A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)

Rekordokat döntöttek a CLAAS XERION 4500 és 5000 traktorok

Agrofórum Online

A Nebraska Tracor Test Lab a közelmúltban fejezte be a CLAAS XERION 4500 és 5000 traktorok vizsgálatát, amelynek eredményei számos korábbi rekordot (hatásfok, vezetőfülke zajszint, vonóerő-tömeg arány, stb.) felülmúltak.

XERION 4500 traktor a teszt pályán

Motor és TLT teszt

A XERION 4500 új hajtóanyag-felhasználási rekordot állított fel a 450-500 LE teljesítményű, négykerék hajtású traktorok kategóriájában. A kWh/l mutató a névleges motorfordulatnál 3,61, a névleges TLT fordulatnál 3,71, a maximális motor teljesítménynél 3,84 volt. E három mutatót tekintve mindkét XERION modell felülmúlta a korábban vizsgált traktorokat.

A motorrugalmasság szempontjából az ECCOM CVT hajtóműnek köszönhetően a XERION 4500 és 5000 modellek felvették a kesztyűt a versenytársakkal, sőt, felül is múlták azokat az alacsony motorfordulatnál elért maximális nyomaték tekintetében.

A XERION 4500 típus új rekordot ért el a pótsúlyozott teszten is, mivel a vonóerő-tömeg viszonyszám tekintetében a négykerék hajtású traktoroknál 25 éve nem értek el ilyen eredményt.


XERION 5000 traktor a teszt pályán

Függesztőmű emelőképessége

A hárompont-függesztő berendezés emelőképességi vizsgálatán a XERION 5000 típus kiváló eredményt ért el a folyamatos emelés során mért 9860 kg-og értékkel.

A traktorok Cadillac-je

A XERION 4500 modellnél mért 68,5 dB zajszint szintén új rekord, ám ez rövid életű volt, mivel a XERION 5000 modellnél mért 67.0 dB még ennél is alacsonyabb. Mindkét traktor csendesebb, mint egy 105 km/h sebességgel haladó Cadillac Escalade személygépkocsi.

Gumiabroncs vs. gumiheveder

Általános hiedelem, hogy a gumihevederes járószerkezettel nagyobb vontatási teljesítmény érhető el, mint gumiabroncsossal. A XERION 4500 teszteredményei mást mutatnak, mivel az elért maximális vonóerő és a vonóerő–tömeg viszonyszám is meghaladta a gumihevederes versenytársét.XERION traktor fékezés a Nebraskai teszt körön

Információk a Nebraska Tractor Test Lab-ról

A Nebraska Tractor Test Lab (NTTL) az egyetlen OECD code II jogosítvánnyal rendelkező intézmény az USA területén. A nebraskai Lincolnban lévő tesztállomás 1919 óta működik, és mindezidáig több mint 2000 traktorvizsgálatot végzett. A vizsgálóállomás feladata a traktorok műszaki paramétereinek meghatározása, az egyes gyártmányok objektív összehasonlítása.

Forrás: CLAAS of America Inc.

(Jóri J. István – Agrofórum Online)

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

Maradéktalanul elszállt minden félelem - Ócsai tapasztalatok a Mascar Tuareg bálázóról

Fentor Attila és édesapja tavaly vásárolt egy új Mascar Tuareg fixkamrás körbálázót a SZEGÁNA Kft.-től, amivel főként saját állatállományuk ellátására készítenek takarmányt.

Bemutatkozik „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese - CLAAS CORIO CONSPEED

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

Új elektromos targonca a STILL-től

A hamburgi specialista most a kompaktság, az ergonómia és a teljesítmény fokozása érdekében alakította át teljesen a zászlóshajóját.

Odisys gépbemutató Villányban

2015. augusztus 15. 19:22

IV. Göcseji Mezőgazdasági Géptalálkozó Barlahida

A szervezők célja ezzel a programmal az, hogy legyen az évben egy nap a traktorosoké, amikor megmutathatják traktoraikat, gépeiket és ügyességüket. Ez a nap legyen a helyi és a környékbeli gazdák napja, ahol az egész család jól érezheti magát!

2017. július 17. 09:23