Növénytermesztés
Növénytermesztés

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

A Trimble bemutatta az Advisor Prime-ot

Trimble

Az Advisor Prime új internet-alapú megoldás, amely segít a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Akár arról van szó, hogy megbízható gazdálkodási tervet kell összeállítani, talajmintákat bonyolult képletek segítségével használható adatokká alakítani vagy állandó beállításokat végezni, a független agronómusokon és a szaktanácsadókon fokozódik a nyomás, ha segíteni szeretnének a gazdáknak.

Az Advisor Prime segítségével ezek a szakemberek új internet-alapú megoldáshoz jutottak, amely lehetővé teszi a számukra, hogy segítsenek a gazdáknak a növénytermesztés bonyolult rendszerének hatékonyabb irányításában.

Az Irányítási Zóna és a Változó Mértékű Előírások eszköz segítségével felére csökkenthető a számítógép előtt töltött idő a zónák és előírások létrehozásakor és megosztásakor. Továbbá csökkenthető a mezőről mezőre ismétlődő folyamatokból származó adatbeviteli hiba. Ezzel a szoftverrel könnyedén meg lehet osztani az előírásokat az ügyfelekkel, tehát kiküszöbölhető az USB-s pendrive-ok és más kézi folyamatok használata.

Az Advisor Prime eszközkészlettel a következőkhöz lesz hozzáférése:

  • Ügyfél, gazdaság és mező határok megosztása társított ügyfelekkel
  • Üzleti és ügyfél szintű preferenciák
  • Előírásminták automatikus alkalmazása szabályok alapján
  • Határok importálása, szerkesztése és terményzóna létrehozása
  • Anyag létrehozása
  • Terméshozam adatok importálása/törlése
  • Termény termelési index – (ábra alapú) feldolgozás kezelési zónánként

Az alapcsomag ára az USA-ban 3.900 dollár/évtől indul.

Jövőfarm: egy élő interaktív laboratórium

2019. április 21. 09:38

A tervek szerint öt éven belül elkészül az emeletes farm, amelynek nem csupán teraszai lesznek művelhetők, hanem odabent, és főleg a terasz nélküli alsó szinten hatalmas, igazi „emeletes”, vagyis vertikális farm létesül.

Romlottak az uniós búza és az árpa hozamkilátásai

2019. április 15. 09:47

Öröm az ürömben, hogy még a mérsékelt előrejelzés is 14 százalékkal magasabb érték a tavalyi terméseredménynél.

Kedd hajnalban akár fagyhat is!

2019. április 15. 09:13

Derült, száraz időre számíthatunk. Fokozatosan csillapodik a légmozgás, reggel már inkább csak a keleti megyékben lehet élénk az északkeleti szél.

Pocsék volt a tavalyi gabonatermés Finnországban

2019. április 13. 06:19

A délnyugati régió Finnország kenyereskosara, amely rendszerint az országos gabonatermés jó 20 százalékát adja, tavaly azonban a szokásosnál nagyjából 30 százalékkal kevesebbet takaríthattak be.

Változásban a jövő

2018. szeptember 14. 06:02

A technológiai fejlődés teljesen állva hagyta az agronómiai fejlesztést. Most hiányoznak azok az input agronómiai információk. Beszélgetés Lajos Mihállyal, az Agrofil SZMI Kft. ügyvezetőjével.

Kockás füzettől a robottraktorokig – közeledik a PREGA Konferencia

2018. december 19. 11:33

A PREGA eseménysorozat a februári rendezvényt követően május 30-31-én folytatódik precíziós bemutatókkal és szabadtéri kiállítással a NAK Szántóföldi Napok keretében.

Kukoricavetést megelőző gondolatok, tapasztalatok, tervek - (Kukoricavetés 1.)

2018. április 14. 15:43

Többféle technológiát, kísérletet tervezünk elvégezni az idei évben, ezek előkészítéséről, tervezéséről és a tervezett értékelésről szeretnék pár gondolatot megosztani.

Senki ne vegyen permetező drónt!

2019. március 12. 13:47

A rendezetlen jogszabályi környezet miatt permetezési célra jelenleg tilos drónokat használni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a társszervezetekkel egyetértésben – sürgeti a szükséges szabályozás megteremtését.