Zöldség-Gyümölcs

Új csomagolóanyag a friss piacra

Agrofórum Online

Egy új fejlesztésű csomagolási technológia megoldást nyújthat bármilyen friss piaci áru hosszú távú szállítására.

Legyen szó egy holland paprikarakományról, amit az USA-ba szánnak, vagy brokkoliról, mely Ausztráliából Taiwan felé tart – ezek mára már nem elképzelhetetlen távlatok. A friss piaci termékek tengeren túlra történő szállítmányozása az innovációnak köszönhetően immár a hétköznapok rutinjává válhat – minőségromlás nélkül.

Balra: Hagyományos csomagolás, 5% súlyvesztés a 18. napon. Jobbra: PerfoTec LinerBag és lézerperforáció, 2% fogyás, 28. nap

A holland PerfoTec vállalat egy új, biológiailag lebomló csomagolóanyagot fejlesztett, mely lehetővé teszi a levegő páratartalmának szabad áramlását a csomagolás belseje valamint a környezete között. A jelentős költséghatékonyságot és szén-dioxid megtakarítást biztosító újításnak köszönhetően a polcontarthatóság ideje mintegy 40%-kal növelhető. Az anyag különleges tulajdonságai és lézertechnológia kombinálásával a termékek nyugalmi állapotba kerülnek. A csomagolás segítségével akár 25 napos tengeri szállítmányozás is megvalsósítható, különösebb minőségromlás nélkül, az úgynevezett Controlled Atmosphere (CA), vagyis „szabályozott környezet” rendszernek köszönhetően.

Az O2Control Gas Flush System a cég első sorban feldolgozók számára fejlesztett rendszere, amely főként a jégsaláta feldolgozók számára áldás: minden csomag légterébe olyan mennyiségű oxigént juttat, amely a termés elszíneződésének megelőzéséhez szükséges, és egyben jelentősen felgyorsítja  a csomagolási munkafolyamatokat is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mik azok a fototoxikus növények?

2025. február 5. 09:40

A fototoxikus növények olyan kémiai vegyületeket tartalmaznak, amelyek a bőrrel érintkezve és UV-sugárzásnak kitéve bőrirritációt okoznak.

Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz

2025. január 27. 09:10

Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.

Kis madár, kis ürülék – kis élelmiszer-biztonsági kockázat

2025. január 26. 14:10

Igen, egy kutatás tényleg erről szól: élelmiszer-biztonsági szempontból nem mindegy, mekkora az ürülék, ami a termőterületre pottyan.

A luffatök akár hazánkban is megterem

2025. január 17. 13:10

A luffatök vagy szivacstök fiatalon ehető, kiszárítva pedig felhasználható a műanyag, ezért környezetszennyező mosogatószivacs helyettesítésére.

Jelentős áttörést értek el a paradicsom barna termésráncosodás vírus elleni küzdelemben

2021. június 2. 07:41

A 2017 óta zajló kutatás-fejlesztési időszak erőfeszítéseit követően a TomaTech-nek sikerült meghatározni olyan DNS-markereket, amelyek a vírussal szembeni rezisztenciáért felelősek.

AMAZONE - AGRITECHNICA Innovations 2022 - II. rész

2021. október 24. 05:36

Az Amazone Group közelmúltban tartott igen gazdag virtuális bemutatójának második fejezetében folytatjuk az újdonságok ismertetését.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Az AGROmashEXPO 2022 Termékfejlesztési pályázat díjazottjai

2021. december 24. 05:36

Az AGROmashEXPO 2022 Termékfejlesztési pályázatát meghirdették és a zsűri el is végezte munkáját.