Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Kovászosuborka-krémleves ropogós szalonnával

Kovászosuborka-krémleves ropogós szalonnával

Agrofórum Online

Ha a nagy hőségben egy hűsítő levesre vágyunk, ezzel nem lőhetünk mellé.

Tökéletes példa arra, hogy a kovászos uborka is sokféleképpen felhasználható. Különösen azok számára ajánlom, akik szeretik a sósabb, fanyar ízeket.

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag kovászos uborka (kb. 8 darab)
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • kapor
  • olívaolaj
  • 12 dkg kockázott bacon

Elkészítés:

Az uborkákat felkockázzuk. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, majd még egyszer összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejfölt és az uborkalevet, majd jól eldolgozzuk. Ha nem tudjuk teljesen összepürésíteni, akkor még egyszer botmixerrel elkeverjük.

Kaprot és borsot teszünk bele, majd jól összekeverjük. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A kockázott bacont kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.

Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá még egy kis kaprot, olívaolajat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szilvás-fahéjas pite manduladarabokkal

2019. szeptember 15. 12:30

Pite minden mennyiségben! - szoktam mondani, hiszen teljesen odavagyok értük. Legyen sós vagy édes, zöldséges vagy lekváros, kerek vagy szögletes.

Sajtos-paradicsomos napsugár

2019. szeptember 15. 04:39

Ez egy igazi vendégváró vagy éppen vendégmarasztaló fűszeres finomság, amit a napraforgómezők ihlettek.

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

2019. szeptember 14. 04:38

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Saslikparti

2019. szeptember 13. 04:39

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Legyen saját fűszerkertünk - 2. rész

2019. május 14. 07:37

Hogyan nevelhetünk egészséges fűszernövényeket a saját kertünkben vagy konyhánkban? Mit kívánnak a gyönyörű virágokat hozó fűszernövények? Íme a zsálya, a borsikafű és a levendula!

Legyen saját fűszerkertünk - 1. rész

2019. május 3. 07:36

Hogyan kezdjünk neki saját fűszerkertünk létrehozásához? Mik az igényeik kedvenc fűszernövényeinknek? Mik az ültetési és gondozási szabályok? Hogyan szaporíthatom az egyes fűszernövényeket?

Küzdelem a meztelencsigákkal I. rész

2019. július 18. 09:05

Hogyan védekezhetünk házikertünkben a meztelencsigák inváziója ellen? Milyen agrotechnikai, mechanikai és fizikai növényvédelmi módszerek állnak a rendelkezésünkre?

A kolbásztérkép meghódítása

2019. július 9. 10:54

Ahány ház annyi kolbász, annyi hagyomány, és annyi érték … Mindig is bakancslistás tervünk volt, hogy egyszer ellátogassunk Békéscsabára, és egy nap alatt beszerző körút keretében végigjárjuk a nevesebb kolbászkészítők házát. Ellátogattunk tehát 7 neves kolbászkészítőhöz, hogy szerezzünk a hőn áhított kolbászokból.