2023. december 10. 13:10
A Nébih felhívja az élelmiszer-termelő állatokat kezelő állatorvosok figyelmét, hogy a vonatkozó rendelet értelmében 2024. január 1-től élelmiszer-termelő állatok számára antibiotikumot kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező állatorvos írhat fel.
2023. december 7. 12:40
500 grammos súly, 10 centiméteres testhossz – az Elefántcsontpart környékén élő, tekintélyes megjelenésű és kedvelt csemegének számító óriáscsigák a növényvédő szerek és az erdőirtások újabb áldozataivá válhatnak.
2023. december 6. 07:10
A 2022. évi az elmúlt évtized legmagasabb elhullási aránya, amiért a baromfitenyésztők a szélsőséges meleget és a madárinfluenzát teszik felelőssé.
2023. november 30. 07:10
Nem biztos, hogy mindenkinek egyetemi diplomára van szüksége ahhoz, hogy felismerjen egy olyan piaci rést, amelyen a saját elképzelései alapján virágzó vállalkozást indíthat. Ám ha mindezt valaki általános iskolásként éri el, az még inkább becsülendő.
2023. november 29. 15:10
Elindította az ünnepi sertéshús fogyasztást ösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum, amelyet az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szakmai támogatása mellett folytatnak.
2023. november 29. 12:40
Jelentősen csökkent hazánkban az antibiotikumok eladása az állategészségügyben, ugyanakkor bőven van még miből „lefaragni” – derült ki az Európai Gyógyszerügynökség által nemrég közzétett jelentésből.
2023. november 28. 15:10
Horvátországban hatodik napja tüntetnek a gazdák a sertéspestis járvány megfékezését célzó kormányzati intézkedések miatt - közölte a horvát közszolgálati televízió hétfőn.
2023. november 28. 10:10
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló minőségű, magyar halakkal készülnek a karácsonyi szezonra a hazai haltermelők.
2023. november 27. 09:40
Vízágyas matracokon pihenhetnek a tehenek a 341 millió forintból megépült Precíziós tejtermelő laboratóriumban, a MATE Kaposvári Campusán.
2023. november 24. 14:40
Az európai ember számára a rovarok fogyasztása néhány kísérletező kedvű egyén kivételével teljesen idegen. De mi lenne, ha mi maradnánk a hagyományos ételeinknél, mint a baromfi vagy a disznó, és őket táplálnánk ezzel az új fehérjeforrással? A baromfi esetében ez már bevett eljárás, és biztató kísérletek folynak a sertések takarmányozásával kapcsolatban is.