Termőföldtől az asztalig

Sárgabarackos muffin rózsahabbal

Agrofórum Online

Beindult nálunk is a sárgabarackszezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható.

Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény.

 

 

 

 

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db sárgabarack
  • Csokidarabkák
  • Vanília aroma

Krémhez:

  • 250 g teavaj
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Muffin elkészítése:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük.

A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.

Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.

A muffinformákat muffinpapírral béleljük.

A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.

Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Cukkinis lasagne - recept

2019. augusztus 24. 07:48

Nálunk még mindig tombol a cukkiniszezon. Én nem is bánom, mert nagyon szeretek ezzel a zöldséggel ételeket alkotni. Lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, kalóriaszegény és egészséges.

Mihez kezdjünk a zöld paradicsomokkal?

2024. október 4. 08:10

A zöld paradicsom íze savanykás, az állaga sem olyan puha, mint a pirosaké. Emiatt másfajta ételekben és másképp tanácsos felhasználni.

Borkrémleves

2018. december 19. 03:47

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.

Sült csirkecomb fűszeres szilvamártással

2019. november 2. 09:05

Véget ért a vénasszonyok nyara és visszafordíthatatlanul belekanyarodtunk az őszbe. Egyre nagyobb kincs a még frissen, a kertből szedhető zöldség/gyümölcs, melyek közül egyik nagy kedvencem a szilva.