31℃ 18℃
július 5. Emese, Sarolta, Lotti, Antal
Zöldség-Gyümölcs

Egy paradicsom lett a legjobb biotermék

Agrofórum Online

A World Food Innovation Awards a spanyol Monterosa paradicsomot találta a legjobb természetes és bioterméknek.

A Semillas Fito Monterosa paradicsom-különlegességét a legjobb természetes és biotermékként díjazta a World Food Innovation Awards. A FoodBev Media az IFE-vel együttműködve több mint tíz éve értékelik az élelmiszeripari kiválóságokat. A díj nemzetközileg is elismert, és az egyik legnívósabb kitüntetésnek számít globális szinten az élelmiszer- és italiparban.

A Monterosa egyike azon kevés paradicsomfajtáknak, amelyeket a fogyasztók rusztikus megjelenése és egész évben garantált intenzív íze miatt elismertek és amelyet a vásárlók 80%-a prémium minőségűnek ítélt.

A verseny zsűrije szerint „a járvány megnövelte a friss gyümölcsök és zöldségek iránti keresletet, az egészségmegőrzés és otthoni étkezés előnyben részesítése miatt”. A bogyónak régi fajtákat idéző édes, herbás, gyümölcsös aromája van, amely a természetes alapanyagokból készült ételek remek összetevőjévé teszi, amellett, hogy a mediterrán diéta gazdagítását szolgálja.

A Semillas Fito Európát, Amerikát, Ázsiát valamint Ausztráliát célozza, az ökológiai és hagyományos termelésben gondolkodó gazdák számára fenntartható és nyereséges megoldást kínálva, mely összhangban áll a mezőgazdaság átalakításának elveivel.

(fozó: tomatomonterosa.com)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Dinnye, csak hazai? Most tényleg ellenőrzik!

2025. július 2. 13:10

Nem csak az íz számít: az NKFH országos ellenőrzéssorozata garantálja, hogy a dinnye valóban hazai és szabályosan címkézett legyen.

Savanyításra tökéletes: káposztafajták Horvátországból

2025. június 9. 15:10

Kiváló íz, jó tárolhatóság és savanyíthatóság: ezek a káposztahibridek ideálisak a késő őszi termesztéshez.

Brokkolihiány a klímaváltozás miatt

2025. május 28. 14:10

Az enyhe tél és a spanyol árvizek miatt idén kevesebb brokkoli és karfiol kerülhet a brit boltokba – figyelmeztetnek a termelők.

Torma: a húsvéti asztal elengedhetetlen kísérője

2025. április 20. 16:10

Magyarország a tormatermesztés egyik európai nagyhatalma. Évente mintegy 10-11 ezer tonna tormát takarítanak be közel 1250 hektárról​.

Mi lehet az oka, hogy foltosodnak a paradicsombogyók?

2023. július 8. 04:38

Valamiért foltosodnak a paradicsombogyók, mi lehet az oka? Büdös bogár vagy esetleg valami betegség? A levelek zöme szinte mindegyik egyszínű, nem nagyon látszik rajta foltosodás, pár levél kicsit bepöndörödött. Inkább a termésen látszik ez a fajta elváltozás.

Hajtatott zöldségnövények talajhőmérséklet-igénye

2021. október 20. 04:36

A meleg igényes zöldségfajok esetében (uborka, sárgadinnye, paprika, tojásgyümölcs, paradicsom) a közeg hőmérsékletének 10 °C-al való növelése - de csak bizonyos határok között (!), az úgynevezett biológiai küszöbértéktől a hőoptimumig - megkétszerezi a vízfelvételt.

Mást mond a botanika a paradicsomról, mint amit az iskolában tanultunk róla

2019. július 18. 04:36

Amennyiben botanikai szempontból közelítjük meg a témát, a paradicsom valójában nem zöldség, hanem gyümölcs. Másfelől viszont, ha a konyhai felhasználás szerint próbáljuk besorolni a paradicsomot, mindenképp a zöldségek közé kell helyeznünk.

Az agyműködést javíthatja egy újfajta paradicsom

2024. április 9. 07:10

A „GABA" elnevezésű hatóanyag világszerte jelentős figyelmet kapott, mivel képes az idegek működésének kiegyensúlyozására és a stressz csökkentésére.