Terményárak
Terményárak

Az orosz aggodalmak enyhülése után stabilizálódott a búza ára

Az orosz aggodalmak enyhülése után stabilizálódott a búza ára

Agrofórum Online

A búza világpiaci ára múlt héten a vékánkénti, azaz 36,35 literenkénti 490 dollárcentről 512 dollárcentre drágult viszonylag gyorsan az oroszországi exportárak emelkedése miatt.

Időjárási aggodalmak hajtották magasabb szintre az árakat, a kereskedők a túlzott meleg, illetve a szárazság miatt terméscsökkenéstől tartottak. A moszkvai SovEcon tanácsadócég felhívta a figyelmet, hogy a betakarítások ezen a héten kezdődnek a dél-krasznodari régióban. Szerintük az orosz búza iránt egyébként kisebb az érdeklődés, mint tavaly, ami viszont visszafoghatja az árak emelkedését – írta a Reuters. A SovEcon szerint egyébként a búza hozamára a legtöbb orosz régióban nem jelent komoly veszélyt az időjárás.

Bár a búza jegyzése hétfőn benézett vékánkénti az 500 dollárcentes szint alá, de utána magára talált és az 510-es értékhez közelített. A piac vélhetően beárazta az oroszországi időjárási aggodalmakat.

Három hónapos mélyponton járt a kukorica ára

2019. augusztus 22. 06:38

A kukorica ára 358,12 dollárcentig csökkent vékánként (1 véka = 36,35 liter), ami három hónapos mélypontot jelent.

Terményárak: felkavarodott az állóvíz – erős áresés a piacokon

2019. augusztus 16. 09:08

Vártuk az USDA augusztusi becslését, jelezték frissítik az USA vetésterületi és várható hozam adatait, de a többség nem azt kapta, mint amit várt.

A szaúd-arábiai szabályozásmódosítás miatt csökken a búza ára

2019. augusztus 10. 04:52

A búza ára 2,1 százalékkal vékánként 498,25 dollárcentre csökkent annak hatására, hogy Szaúd-Arábia könnyít a búzaimport szabályozásán.

Csökkentek a mezőgazdasági termékek árai

2019. július 31. 09:36

A búza a kukorica és a szója ára is csökkent. A kukorica kurzusa 0,9 százalékkal ment lejjebb, egy véka 412 dollárcentbe került.

Terményárak: kettős ármozgás – Európa most vesztes

2019. február 5. 15:36

Január utolsó napjaiban az európai áraknak nem volt, amit támaszt adjon, így lassú árcsökkenés következett be.

Olajozottan az olajosmag piacról

2019. március 12. 15:37

Nem nehéz előre jelezni azt, hogy az olajosmag- és szójaszektor jelentősége tovább fog-e erősödni a magyar mezőgazdaságban. Az azonban, hogy ez milyen sikerrel fog történni, sok tényező függvénye. Az egyik ilyen mindenképpen az időjárás, a második a piac, hiszen az árakban megnyilvánuló motiváció döntő tényező a fejlesztések ütemének kialakításában. A harmadik tényező a technológia további, előrejelzésünk szerint gyors fejlődése. A genetikában, a precíz technológiában rejlő lehetőségek sokat lendíthetnek a hozamokon, de ez vajon elég ahhoz, hogy versenyképes maradjon a szektor?

Terményárak: ünnep előtti lassulás eredményezte árcsökkenés

2019. április 23. 10:38

A nemzetközi piacokon is jellemző helyzet már itthon is jelentkezett: az ó-termésű készletekre kínált vevői árak csökkentek az elmúlt hetekben, már amennyiben egyáltalán van gyors szállításra vevő.

Van, ahol kezd kiszáradni a búza

2019. március 26. 14:40

A terménypiacokon szinte mindenki valamiféle nagy hírre várt, ami meg tudja mozgatni az árakat vagy ami irányt mutatna a következő hetekre, de egyelőre nincs ilyen.