Zöldség-Gyümölcs
Zöldség-Gyümölcs

Bolti fokhagymából így termesszünk saját fokhagymát

Bolti fokhagymából így termesszünk saját fokhagymát

Agrofórum Online

Sokan azért nem fognak zöldségtermesztésbe – piciben sem –, mert úgy vélik, ehhez mindenképp nagy kert, de legalábbis egy nagy terasz szükségeltetik.

A TikTok egyik legnépszerűbb kertésze, Simon Akeroyd annak szentelte az oldalát, hogy a kezdő kertészeknek, a hobbikertészeknek és a laikusoknak megtanítsa, hogyan szaporíthatják a boltban vásárolt zöldségeket – a saját örömükre.

Simon összes videója lépésről lépésre bemutatja, miként lesz a bolti paprikából, paradicsomból vagy éppen gyömbérből termő zöldség – akár az ablakpárkányunkon is, az emberek pedig boldogan kísérleteznek a zöldségekkel.

A legújabb videóban egy fej fokhagyma kerül célkeresztbe. A teljes gumót egy kis pohár tetejére kell tenni, amiben víz van. A cél az, hogy a fokhagyma gumó alsó része beleérjen a vízbe és gyökereket, felül pedig finom hajtásokat ereszthessen.

Amikor ez megtörténik, finoman gerezdekre kell szedni és elültetni az így kapott kis gerezdeket külön-külön virágcserepekbe, vagy ha van egy kis kertünk, a kinti földbe. Ügyelni kell arra, hogy a növények egymástól legalább 12 cm távolságra legyenek, a föld pedig jó vízelvezetésű és tápanyagokban dús legyen, az elültetett fokhagymákat pedig elegendő napfény érje.

A kertész végül megmutatja, milyen gyönyörű fokhagymákat termesztett ily módon a boltban vásárolt példányból és így búcsúzik el: „Lássuk be: sohasem lehet elég fokhagymánk.”

A szóban forgó videó itt tekinthető meg: KATTINTSON!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egy uborkamag fejlődése: 81 nap 60 másodpercben

2024. július 14. 14:10

A képsorok nemcsak kezdő kertészeknek, hanem akár gyerekeknek is érdekesek és tanulságosak, sőt szórakoztatóak lehetnek.

Ismerje és tanulja meg a nyári zöldmetszés alapjait!

2024. július 13. 16:10

A MATE egynapos tanfolyamain szakemberek adnak gyakorlati tudást adnak a termőegyensúly fenntartását szolgáló nyári zöldmetszésről.

Mennyibe kerül a világ legdrágább dinnyéje?

2024. július 12. 08:40

Létezik egy különleges dinnyefajta, amelynek ára 250 dollártól egészen 23 ezer dollárig (8,3 millió Ft) terjedhet.

Minden eddiginél édesebb-ropogósabb salátát dobnak piacra

2024. július 9. 17:10

Crunchy, azaz roppanós az új salátafajta neve, amelyhez nagy reményeket fűznek a termesztők és kereskedők.

Poloskák elleni védekezés a lakásban

2023. október 20. 05:40

A különböző poloskafajok elleni növényvédelmi és lakásóvó védekezés felöleli a nyári és az őszi hónapokat. Míg nyáron a szívogató kártételükkel kell számolnunk a kert növényein, addig ősszel a hűvösebb idő elől behúzódó kis helikopterekkel kell megbirkóznunk.

Spanyol fokhagyma árasztja el hazánkat

2019. január 10. 11:17

A statisztikai adatok szerint a múlt év első kilenc hónapjában mintegy 81 százalékkal több fokhagyma érkezett a déli országból. A hazai termelésnek tavaly az időjárás sem kedvezett, így a korábbinál is kevesebb mennyiséget takaríthattak be a gazdálkodók.

A fokhagyma tápértéke és gyógyhatása, termesztésének helyzete a világon és nálunk

2019. június 8. 15:37

A fokhagyma jellegzetes funkcionális, nagy tápértékű, az egészség alakulására is rendkívül kedvező hatással lévő élelmiszer. Fajtatípusairól, fajtáiról, a termeszthetőségének feltételeiről, valamint termesztési módjáról olvashatnak összeállításunkban.

Nagyot drágult a sárgarépa és a petrezselyem - Zöldség- és gyümölcsárak a nagybani piacról

2018. október 23. 11:42

A hazai tisztított dió 3150 forint/kilogramm áron szerepelt a vizsgált heti kínálatban, a szelídgesztenyét az előző hetivel azonos áron kínálták (1000 forint/kilogramm).