Terményárak
Terményárak

Az orosz aggodalmak enyhülése után stabilizálódott a búza ára

Az orosz aggodalmak enyhülése után stabilizálódott a búza ára

Agrofórum Online

A búza világpiaci ára múlt héten a vékánkénti, azaz 36,35 literenkénti 490 dollárcentről 512 dollárcentre drágult viszonylag gyorsan az oroszországi exportárak emelkedése miatt.

Időjárási aggodalmak hajtották magasabb szintre az árakat, a kereskedők a túlzott meleg, illetve a szárazság miatt terméscsökkenéstől tartottak. A moszkvai SovEcon tanácsadócég felhívta a figyelmet, hogy a betakarítások ezen a héten kezdődnek a dél-krasznodari régióban. Szerintük az orosz búza iránt egyébként kisebb az érdeklődés, mint tavaly, ami viszont visszafoghatja az árak emelkedését – írta a Reuters. A SovEcon szerint egyébként a búza hozamára a legtöbb orosz régióban nem jelent komoly veszélyt az időjárás.

Bár a búza jegyzése hétfőn benézett vékánkénti az 500 dollárcentes szint alá, de utána magára talált és az 510-es értékhez közelített. A piac vélhetően beárazta az oroszországi időjárási aggodalmakat.

Újabb amerikai adat eredményezhet legalább részleges áremelkedést

2019. június 13. 05:52

Megjelent a júniusi USDA becslés és nem teljesen váratlanul, de mégis erős áremelkedést eredményezett az amerikai piacon.

Több mint egy százalékkal csökkent a kukorica ára

2019. június 12. 10:01

Az amerikai árutőzsdén 1,2 százalékkal a vékánkénti 410 dollárcentes szint alá csökkent a kukorica jegyzésára kedden.

Terményárak: áremelkedés, amit nem a hiány mozgat…

2019. május 27. 13:07

A május 20-ával kezdődő hét újabb áremelkedést hozott minden terménynél és ennek oka a kiugróan sok csapadék az USA-ban.

Az EU búza- és árpa termése helyreáll az aszályos év után

2019. május 26. 19:22

Az Európai Unió búza- és árpatermelése 2019/20-ra várhatóan kilábal a 2018/19-es év forró és száraz időjárása okozta veszteségeiből, és megközelíti a 2017/18-as mennyiségeket. Az idei búzatermés közel 10%-kal nő a múlt évihez képest.

Terménypiac: kevés az esélye az áremelkedésnek

2018. július 2. 13:53

Június utolsó hete csendesen, különösebb események nélkül telt és a hét elején várt pénteki adatközlés is inkább a várakozásokat erősítette meg – mégis váratlan fordulattal zártuk a hetet.

Terményárak: megújuló remények – enyhe áremelkedéssel

2018. november 26. 08:02

A tőzsdei jegyzések mind az USA-ban, mind Európában olyan értékeket értek el, melyek korábbi minimumok közelébe kerültek és ez a korábbi eladási pozíciók lezárását vagyis vételi hullám elindulását eredményezte.

Kivárás és csend a terménypiacokon

2019. április 9. 09:34

Április első hete oldalazó mozgású, tartott árakat hozott, a kedvező állapotban lévő európai őszi vetések és a nedvességhiányos területek közötti arány a kérdés.

Terménypiac: a természet még nem, de a jegyzések a múlt héten zöldbe borultak

2018. március 6. 08:06

Folytatódott a potenciális eladók számára kedvező tendencia, így a tőzsdei jegyzések és a fizikai piaci árak is tovább emelkedtek február utolsó napjaiban.