25℃ 18℃
június 10. Margit, Gréta
Életmód, gasztronómia

Sárgabarackos muffin rózsahabbal

Agrofórum Online

Beindult nálunk is a sárgabarackszezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható.

Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény.

 

 

 

 

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db sárgabarack
  • Csokidarabkák
  • Vanília aroma

Krémhez:

  • 250 g teavaj
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Muffin elkészítése:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük.

A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.

Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.

A muffinformákat muffinpapírral béleljük.

A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.

Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Mihez kezdjünk a zöld paradicsomokkal?

2024. október 4. 08:10

A zöld paradicsom íze savanykás, az állaga sem olyan puha, mint a pirosaké. Emiatt másfajta ételekben és másképp tanácsos felhasználni.

Ha péntek, akkor halas recept: Halchips

2019. április 12. 13:08

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.