26℃ 14℃
szeptember 19. Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Életmód, gasztronómia

Sárgabarackos muffin rózsahabbal

Agrofórum Online

Beindult nálunk is a sárgabarackszezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható.

Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény.

 

 

 

 

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db sárgabarack
  • Csokidarabkák
  • Vanília aroma

Krémhez:

  • 250 g teavaj
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Muffin elkészítése:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük.

A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.

Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.

A muffinformákat muffinpapírral béleljük.

A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.

Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az állati zsíroktól nem kell félni? Ezt mondják a kutatók

2025. szeptember 15. 14:10

Az állati zsírok évtizedekig száműzöttek voltak az egészséges táplálkozásból. Ma azonban újra terítéken vannak – szó szerint is.

4 zseniális nyers cukkini recept pillanatok alatt

2025. szeptember 11. 11:10

Egészséges nassolás és könnyű saláták – mutatjuk, hogyan készíthet nyers cukkiniből gyors, ízletes fogásokat.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

Ha péntek, akkor halas recept: Harcsapörkölt

2019. március 29. 09:47

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Rusztikus vöröshagyma leves

2019. augusztus 15. 11:52

A vöröshagyma véleményem szerint még nem rontott el semmilyen ételt. Én szinte minden főzést hagymapirítással kezdek. Az utóbbi időben rengeteg vöröshagyma termett a kertünkben, ezért is alkottam meg ezt a krémes, lélekmelengető levest.

20 szilveszteri étel, ami garantálja a jó szerencsét 2024-ben 

2023. december 30. 16:40

Lencse, káposzta, mák, narancs – mindenki másban hisz, mindenki más babonának „ül fel”, hiszen a tét hatalmas: ezeken az ételeken múlik ugyanis, mennyire lesz sikeres, gazdag és szerencsés a következő évünk – legalábbis a hiedelmek szerint.