák ellenére szép számú érdeklődő gyűlt össze az Agroker Holding Zrt. immár hagyományossá vált partiján Fehérgyarmaton. A július 5-i rendezvényen a gyümölcsültetvények gépesítésével és a tápanyagpótlás technológiai újdonságaival ismerkedhettek meg a termelők.

Növénytermesztés Képgaléria Videó

Először csapadék, azután légköri aszály várható a héten

A hét első felében többfelé zavarja csapadék a betakarítási munkákat, kedden már többfelé is megjelennek elszórtan zivatarok, majd szerdán egy nyugat, északnyugat felől átvonuló hidegfront okoz átmeneti csapadékos időt. A csütörtöktől vasárnapig tartó időszak országszerte száraznak ígérkezik.

Kukoricavetést megelőző gondolatok, tapasztalatok, tervek - (Kukoricavetés 1.)

Többféle technológiát, kísérletet tervezünk elvégezni az idei évben, ezek előkészítéséről, tervezéséről és a tervezett értékelésről szeretnék pár gondolatot megosztani.

2018. április 14. 15:43

A siker feltétele az agráriumban a digitalizáció - Agrofield 4.0 konferencia

Filozofálhatunk azon, hogy a precíziós gazdálkodás a múlt, a jelen vagy esetleg a jövő, de itt van.

2018. február 6. 12:08

Precíziós eszközeink tudásának precíz kihasználása

A tavaszi munkák idején szeretnék egy-két olyan apróságot, beállítást ismertetni a „mindent tudó” eszközeinken, amely a munkánkat segítheti, és növeli a munkavégzés precizitását.

2018. május 1. 18:20

Automatizált gépek? A CASE IH már a jövővel kísérletezik

A CASE IH elindította az Autonómia és Automatizálási Programját, amelynek részeként kutatásokat és kísérleteket kezdtek valós körülmények között.

2018. július 10. 05:27