A növényvédelem a kórokozók, a kártevők és a gyomnövények elleni védekezés a növénykultúrákban. A károsítók elleni védekezési eljárásokat oly módon szükséges alkalmazni, hogy a fogyasztásra kerülő élelmiszerek fogyaszthatósága teljesen biztonságos legyen és a beavatkozás ne szennyezze a környezetet. A védekezési eljárás lehet: kémiai, biológiai, mechanikai, agrotechnikai. Ezen kívül a nemesítés is a növényvédelem egyik eszköze. Komplex, integrált növényvédelem során a biológiai, biotechnológiai, kémiai, termesztési intézkedések ésszerű alkalmazása a cél. Az Agrofórum Online szakportálon, a Növényvédelmi előrejelzés rovatunkban és a Szakcikkeink között hasznos információkat talál a növényvédelemmel kapcsolatban. A Szaktanácsadás rovatunkban pedig Ön is felteheti növényvédelemmel kapcsolatos kérdését, melyet elismert szakemberek fognak megválszolni.
2017. április 28.
A kora tavaszi szárazság nyomot hagyott a kalászos gabonaállományokon az ország minden részén.
2017. április 28.
A peronoszpóra és a lisztharmat az ország minden borvidékén komoly ellenségnek tekinthető!
2017. április 25.
A mikotoxinok takarmányba kerülve szaporodás-biológiai problémákat okozhatnak, növelhetik az állatok fogékonyságát egyes betegségekre.
2017. április 18.
A betegség okozta mennyiségi kár (a fertőzés hatására csökken az ezerszemtömeg) a problémának csak a kisebb része, a nagyobb gondot az jelenti, hogy ezek a gombák különböző toxinokat termelnek.
2017. április 12.
Az FMC bejelentette a DuPont növényvédőszer-üzletága jelentős hányadának felvásárlását, valamint ezzel egy időben a Health and Nutrition üzletág egyidejű értékesítését a DuPont részére.
2017. április 12.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.
2017. április 10.
Felszaporodó kártevők, növényvédelmi teendők, szakmai tanácsok, érdekességek, akciós ajánlatok.
2017. április 7.
A Python™ Flexi költséghatékony megoldás kétszikű gyomok ellen a kukorica posztemergens gyomirtásában.
2017. április 5.
A gyümölcs- és szőlőtermesztést befolyásoló biotikus tényezők közé tartoznak a különböző kórokozók és kártevők.