Életmód, gasztronómia

Sárgabarackos muffin rózsahabbal

Agrofórum Online

Beindult nálunk is a sárgabarackszezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható.

Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény.

 

 

 

 

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 db sárgabarack
  • Csokidarabkák
  • Vanília aroma

Krémhez:

  • 250 g teavaj
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Muffin elkészítése:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük.

A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.

Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.

A muffinformákat muffinpapírral béleljük.

A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.

Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.

A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

Miért csökken a vegánok száma? Most minden kiderül!

2025. augusztus 3. 11:10

Sok fogyasztó elbizonytalanodott a vegán étrend hatékonyságában: egészségi, gazdasági és ízélménybeli okokból térnek vissza húsos ételekhez.

Bioforradalom küszöbén: szárnyal a kereslet, bírják-e a hazai gazdák?

2025. július 21. 08:10

Rekord ütemben nő a bioélelmiszer-forgalom, csökken a biofelár, de a gazdáknak az átállás még mindig komoly kihívás.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

Csörögefánk

2018. február 16. 08:07

Az idei év felfedezése számomra a csörögefánk. Az első kísérlet óta már nem is tudom, hányszor készült, de egyértelmű favorit lett.

Rusztikus vöröshagyma leves

2019. augusztus 15. 11:52

A vöröshagyma véleményem szerint még nem rontott el semmilyen ételt. Én szinte minden főzést hagymapirítással kezdek. Az utóbbi időben rengeteg vöröshagyma termett a kertünkben, ezért is alkottam meg ezt a krémes, lélekmelengető levest.

Mandulás pisztráng

2018. január 12. 13:14

Kicsit citromos, kicsit fokhagymás pisztráng ropogós mandulával a tetején – egyszerűen mennyei.

Egy szakácskönyv, amelyből az erdész sem hiányzik

2023. július 5. 11:12

Amikor interjúidőpontot kértem Bózsó Gyula erdőmérnöktől, „Az ERDŐ finom” és az „I Love Bükk” című könyvek szerzőjétől, szilárd elhatározásom volt, hogy ezekről fogunk beszélgetni. Ehhez képest aztán szó esett a fenntartható erdőgazdálkodásról, az erdő hármas funkciójáról, hibrid mozdonyról és még manókról is.