2024. március 22. 08:10
A TikTok egyik legnézettebb és legszebb agrár-gasztronómiai videójában megmutatják nekünk, miként lehet a kertben nyíló ibolyákból lélegzetelállítóan szép mézes-ibolyás vajkrémet készíteni.
2024. március 22. 07:10
Egyre több kutatás jelenik meg, amely óvatosságra int a sportpályákon használt gumigranulátumok és gumiból készült talajburkolatok miatt. Ennek oka, hogy ezek policiklikus aromás szénhidrogéneket is tartalmaznak, amelyek közül számos rákkeltő lehet.
2024. március 21. 05:40
A méz mára már alapanyaga kozmetikumoknak, természetes ételeknek, cukrászati termékeknek ugyanúgy, mint akár gyógyító készítményeknek.
2024. március 20. 09:10
Nincs könnyű dolgunk, ha valami finom nassolnivalóra vágyunk, mert az egészségesnek mondott termékek közül is jelentős számú tartalmaz valójában nagyon is egészségtelen hozzávalókat.
2024. március 19. 13:40
Divatba jött manapság a görög joghurt Magyarországon is, krémesebb állaga és előnyös beltartalmi tulajdonságai miatt. Kevesen tudják, hogy van azért hátránya is az előállításának.
2024. március 19. 07:10
Az ibolya mostanra szőnyegszerűen borítja be a kerteket, a patakpartokat, az erdőket, sok helyen a közterületeket, kisebb-nagyobb parkokat is. A természet lila kincse csak arra vár, hogy ne csak a vázába kerüljön – hanem a befőttes és szörpös üvegekbe is.
2024. március 18. 07:10
Teljességgel érthetetlen számomra az, hogy hazánkban miért növekszik évről évre nagymértékben a palackozott ásványvizek fogyasztása, hiszen Magyarország összességében kiváló minőségű ivóvízkészlettel rendelkezik.
2024. március 17. 12:10
Kiderült, nem a „beach body” jelenti a böjt egyetlen előnyét, hanem kifejezetten egészséges is.
2024. március 16. 10:10
A házi leveskocka készítésének ötlete első ízben akkor merült fel bennem, amikor rájöttem, hogy majdnem minden ételízesítő tartalmaz glutént. Pedig – józan paraszti ésszel végiggondolva – elég lenne, ha csak fűszereket tartalmazna minden ételízesítő, legyen az por, kocka vagy zselé.
2024. március 14. 07:10
Folyamatosan emelkedik a növényi alapanyagokból készült élelmiszerek fogyasztása a jóléti társadalmakban. A hagyományos, jól ismert alapanyagok mellé sorra érkeznek az egzotikus gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, hüvelyesek is, mint például az Edamame.