Gépészet
Gépészet

A CLAAS bemutatja a JAGUAR 900 és 800 sorozat újdonságait, valamint az új silózó adaptereket

A CLAAS bemutatja a JAGUAR 900 és 800 sorozat újdonságait, valamint az új silózó adaptereket

Agrofórum Online

A CLAAS a JAGUAR 900 és 800 sorozatokkal átfogó programot kínál a nagy teljesítményű silózók területén.

Az intelligens vezérlésű hidraulikus előtömörítés felel az egyenletes terményáramért

A 2017-es Agritechnica kiállítástól kezdődően a CLAAS új műszaki megoldásokat épít be a gépeibe, és két új PICK UP modellt, valamint egy további DIRECT DISC változatot kínál a felhasználóknak.

Újdonság a JAGUAR 900 sorozatban:

Az új hidraulikus előtömörítéssel, az új kialakítású késdobbal és az intelligens szállítójármű-töltéssel a JAGUAR 900 sorozat tagjai teljesítményt növelő, és a gyakorlati igényeknek megfelelő tulajdonságokkal egészültek ki:

  • Az új, intelligens vezérlésű hidraulikus előtömörítés egyenletesen jó szecskaminőségről gondoskodik. Az előtömörítő hengereknél elhelyezkedő két hátsó rugót nyomástárolóval szerelt, hidraulikus munkahengerre cserélték le. A különféle jelleggörbék alapján az előtömörítés ereje a különböző terményfajtákhoz és a változó rétegvastagságokhoz automatikusan igazodik. Ez a megoldás még nehéz munkakörülmények között is egyenletes szecskaminőséget biztosít.
  • Az új V-MAX késdob az állítható késtartóknak köszönhetően még felezett késkiosztással is szimmetrikus anyagtovábbítást tesz lehetővé. Ezzel az új megoldással szemroppantóval történő munkánál max. 30 milliméteres szecskahosszal is lehet szecskázni. Az új dobtípus így még szélesebb szecskahossz-tartományt tesz lehetővé: a nagyon rövidtől teljes késkiosztással, például biomasszához, az egészen a nagyon hosszúig, felezett késkiosztással, például SHREDLAGE-hez.
  • Az új feltöltésimennyiség mérés funkció megkönnyíti a szállítójármű maximális hasznos terhelésének betartását a közúti biztonság növelése érdekében. A gépkezelő a CEBIS-ben akár három szállítójárműhöz tartozó megengedett feltöltési súlyt is beállíthat, és a HOTKEY forgókapcsolóval tudja ezeket kiválasztani. Amikor a töltési súly eléri a beállított értéket, a rendszer jelzi azt.


Akár háromféle járműhöz kapcsolódó megengedett feltöltési súlyt lehet a CEBIS HOTKEY forgókapcsolójával kiválasztani

Újdonságok a JAGUAR 800 sorozatban

A szállítójármű-töltés során a gépkezelő munkáját az AUTO FILL mostantól nem csak oldalra, hanem hátrafelé is segíti. Továbbá az új feltöltésimennyiség mérés funkció ennél a sorozatnál is elérhető.


Mostantól a JAGUAR 800 modellhez is elérhető: AUTO FILL az automatikus hátrafelé történő töltéshez is

Új PICK UP modellek

Az új PICK UP 300 és 380 sorozat számos helyen megújult, így például a talajkövetés, áteresztési teljesítmény és megbízhatóság terén nyújt az eddigieknél többet:

  • A PICK UP 300 opcióban lengőkerettel is kapható az optimális talajkövetésért;
  • Minden PICK UP modell egy 3-fokozatú hajtóművel is rendelhető az ideális terményáramlásért;
  • A görgős leszorítón történt módosítások egyenletesebb terményáramról gondoskodnak,
  • A biztonsági tengelykapcsolóval kialakított robusztus hajtásrendszerrel a lehető legnagyobb áteresztési teljesítményt lehet elérni.


Az opcióban rendelhető lengőkeret felel a PICK UP 300 lehető legjobb talajkövetéséért

Lapátos továbbítóhenger a DIRECT DISC-hez


A lapátos továbbítóhengerrel az új DIRECT DISC 600 P modell nagyon jól alkalmazható a rövid és középhosszú terményeknél
 

A DIRECT DISC család kibővült az új DIRECT DISC 600 P és 500 P modellekkel. Újdonság a lapátos továbbítóhenger (a modell elnevezésében a P betű jelzi), mely a nagy behordócsigával együtt optimális terményáramlást biztosít rövid és középhosszú termény esetén.

(Axiál Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Prémium kényelem a fülkében és élvonalbeli betakarítási technológia

2024. június 15. 10:10

Az újdonságok a T5 400 masszív, 305 LE maximális teljesítményű, 6,8 literes motorjától a zászlóshajónak számító T6 800 modell 466 LE-s, 9 literes JD9X motorjáig kínálnak eltérő teljesítményszinteket.

Kramer szerviz KITE alapokkal

2024. június 13. 14:10

Több mint 350 szervizes kollégánk komoly alapot biztosít arra, hogy a Kramer gépeket is el tudjuk látni megfelelő szintű szolgáltatással.

Továbbra is gyengélkedik a mezőgazdasági pótkocsipiac

2024. június 11. 10:10

Idén a május a két legjobb hónap közé tartozik a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, hiszen ugyanúgy 67 darabos forgalomba helyezést regisztráltak, mint áprilisban.

Fókuszban a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsora

2024. június 9. 12:10

A szántóföldi bemutatón a cég a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsorára helyezte a fókuszt.

CLAAS ORIGINAL – Garancia a sikerre

2018. július 12. 07:24

A CLAAS név garancia a kiváló minőségre. Az ORIGINAL CLAAS alkatrészek tervezése során folyamatosan arra törekszik a gyártó, hogy a tervezőasztalon konstruált alkatrész a gyakorlatban is probléma nélkül ellássa feladatát.

A jó minőségű szálastakarmányokhoz éles kések kellenek!

2019. március 14. 09:13

Az AQUA NON STOP COMFORT késélezőben a 2019-es évtől integrált LED-es belső világítás is található. Így a gép kezelője a köszörülés folyamatát mindig jól láthatja és felügyelheti.

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

2018. április 25. 09:31

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

CLAAS DISCO MOVE – új front kasza jobb talajkövetéssel

2018. június 28. 12:59

A DISCO 3600 MOVE és DISCO 3200 MOVE szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette sikeres DISCO sorozatát.