Terményárak
Terményárak

Búza és kukorica jegyzések, árak alakulása

Búza és kukorica jegyzések, árak alakulása

Agrofórum Online

A magyarországi folyamatok is tükrözik az európai helyzetet – gondnak látom, hogy a termelői elvárások nehezen találkoznak a tényleges piaci igényekkel. A hazai feldolgozók, a takarmánykeverők és a malmok is megvették, amire szükségük lesz a közeli hónapokban. Az export kiszállítások sem tudják ezt fokozni, a közeli szállításra nem jelenleg igény.

A későbbi hónapokra történő eladások egyelőre a kereskedők terepe – nagyon úgy látszik, hogy a kereskedők előrelátása vagy csak egyszerűen eladásaik fedezése, a termelőktől történő vásárlások el fognak válni egymástól. A mostani eladások árszintje fogja meghatározni a jövő tavaszi árakat is és ez nem lesz kedvező a termelők és azon felvásárlók részére, akik nem fedezték le előre vételeiket. A mostani kínálati árak alapján további – s főként a kukoricánál akár jelentős- árcsökkenés valószínű.

Részletes elemzésünk ITT olvasható!

Egyhetes csúcsra drágult a kukorica jegyzésára

2019. szeptember 13. 05:36

A vékánkénti 362 dollárcentes árfolyam fölött is kötöttek az árupiacon a kukoricával. Ez egyhetes csúcsot jelent, a kurzus már korrigál a 360 dollárcentes szint közelébe.

Terményárak: lanyha piac, a kukoricánál jelentős árcsökkenés valószínű.

2019. szeptember 11. 10:30

Az európai és az észak-amerikai piacokon az elmúlt hét továbbra is lanyha volt, az árak csökkenő tendenciát mutattak.

Terményárak: nem javult a keresleti helyzet – az árak tovább csökkentek

2019. szeptember 4. 08:31

Augusztus utolsó hetében nem folytatódott a korábbi korrekció, az árak túlnyomórészt tovább csökkentek.

Egyhetes csúcsra drágult a kukorica és a szójabab

2019. augusztus 31. 06:35

Egyes előrejelzések szerint idén előbb köszönthetnek be a fagyos hajnalok és addig nem tudnak megfelelően kifejlődni a késői ültetésű növények.

A szaúd-arábiai szabályozásmódosítás miatt csökken a búza ára

2019. augusztus 10. 04:52

A búza ára 2,1 százalékkal vékánként 498,25 dollárcentre csökkent annak hatására, hogy Szaúd-Arábia könnyít a búzaimport szabályozásán.

Terményárak: technikai okok miatti egy-két napos korrekcióra számíthatunk?

2019. május 17. 10:31

Nem segített az árakat megtámasztani az USDA becslése 2019/20-ra, a most első ízben közzétett adatok a további árubőséget vetítik előre. Továbbra is az árcsökkenést eredményező tényezők vannak többségben a piacokon és a várakozások is ezt támasztják alá.

Terményárak: nem túl rózsásak a kilátások

2019. május 6. 15:58

A világ gabona- és olajosmag-kereskedelmében változatlan az árak csökkenő tendenciája és ez a hazai ó- és újtermésű árakra is hatással lesz.

Terménypiac: a búza áralakulása volt a középpontban

2018. október 31. 05:14

Az árak alakulásában túl sok újdonságot nem hozott a 43. hét, de amit igen, az akár messze mutató is lehet és negatívan érintheti az itthoni helyzetet is.