Növényvédelem
Növényvédelem

Rendkívül hatékony biológiai rovarölő szer forgalmazásában működik együtt két óriásvállalat

Rendkívül hatékony biológiai rovarölő szer forgalmazásában működik együtt két óriásvállalat

Corteva Agriscience / Bioceres Crop Solutions

Együttműködést kötött a Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions a biológiai termékek európai elérhetőségének előmozdítására. A vállalatok kizárólagos megállapodást írtak alá az innovatív bioinszekticid forgalmazásáról.

A Corteva Agriscience (Corteva) (NYSE: CTVA) és a Bioceres Crop Solutions Corp. (Bioceres) (NASDAQ: BIOX) bejelentették, hogy kizárólagos megállapodást kötöttek a biológiai termékek európai forgalmazására.

A megállapodás értelmében a Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions közösen dolgozik majd azon, hogy segítse a Bioceres leányvállalata, a Pro Farm által kifejlesztett élvonalbeli bioinszekticid európai piacra kerüléséhez szükséges regisztrációs folyamatokat.

A termék egy rendkívül hatékony biológiai rovarölő szer, amely hasonló hatékonyságú lehet, mint a hagyományos rovarölő szerek, és jól illeszkedik a hagyományos mezőgazdasági termelésbe, mivel a megcélzott növények közé tartozik a kukorica és más gabonafélék, valamint a napraforgó és a repce.

A bejegyzést követően a Corteva Agriscience lesz a termék kizárólagos forgalmazója Európában a Vetőmag Csávázási Technológia csapatán keresztül, és a Pioneer® márkájú vetőmagtermékeit is ezzel a technológiával kezeli majd.

Emellett a Corteva Agriscience folytatja a Pro Farm Lumidapt™ nevű, növekedésserkentő csávázó készítményének forgalmazását.

Matti Tiainen, a Bioceres Európában működő leányvállalatának, a Pro Farmnak az elnöke elmondta:

„Európában gyorsan nő a kereslet a jobb környezeti profillal rendelkező hatékony megoldások iránt, mivel a szabályozási környezet egyre nagyobb kihívást jelent, és a gazdák új és innovatív termékeket keresnek a kártevők és betegségek elleni védekezéshez. A Pro Farmnál a világ egyik vezető biológia alapú termékportfóliójával rendelkezünk, amely egyedi, a gazdálkodókra fókuszáló és a gyakorlatban kipróbált megoldásokat nyújt ennek az igénynek a kielégítésére. A partnerség révén a Corteva Agriscience széleskörű tevékenységére és tapasztalatára építve juttatjuk el legújabb innovációinkat a régió mezőgazdasági termelőihez.”

Jean-Philippe Riffat, a Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője elmondta:

„A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a fenntartható megoldások széles eszköztárát kínálja a termelékenység és a jövedelmezőség biztosítása érdekében. Ez a megállapodás segít kielégíteni a természetes alapú termékek iránti társadalmi és politikai igényt, és előmozdítja küldetésünket, hogy olyan innovatív termékeket szállítsunk, amelyek értéket teremtenek a gazdaságokban.

A Symborg és a Stoller felvásárlásai tükrözik elkötelezettségünket a biológiai termékekbe való beruházás mellett, megerősítve ezzel globális vezető pozíciónkat a szegmensben. Az olyan vetőmag-csávázási technológiák pedig, mint a Pro Farm Lumidapt™, a vetőmag közvetlen kezelését foglalják magukban, segítve a gazdákat abban, hogy a termésük a legjobb körülmények között fejlődhessen, csökkentve a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát.”

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Védekezés a konyhakerti károsítók ellen

2024. július 21. 10:10

Az ÖMKi Facebook-oldalán ad tanácsokat azoknak, akik zöldségeket termesztenek, és „szelíd” biomódszerekkel szeretnék távol tartani a károsítókat.

Idén is az innovatív megközelítésekre összpontosít a Corteva

2024. július 17. 15:40

A 2024-es, Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által szervezett nyári Portfólió Farm bemutatósorozat során a vállalati portfóliójának újdonságait tárták az érdeklődők elé. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megszervezett eseményen közel 400 gazdálkodó vett részt.

Szódabikarbónával a károsítók ellen

2024. július 7. 08:10

A szódabikarbóna szinte minden háztartásban ott lapul a szekrényben. Próbálta már növényvédő szerként használni?

Permetezés a biogazdaságban: amikor a szükség törvényt bont

2024. július 5. 13:10

Vannak növényvédő szerek, melyek biotermesztésben is engedélyezettek. Ezt használta ki egy német gazda, amikor a burgonyáját megvédte a fertőzéstől.

A Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót (+segédlet)

2023. február 6. 09:26

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló.

AMPLIGO - Pénztárcabarát megoldás a kukoricamoly, gyapottok bagolylepke, a kukoricabogár imágók, a levéltetvek és a kabócák ellen

2021. június 9. 08:38

Régebben a kukorica rovarkártevők által kevésbé veszélyeztetett növénynek számított. Manapság a kukoricamoly, a gyapottok bagolylepke, a kukoricabogár kártételének növekedésével, a levéltetvek (vírusvektor) és a kabócák (mikoplazma vektor) megjelenésével a csemegekukoricában és vetőmag-előállításban feltétlenül, árukukoricában pedig előrejelzésre alapozva szintén szükséges a kártevők elleni védekezés.

Signal 300 ES: rovarölőszeres csávázás „újragondolva”

2019. március 27. 08:14

Az Európai Unió az elmúlt évben szigorúan korlátozta a neonikotinoid hatóanyagú növényvédő szerek felhasználását. Ez számos, a mezőgazdasági termelés számára fontos következménnyel jár.

Időszerű a gabonák vírusait átvivő rovarok elleni védekezés

2019. október 22. 06:36

A levéltetvek és kabócák betelepülése az ősz folyamán kedvező (nem szeles, esős) időjárás mellett szinte folyamatos és ezt a tevékenységet csak a tél eleji erős fagyok képesek lezárni.