2023. március 27. 06:34
Kvaszinger László borásszal az üknagyapai örökségről, dűlőkről, borokról és a borvidékben rejlő kiaknázatlan lehetőségekről is beszélgettünk.
2023. március 24. 14:51
A világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Science magazinban közölt eredmények egészen új megvilágításba helyezik a szőlő kultúrevolúcióját.
2023. március 15. 07:41
Aszút nyilvánvaló, hogy nem minden évben készítünk, csak akkor, amikor az évjárat ezt lehetővé teszi.
2023. március 14. 09:35
A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadásától kezdve gondoskodni kell.
2023. március 2. 06:36
A peronoszpóra (Plasmopara viticola) a szőlő egyik meghatározó gombabetegsége.
2022. december 28. 09:34
Bakonyi Péterrel, a Bakonyi pincészet egyik tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk.
2022. december 6. 06:34
A 2022-es ágazati összefoglalók szerint az aszály volt a főszereplő minden mezőgazdasági kultúrában, szántóföldön és ültetvényekben egyaránt.
2022. november 19. 08:29
A 2022-es őszi szüret idején három neves pincészetet és szőlőbirtokot kerestem fel, hogy megtudjam, miért dönt egyre több borász a betakarítás gépesítése mellett, és mivel tud hozzájárulni egy szőlőkombájn a minőségi, adott esetben akár a csúcsborok elkészítéséhez.
2022. november 18. 08:36
Az Etyek-Budai borvidék klímája a magyarországi átlaghoz képest hűvösebb, az évi középhőmérséklet 9-10 Celsius-fok körül van. Az intenzív légmozgás ugyancsak hűti a nyári melegben felhevült szőlőnövényt, ezzel biztosítva a hosszabb tenyészidőszakot.
2022. október 13. 06:34
A Pécsi borvidékről és egy ottani borászról igyekszem minél többet elmesélni.