Termőföldtől az asztalig

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

Agrofórum Online

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Én most egy olyan receptet hozok nektek, amit a páromtól lestem el és az egyszerűen elkészíthető verziók közé tartozik. Vigyázat, a fogyasztása kellemes bizsergést okoz az ízlelőbimbókon! 😉 Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv vörös kidney bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 250 ml paradicsomlé
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • tejföl
  • tortilla chipsz
  • chili paprika

Elkészítés:

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát.

A fehér és vörös bab levét leöntjük – a chilis bab levét nem szükséges -, majd mindhárom babot és a paradicsomlevet is hozzáadjuk az előfőzött húshoz.

Ízlés szerint sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítjük és beleszórjuk az apróra vágott chili paprika szeleteket. Ez utóbbit óvatosan adagoljuk, inkább többször tegyünk keveset a lábasba a főzés során, mert könnyen pokolian csípőssé változtathatja az ételünket. 🙂

Mikor teljesen megfőtt a hús és már az ízek is összeértek, akkor öntjük hozzá a leszűrt csemegekukoricát, majd néhány perc főzés után el is készült a chilis babunk.

Egy kanál tejföllel, metélőhagymával és néhány tortilla chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok ehhez a pikáns fogáshoz!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Három napos drágulás után korrigál a szójabab ára

2020. június 16. 08:04

A párizsi árutőzsdén határozottan az eladók uralták a piacot. A malmi búza árjegyzése 2,25 euróval a tonnánkénti 181,25 eurós szintre csökkent a következő határidőre.

Négy hónapos csúcson is járt a búza ára

2023. június 27. 06:20

A gabonapiacok erőteljesen nyitották a hetet, mivel a Wagner-csoport zsoldosai által a hétvégén megszakított lázadás Oroszországban felkeltette az aggodalmakat, hogy a kenyérkosár-régióból megszakadhat a gabonaáramlás.

Miért vannak szürke foltok a csemegekukorica végén?

2020. szeptember 10. 13:32

Csemegekukorica töveken elszórva címeren és a csöveken furcsa, néhány cm-es képletek nőttek, színük szürke, belsejük feketés. Mik ezek és tehetek-e ellenük bármit?

A gyomnövények elleni hatékony védelem kulcsfontosságú a termésbiztonság eléréséhez

2024. április 17. 11:10

A kultúrnövények terméshozamát és a termés minőségét jelentősen meghatározza a gyomnövények elleni védekezés eredményessége.