Nincs az a mennyiség gombapaprikásból, ami ne fogyna el nálunk. Családilag imádjuk, még azt is megkockáztatom, hogy ha választani kellene a pörkölt és a gombapaprikás közül, akkor minden esetben az utóbbit választanánk.
Egyetemistaként még azt hittem, ez amolyan „anyukás” étel, amit csak anyukám tud igazán finomra készíteni, ezért akkor én még nem is próbálkoztam vele, aztán persze pár év múlva rájöttem, hogy én is el tudom készíteni magunknak, így azóta ott van a bármikor bevethető kedvencek között. Nokedlivel az igazi, de én nagyon szeretem rizzsel is. Nálunk így készül:
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olaj
2 csapott kávéskanál liszt
3 evőkanál tejföl
só, bors
pirospaprika
A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megsózzuk, és közepes lángon pároljuk. Amikor bő levet engedett, megborsozzuk és egyszer-egyszer megkavarva zsírjára sütjük! Felengedjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, felforraljuk. Közben a lisztből a tejföllel és kicsi sóval habarást készítünk, amit simára keverünk. Egy-egy merőkanálnyi gombás levet a habaráshoz keverünk és felhígítjuk. A felhígított habarást a gombához öntjük, felforraljuk. Ha túl sűrű, még egy kis meleg vizet öntünk hozzá. Nokedlivel tálaljuk.