Életmód, gasztronómia

Baconbe tekert cukkinigondolák

Agrofórum Online

Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is.

Sokszínűsége mellett nagyon egészséges étel. Csökkenti a vércukorszintet, antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkezik, javítja a vérkeringést, kiválóan hidratál, energiát ad, csökkenti a fáradtságot, valamint rengeteg C-vitamin van a héjában. Ezen kívül még számos jótékony hatással bír ez a csodazöldség. Remélem meggyőztelek Téged is, és sok cukkinis ételt készítesz ezután!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cukkini
  • szeletelt bacon
  • sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • füstölt sonka
  • aszalt paradicsom
  • bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük.

A füstölt sonkát és a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd olívaolajon előpirítjuk.

Az aszalt paradicsomot és a sajtot is kisebb darabokra szeljük.

Ezután a cukkinigondolákba beletöltjük a hagymát, sonkát, sajtot, és a paradicsomot. Aki sajnálja kidobni a cukkini nem hasznosított, kivájt részeit, vissza lehet azt is tölteni. Sózunk, borsozunk, és megszórjuk kakukkfűvel.

A cukkinikat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd baconbe tekerjük.

Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb. 40 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bioforradalom küszöbén: szárnyal a kereslet, bírják-e a hazai gazdák?

2025. július 21. 08:10

Rekord ütemben nő a bioélelmiszer-forgalom, csökken a biofelár, de a gazdáknak az átállás még mindig komoly kihívás.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

5 ok, amiért a levendula nélkülözhetetlen otthon

2025. július 3. 16:10

A levendula nem csak illatos virág: nyugtat, szépít, fűszerez, és molyűzőként is működik – valódi kincs a háztartásban és a kertben is.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

Amit a madárinfluenzáról tudni érdemes IV. rész

2021. október 23. 09:36

Hogyan lehet sikeres a madárinfluenza elleni védekezés? Mit tehetünk mi, és mit tesz a hatóság a betegség terjedésének megelőzése érdekében?

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.

A biztonságos növényvédőszer-használat és -vásárlás aranyszabályai

2018. május 14. 08:26

A növényvédő szerek szakszerű, biztonságos, a vonatkozó jogszabályoknak maradéktalanul eleget tevő háztáji alkalmazása nem jelent kockázatot a felhasználókra és a fogyasztókra.

A szezon a szüret után kezdődik

2018. július 3. 11:15

Túri Tibor külföldi piacra termeli cseresznyéjét, amihez egy olyan felfogás társul, amit sajnos ritkán látunk a hazai gyümölcstermesztési gyakorlatban.