Terményárak
Terményárak

Búza és kukorica jegyzések, árak alakulása

Búza és kukorica jegyzések, árak alakulása

Agrofórum Online

A magyarországi folyamatok is tükrözik az európai helyzetet – gondnak látom, hogy a termelői elvárások nehezen találkoznak a tényleges piaci igényekkel. A hazai feldolgozók, a takarmánykeverők és a malmok is megvették, amire szükségük lesz a közeli hónapokban. Az export kiszállítások sem tudják ezt fokozni, a közeli szállításra nem jelenleg igény.

A későbbi hónapokra történő eladások egyelőre a kereskedők terepe – nagyon úgy látszik, hogy a kereskedők előrelátása vagy csak egyszerűen eladásaik fedezése, a termelőktől történő vásárlások el fognak válni egymástól. A mostani eladások árszintje fogja meghatározni a jövő tavaszi árakat is és ez nem lesz kedvező a termelők és azon felvásárlók részére, akik nem fedezték le előre vételeiket. A mostani kínálati árak alapján további – s főként a kukoricánál akár jelentős- árcsökkenés valószínű.

Részletes elemzésünk ITT olvasható!

Fél százalékkal csökkent a kukorica ára

2019. október 16. 08:33

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatti bizonytalanság sem támogatja az árak emelkedését.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica

2019. október 8. 12:38

A kukorica 0,5 százalékkal 386,88 dollárcentre drágult vékánként, de a kereskedés közben 387,62 dollárcenten is kötöttek üzletet. Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Államokban az észak-nyugati kukoricaövezetben fagy várható, ami felfelé hajtotta az árupiaci árakat.

Terményárak: az eladók fagyasztották be a piacot

2019. október 8. 09:03

Az első októberi napok a terménypiacokon további enyhe erősödést hoztak, aminek alapja a fekete-tengeri búzaárak emelkedése volt.

Négy hónap után drágult látványosan a kukorica

2019. október 4. 15:04

A kukorica ára bár 0,3 százalékkal a vékánkénti 386,88 dollárcentes szintre csökkent egy korrekció után, de az elmúlt hét 4 százalékos emelkedése a legnagyobb drágulás volt négy hónap után.

Milyen közös hatása van a devizaárfolyamnak és az időjárásnak?

2018. május 24. 12:27

Újabb napok teltek el az árak emelkedésével, ami jó hír mindenkinek, hiszen most az ipari feldolgozók nagy része is megkönnyebbülhet.

Terménypiac: a természet még nem, de a jegyzések a múlt héten zöldbe borultak

2018. március 6. 08:06

Folytatódott a potenciális eladók számára kedvező tendencia, így a tőzsdei jegyzések és a fizikai piaci árak is tovább emelkedtek február utolsó napjaiban.

Terménypiac: kicsit mondott az USDA – nagyot ugrott az ár

2018. április 3. 18:38

A Húsvét előtti utolsó teljes munkanap végén jelent meg egy amerikai előrejelzés, ami felborította a várakozásokat – időlegesen vagy tartósan ez még kérdés.

Mit várhatunk a nyári betakarítású növényektől?

2018. június 29. 07:35

Néhány esetben kevesebbet, mint az elmúlt évben, mondta Feldman Zsolt államtitkár, az Aratási Koordinációs Bizottság ülése után az Agrárminisztériumban.