Életmód, gasztronómia

Ha péntek, akkor halas recept: Harcsapörkölt

Agrofórum Online

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

Harcsapörkölt

5 személyre, elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

1 kg afrikai, vagy szürke harcsa, 2 fej vöröshagyma, 2 dkg fűszerpaprika, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma, só és erős paprika, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1,5 dl olaj

A finomra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörköltalapot készítünk, melyet
köménymaggal, fokhagymával, sóval és erős paprikával ízesítünk. A harcsát 3-4 cm-es kockákra
vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk, majd tálalás előtt 10 perccel, a pörköltalapba főzzük. Főzés közben
óvatosan rázogatva, nem összetörve kevergetjük.

Tálalhatjuk fokhagymás olajon átforgatott galuskával, rizzsel vagy tésztával, kínáljunk hozzá tejfölös-
kapros uborkasalátát!

(Fotó: Aranyponty Halászati Zrt.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A méz, ami nem is virágból készül

2025. november 10. 16:10

Nem virágból származik, mégis az egyik legerősebb gyógyító méz: az erdei mézharmat tele van ásványi anyaggal és természetes antibiotikummal.

Lefagyaszthatjuk a kenyeret vagy sem? A válasz mindenkit meg fog lepni

2025. november 9. 11:10

A hűtőbe, fagyasztóba téve hosszabb időn keresztül megőrizhetjük ételeink minőségét. De vajon érdemes a kenyerekkel és más pékárukkal is így bánni?

Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé

2025. november 8. 14:10

Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Főzés nélküli leves bogyós gyümölcsökből

2024. március 31. 08:10

A gyerekek, amíg picik, imádnak minden gyümölcsöt. Aztán bekerülnek az iskolába, jön a menza és a többi biggyesztő gyerek, akik elmondják, hogy ezt nem szeretik, és azt meg utálják. A bogyós gyümölcsökből rengeteg finomságot készíthetünk, amit a nagyobb lurkók is imádni fognak.

Bodzavirág tésztabundában

2024. május 17. 11:10

A bodzavirág nemcsak egészséges, de tésztabundában kisütve az egész család kedvence lesz. Receptet is találtunk hozzá!

Nagyböjti halas recept: Pontyfilé diós bundában

2019. március 15. 09:37

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Őszi vitaminbomba

2019. november 1. 09:00

Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi.