Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Saslikparti

Saslikparti

Agrofórum Online

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂  Elő a nyársakkal! 🙂

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell/pulykamell
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 1 vékony cukkini
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 csomag grillsajt
  • 2 kaliforniai paprika (kápia)

Elkészítés:

A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.

A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk.  A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.

A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.

Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

AKI: nőtt a baromfihúsexport

2023. május 18. 12:22

Az AKI vágási statisztikai adatai alapján Magyarországon 145 ezer tonna (élősúly) baromfit vágtak le 2023. január–márciusban, 7,5 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában.

Támogatásban részesülnek a kacsa- és libatartók

2022. február 5. 05:37

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az Agrárminisztérium célja minden mezőgazdasági ágazat esetében a gazdálkodók helyzetbe hozása és erősítése.

Európa-szerte gondot okoz a madárinfluenza

2022. május 3. 09:17

A fogyasztók külön fizetnek a speciális tojásokért, mert azt hiszik, hogy azok olyan tyúkoktól származnak, amelyek ki tudnak menni a szabadba.

Szinte minden élelmiszernél áremelkedés várható

2018. szeptember 24. 12:03

Bár termékenként is eltérő mértékben, de átlagosan 10-12 százalékkal emelkednek az év végéig a legfontosabb élelmiszerek árai.