2024. február 5. 07:10
Nincs egyelőre tudományos magyarázata annak, miért hangyabollyal „horgásznak” a giga méretű tücskökre az emberek, de a módszer a videók tanúsága szerint működik.
2024. február 4. 11:10
Edward Lee séf, étteremtulajdonos nagyjából mindent elért szakmájában amit lehetett, de valószínű, hogy mégis hiányzott valami az életéből, ugyanis úgy döntött, hogy sajtot készít, disznósajtot. Mármint igazit, vagyis hús és por nélkülit, egyszerűen kocatejből.
2024. február 3. 10:10
Azoknak, akik csupán a pálpusztai sajt nevének hallatán megborzonganak, azt javaslom, hogy ne olvassák tovább ezt a cikket, ugyanis ennél sokkal megrázóbb élmények várnak rájuk.
2024. február 3. 08:10
Kevesen tudják, de a gyömbér természetes influenza-ellenes „szernek” számít, hiszen vitamindús, erős gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, lázcsillapító, sőt izzasztó hatású. Tökéletes „természetes gyógyszerként” használhatjuk, ha házi kandírozott gyömbért készítünk belőle.
2024. január 30. 14:10
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést.
2024. január 30. 10:40
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma Agrárkutatási Szolgálatának (ARS) és az Ohio Állami Egyetem (OSU) tudósai egy nemrég közzétett tanulmányban azt vizsgálták, hogy a paradicsom milyen egészségügyi előnyökkel járhat.
2024. január 30. 07:10
Magyar gasztronómiáról, eltűnt ételekről, italokról, ízekről, fűszerekről beszélgettünk egy üzbég vendégemmel, és egyszer csak az erjesztett kancatejhez érkeztünk. Kezdtem körülírni, hogy mire is gondolok, amikor is kicsúszott a számon az általam még sohasem kóstolt alkoholos ital magyar neve: kumisz.
2024. január 28. 12:10
Egy friss tanulmány szerint a figyelmeztetések és mindenekelőtt az édességekkel kapcsolatos megdöbbentő képek befolyásolják a vásárlási magatartást: rávehetik az embereket, hogy kevesebb cukros terméket vásároljanak, vagy akár teljesen kerüljék el azokat.
2024. január 28. 08:10
Bár ma már hazánkban ismeretlen, de egykor nálunk is elterjedt volt ez a gabonafélékből erjesztett, csekély alkoholtartalmú, savanykás ízű, malátázás nélkül készült ital. Azóta azt is tudjuk, hogy ez veszteség számunkra, hiszen a boza nemcsak igen tápláló, de rendkívül egészséges is.
2024. január 27. 08:10
A mák a tél egyik legnépszerűbb élelmiszere, amiből nagyon sokféle finomság készíthető.