Gépészet
Gépészet

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

Agrofórum Online

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

A Combine AdvisorTM és a HarvestSmartTM programok fejlesztett változatai elkészültek. A Combine Advisor felhasználja az ActiveVisionTM kameráit és szenzorait a növény állomány változásainak detektálására és automatikusan módosítja a kombájn működési paramétereit az optimális eredmény érdekében. Matt Badding, a cég betakarítógép gyártmányfelelőse tájékoztatójában kiemelte a kezelői interfész fejlesztéseket, amelyek egyszerűsítik a kombájnos munkáját.

A Combine Advisor figyeli a működést és automatikusan optimalizálja a beállításokat a körülmények változásához

A HarvestSmart program anyagáram érzékelője, menet közben automatikusan illeszti a haladási sebességet és módosítja a beállítási paramétereket az állomány változásához igazodva, az egyenletes terhelés biztosítása érdekében. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a motor teljesítményének hatékonyabb kihasználását.

HarvestSmart a kijelzőn

A HarvestSmart felhasználói interfész 30 másodperces kalibrálási képessége lényegesen csökkenti a beállítási időt. Az autóiparból átvett szabályozási módszer alkalmazásával nem kell gyorsítani, majd lassítani a sebességet a kívánt érték beállításához. A HarvestSmart program a ProDriveTM hajtóművel ellátott S700 kombájnokhoz alap felszereltség.

Az S700 széria kombájnjai új magasabb minőségű nedvesség szenzort kapnak, annak érdekében, hogy a kezelők pontosabb döntéseket hozhassanak.

A szalma elhelyezésének pontosítása céljából lehetővé tették, hogy a kombájnvezető a fülke elhagyása nélkül négy pozícióba helyezhesse az aprító késtartót. Ezzel a megoldással idő takarítható meg, különösen akkor, ha a betakarítás során az egyik állományból a másikba kell átállni (pl. kukoricából szójába). Ez a lehetőség most bekerül a Generation 4 Display Optimize Performance termény beállítási funkciójába. A beállítás növényféleség alapján történik, de speciális kívánság szerint a felhasználó könnyen módosíthatja. Sőt a helyes beállítást el lehet tenni a következő szezonra, és a gép az utolsó beállítás szerint fog automatikusan dolgozni.

Az Auto Swap egy következő alapbeállítás, amelyet a PowerCastTM és Advanced PowerCast szalmaszecskázó berendezéssel lehet használni az anyag pontosabb terítésére. Ha például a kezelő a keresztszél ellensúlyozására oldalirányú elhelyezést akar, akkor az AutoSwap aktiválásával ezt megvalósíthatja úgy, hogy a forduló után a szalmaterítő automatikusan átáll a másik irányba. Ez a lehetőség apróságnak tűnhet, de ennek hiányában a kezelőnek ezt a műveletet, a körülményektől függően, akár tízszer-hússzor is meg kell csinálni egy műszak alatt.

Az Auto Swap a kijelzőn

A 2020. évi S700 kombájnok fel lesznek szerelve egy bővített Precision Ag intelligens csomaggal. Az integrált Generation 4 CommandCenterTM Displays, AutoTracTM és dokumentáción túl a felhasználók kapnak egy ötéves időtartamú JDLinkTM hálózati szolgáltatással. A JDLink lehetővé teszi a felhasználó igénye szerinti egyszerű és biztonságos adat forgalmat, illetve a gép működési adatainak távfelügyeletét. Ezek az új intelligens tulajdonságok megkönnyítik a hálózati üzemeltetés előnyeinek érvényesítését.

A kombájn terménykihordó csigájának magasságát is növelték, hogy a napjainkban használatos magas magszállító kocsikhoz alkalmas legyen. Ez különösen fontos azon felhasználók számára, akik kedvezőtlen körülmények (pl. vízmosás, mélynyomok) között, menetközben ürítik a kombájnt.

Forrás: Hugo Claver, Future Farming; Laurel Caes, John Deere.com

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10. 16:02

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

„Földöntúli élmény” a lébényi réten - Fliegl nyílt nap

2019. szeptember 30. 14:48

A nagyszámú külföldi és hazai meghívottak számára a teljes gyártmány portfóliót bemutató monstre programot szervezetek.

Az első fotók a Massey Ferguson IDEAL kombájnról

2018. július 23. 14:18

A vadonatúj MF IDEAL kombájn első szántóföldi próbája a napokban zajlik Csehországban. Ez a legelső alkalom arra, hogy a rotoros „fekete kombájn“ tudását a gyakorlatban is meg lehessen tapasztalni Közép-Európában.

Gépinfo Képgaléria

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

2018. február 21. 12:03

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

2019. január 8. 12:34

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10. 07:36

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.