4℃ 1℃
december 1. Elza, Natália, Blanka, Bonita
Zöldség-Gyümölcs

Egy paradicsom lett a legjobb biotermék

Agrofórum Online

A World Food Innovation Awards a spanyol Monterosa paradicsomot találta a legjobb természetes és bioterméknek.

A Semillas Fito Monterosa paradicsom-különlegességét a legjobb természetes és biotermékként díjazta a World Food Innovation Awards. A FoodBev Media az IFE-vel együttműködve több mint tíz éve értékelik az élelmiszeripari kiválóságokat. A díj nemzetközileg is elismert, és az egyik legnívósabb kitüntetésnek számít globális szinten az élelmiszer- és italiparban.

A Monterosa egyike azon kevés paradicsomfajtáknak, amelyeket a fogyasztók rusztikus megjelenése és egész évben garantált intenzív íze miatt elismertek és amelyet a vásárlók 80%-a prémium minőségűnek ítélt.

A verseny zsűrije szerint „a járvány megnövelte a friss gyümölcsök és zöldségek iránti keresletet, az egészségmegőrzés és otthoni étkezés előnyben részesítése miatt”. A bogyónak régi fajtákat idéző édes, herbás, gyümölcsös aromája van, amely a természetes alapanyagokból készült ételek remek összetevőjévé teszi, amellett, hogy a mediterrán diéta gazdagítását szolgálja.

A Semillas Fito Európát, Amerikát, Ázsiát valamint Ausztráliát célozza, az ökológiai és hagyományos termelésben gondolkodó gazdák számára fenntartható és nyereséges megoldást kínálva, mely összhangban áll a mezőgazdaság átalakításának elveivel.

(fozó: tomatomonterosa.com)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Váratlan húzás a spanyoloktól, a fél világ lélegzetvisszafojtva várja az eredményeket

2025. november 29. 16:10

A fokhagyma felhasználási módja eddig is ezerféle lehetett, most azonban a spanyolok egy újabb módot találtak a hasznosítására.

A gyümölcs, ami „magát főzi meg”

2025. november 27. 08:10

A naspolya decemberre válik igazán édessé és krémessé – ekkor születnek belőle a legjobb lekvárok, pálinkák és prémium kézműves különlegességek.

Nem akármi termett egy zalai kertben, a tulajdonos 10 év után szüretelhetett

2025. november 26. 16:10

A magyar kertekben felbukkanó fügén már egyáltalán nem csodálkozunk, és most egy újabb egzotikus növény „kéredzkedett be” Magyarországra.

A faszén hamuját szétszórhatjuk a kertben? A válasz meglepő és megdöbbentő

2025. november 26. 09:10

A grillezésnél szívesen használt faszén készülhet hagyományos módon, pusztán fából, míg brikettként általában rengeteg adalékanyagot is tartalmaz.

A fiatalabb korosztály többsége bioterméket keres Hollandiában

2023. április 11. 11:43

Az elmúlt 20 év alatt a holland TVA Growers területe másfél hektárról több mint 11 hektárra nőtt. 2014-ben a tulajdonosok a hagyományos paradicsomról áttértek a koktélparadicsom termesztésére.

A színes talajtakarás jelentősége

2021. szeptember 26. 10:44

A megfigyelések szerint a piros takarás hatására világosabb gyümölcsszín alakult ki, ami piacossága miatt kedvezőbbnek bizonyult, mint a fekete fólia esetében.

Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

2019. július 25. 04:33

Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt!

A paradicsom és az uborka gyorsan alkalmazkodott a „fordított” termesztéshez

2023. november 21. 14:10

Az izraeli BiomicAgritech szokatlan próbatermesztést végzett az idén a hollandiai World Horti Centerben. Megbízták a Vertify-t, hogy tesztelje a fejjel lefelé fordított paradicsom- és uborkatermesztő rendszerüket.