Pályázatok
Pályázatok

Méhészeti támogatások kifizetése kezdődik meg a napokban

Méhészeti támogatások kifizetése kezdődik meg a napokban

Agrofórum Online

A Magyar Államkincstár a Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2016/2017-es végrehajtási évéhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban nyolc alintézkedés keretében már összesen 267 millió forint támogatást fizetett ki a méhész-gazdálkodóknak, illetve méhész szervezeteknek.

A Földművelésügyi Minisztérium a források hatékonyabb kihasználása érdekében szeptemberben engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, aminek köszönhetően a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása, és a méhanya támogatás alintézkedésekre igénybe vehető támogatási keretösszegek megemelkedtek. A keretátcsoportosítással egyúttal az is lehetővé vált, hogy a 2016/2017-es végrehajtási évben a kérelmekben foglalt jogos támogatási igények visszaosztás nélkül, 100%-ban kifizethetőek legyenek.

A Magyar Államkincstár rövid határidővel, a keretátcsoportosítás jóváhagyását követő egy héten belül elvégezte a támogatások kifizetéséhez szükséges feladatokat, így a támogatások utalása a fent említett két alintézkedést érintően is megkezdődhetett 2017. szeptember 26-án.

A 2016/2017. végrehajtási évben benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatására mintegy 6 520 méhész-gazdálkodónak összesen 825,2 millió forintot, míg a méhanya támogatásra 2 240 méhész-gazdálkodónak összesen 125,4 millió forintot fizet ki a Magyar Államkincstár a napokban.

(Magyar Államkincstár)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Csökkenő árak rontják a magyar mézexportot

2020. február 7. 12:17

Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, így a felvásárlás gyakorlatilag szünetel.

Magyarország megpályázta a 2025-ös méhészeti világkiállítás rendezését

2022. április 30. 13:16

Magyarország megpályázta a 2025-ös méhészeti világkiállítás rendezését.

Együnk több mézet!

2018. október 15. 11:48

Többek között rádiókampánnyal népszerűsítik széles körben a mézfogyasztást, a fiatalokat a közösségi médián keresztül szólítják meg, emellett országszerte különböző rendezvényeken is reklámozzák a fogyasztás előnyeit.

1,8 milliárd forint közvetett támogatást kaptak a méhészek

2020. január 11. 15:02

A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak hozzá, amiből méhanyát, méhegészségügyi gyógyszereket vásárolhatnak, támogatást kapnak szakmai továbbképzésre, szaktanácsadást vehetnek igénybe és hozzájuthatnak a legfrissebb szakirodalomhoz.