Szőlő-Bor

Testes francia borüzlet a láthatáron

Agrofórum Online

Az InVivo Wine exkluzív tárgyalásokba kezdett a Vinadeis részvényeseivel a dél-franciaországi székhelyű borászati cégcsoport irányításának átvételéről annak érdekében, hogy növeljék a nemzetközi jelenlétüket.

Az átvétel új lépés lehet az InVivo francia mezőgazdasági szövetkezeti csoport borpiaci terjeszkedésében, amely 2015-ben kezdődött. Az InVivo Wine, a francia InVivo szövetkezeti csoport részét képezi, amely jelentős piaci szereplő a gabonafélék piacán, és már 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vinadeisban.

„A többségi részesedés megszerzése vezető borászati szolgáltatót hozna létre Franciaországban és külföldön, lehetővé téve a termelési eszközök és a kereskedelmi forgalmazási csatornák egyesítését, és tovább növelve a két cégcsoport márkáinak erejét” – írta az InVivo Wine közleményében.

A Vinadeis jelenlegi tulajdonosai a Les Vignobles de Vendéole és a Val d’Orbieu szövetkezetek.

Az InVivonak tavaly 225 millió euró, nagyjából 79,5 milliárd forintnyi árbevétele volt, 25 ezer hektár szőlőültetvényen dolgoznak. Ezek a területek Franciaország délnyugati részén találhatók, termékeiket Nyugat-Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Dél-Afrikában értékesítik.

A Vinadeisnek Franciaország déli részén 15 ezer hektárnyi szőlőültetvénye van, főbb bormárkáik a Les Cuvée Mythique, a Bonne Nouvelle, a Brise de France és a Le Val.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fenntartható szőlővédelem: ragadozó madarak bevetésen

2025. szeptember 27. 14:10

Madárháló helyett ragadozó madarak védik a prémium szőlőt Sussexben – a brit borászat úttörő megoldása fenntarthatósági mintát ad.

Fenntarthatóság a pohárban: miért tér vissza a piquette?

2025. szeptember 10. 16:10

A piquette könnyű, alacsony alkoholtartalmú ital, amely a bortermelés melléktermékéből készül. Fenntartható és egyre népszerűbb.

Régi magyar szőlőfajták: érdemes-e kertbe ültetni őket?

2025. szeptember 5. 16:10

A régi magyar szőlőfajták nemcsak hagyományt őriznek, hanem ellenállóságuk miatt a házikertekben is megállják a helyüket.

Meglepő eredmény: így szerepelt a kékfrankos a nemzetközi kóstolón

2025. augusztus 30. 16:10

Egy friss európai borkóstolón 87 kékfrankos tételt vizsgáltak, amelyek közül hat kiemelkedőnek, 38 pedig kimondottan ajánlottnak bizonyult.

A Kárpát-medence borászati kultúráját meg kell őriznünk!

2023. március 4. 05:36

A kormány a tavalyi évben hívta életre a Schams Ferenc Tervet, hogy támogassa a Kárpát-medence magyar borászati kultúrájának fejlesztését.

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8. 16:09

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.

A borágazat sikerének kulcsa: együttműködés és integráció

2023. július 2. 06:36

Nagy István kifejtette, a megoldandó feladatok közé tartozik a munkaerőt kiváltani képes automatizálás, valamint a változó éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodás.

Konyári János lett 2018-ban a Borászok Borásza

2018. április 23. 06:49

Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották.