Vészesen közeledik a karácsony és szép lassan én is ünnepi hangulatba kerülök. Ezt onnan is tudom, hogy egyre több karácsonyi recepten ötletelek, melyekből most egy egyszerű, de mégis látványos édességet hozok nektek.
Ez a kakaóval töltött, mutatós karácsonyfa pompás dísze lehet az ünnepi asztalnak, de érdemes rögtön párban készíteni, mert garantáltan gyorsan elkapkodja a család!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
Töltelékhez:
- 2 kk. nádcukor
- 2 kk. őrölt fahéj
- 2-3 csepp étolaj
- 2 kk. holland kakaópor
- 2 kk. Nestlé kakaópor
- Vanília aroma
- 1 tojás
- Díszítéshez porcukor, karácsonyi cukrok
Elkészítés:
A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből és állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk.
A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban összekeverjük és az egyik tésztalapra kanalazzuk, majd kisimítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot.
A tésztát ezután elforgatjuk teljesen magunk felé, majd egy fenyőfa-formát vágunk ki belőle. Éles késsel bevagdossuk a széleit, és a csíkokat megtekerjük.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral és karácsonyi cukorkákkal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!