Gépészet
Gépészet

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

Agrofórum Online

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

A Combine AdvisorTM és a HarvestSmartTM programok fejlesztett változatai elkészültek. A Combine Advisor felhasználja az ActiveVisionTM kameráit és szenzorait a növény állomány változásainak detektálására és automatikusan módosítja a kombájn működési paramétereit az optimális eredmény érdekében. Matt Badding, a cég betakarítógép gyártmányfelelőse tájékoztatójában kiemelte a kezelői interfész fejlesztéseket, amelyek egyszerűsítik a kombájnos munkáját.

A Combine Advisor figyeli a működést és automatikusan optimalizálja a beállításokat a körülmények változásához

A HarvestSmart program anyagáram érzékelője, menet közben automatikusan illeszti a haladási sebességet és módosítja a beállítási paramétereket az állomány változásához igazodva, az egyenletes terhelés biztosítása érdekében. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a motor teljesítményének hatékonyabb kihasználását.

HarvestSmart a kijelzőn

A HarvestSmart felhasználói interfész 30 másodperces kalibrálási képessége lényegesen csökkenti a beállítási időt. Az autóiparból átvett szabályozási módszer alkalmazásával nem kell gyorsítani, majd lassítani a sebességet a kívánt érték beállításához. A HarvestSmart program a ProDriveTM hajtóművel ellátott S700 kombájnokhoz alap felszereltség.

Az S700 széria kombájnjai új magasabb minőségű nedvesség szenzort kapnak, annak érdekében, hogy a kezelők pontosabb döntéseket hozhassanak.

A szalma elhelyezésének pontosítása céljából lehetővé tették, hogy a kombájnvezető a fülke elhagyása nélkül négy pozícióba helyezhesse az aprító késtartót. Ezzel a megoldással idő takarítható meg, különösen akkor, ha a betakarítás során az egyik állományból a másikba kell átállni (pl. kukoricából szójába). Ez a lehetőség most bekerül a Generation 4 Display Optimize Performance termény beállítási funkciójába. A beállítás növényféleség alapján történik, de speciális kívánság szerint a felhasználó könnyen módosíthatja. Sőt a helyes beállítást el lehet tenni a következő szezonra, és a gép az utolsó beállítás szerint fog automatikusan dolgozni.

Az Auto Swap egy következő alapbeállítás, amelyet a PowerCastTM és Advanced PowerCast szalmaszecskázó berendezéssel lehet használni az anyag pontosabb terítésére. Ha például a kezelő a keresztszél ellensúlyozására oldalirányú elhelyezést akar, akkor az AutoSwap aktiválásával ezt megvalósíthatja úgy, hogy a forduló után a szalmaterítő automatikusan átáll a másik irányba. Ez a lehetőség apróságnak tűnhet, de ennek hiányában a kezelőnek ezt a műveletet, a körülményektől függően, akár tízszer-hússzor is meg kell csinálni egy műszak alatt.

Az Auto Swap a kijelzőn

A 2020. évi S700 kombájnok fel lesznek szerelve egy bővített Precision Ag intelligens csomaggal. Az integrált Generation 4 CommandCenterTM Displays, AutoTracTM és dokumentáción túl a felhasználók kapnak egy ötéves időtartamú JDLinkTM hálózati szolgáltatással. A JDLink lehetővé teszi a felhasználó igénye szerinti egyszerű és biztonságos adat forgalmat, illetve a gép működési adatainak távfelügyeletét. Ezek az új intelligens tulajdonságok megkönnyítik a hálózati üzemeltetés előnyeinek érvényesítését.

A kombájn terménykihordó csigájának magasságát is növelték, hogy a napjainkban használatos magas magszállító kocsikhoz alkalmas legyen. Ez különösen fontos azon felhasználók számára, akik kedvezőtlen körülmények (pl. vízmosás, mélynyomok) között, menetközben ürítik a kombájnt.

Forrás: Hugo Claver, Future Farming; Laurel Caes, John Deere.com

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

Kerner, ezzel csak nyer! Országos gépbemutató körút

2019. július 2. 10:05

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

2500: ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

2018. június 5. 08:34

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba.

Case IH sikerek Amerikában és Európában

2019. január 31. 06:15

A Case IH társaság 3 mezőgazdasági innovációs díjat nyert az AE 50 (American Society of Agricultural and Biological Engineers) értékelésben. Továbbá a párizsi SIMA 2019 kiállítás megnyitása előtt a zsűri már bejelentette a díjazottak listáját, amelyen szintén szerepel a CNH Industrial társaság globális brand-je a Case IH.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

2018. október 17. 11:54

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

2018. február 21. 12:03

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.