Gépészet
Gépészet

Case IH újdonságok az Agritechnicán

Case IH újdonságok az Agritechnicán

Agrofórum Online

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

New Magnum AFS Connect

Az új Magnum AFS Connect sorozat bemutatott modelljei szemléltetik a Magnum autonóm traktor technológia alkalmazásának bővítési lehetőségeit. A modellekbe az FPT Industrial Cursor 9 hathengeres 8,7 literes turbófeltöltős, utánhűtéses motor került beépítésre, amely a legújabb FPT Hi-eSCR2 technológiával teljesíti az EU Stage V emissziós követelményeket. Az új Magnum 400 modell 21/5 Power Drive hajtóművel rendelkezik, amely 40-50 km/h sebességre képes, csökkentett motorfordulattal. A 340, 380 és 400 modellek Rowtrac hátsó gumihevederes járószerkezettel is beszerezhetők.

Magnum 400 traktor

Az új modellek áttervezett fülkével, új hosszított ajtóval és kulcsmentes nyitással készülnek. A fülkék belsejét szintén módosították, amelyet a Multicontroller kartámasz és az AFS monitor jellemez. A fő szabályzó funkciók programozhatók a kezelő igénye vagy a feladat alapján. Az opciós tételek között megtalálható a rásegítő fékes kormányzás, amely a kerekes és a Rowtrac járószerkezetes változatokkal egyaránt üzemeltethető. Forduláskor a hátsó kereket vagy a gumihevedert automatikusan fékezi és az elfordulás mértékét a szántóföld vagy a közút állapotához igazítja.

A Magnum története

A Magnum széria jellemzői

AFS Connect és mycaseih

A Case IH bemutatta mycaseih.com és AFS Connect telematikus portálját. Az AFS Connect egyetlen gombnyomással, valós időben, biztonságos távműködéssel képes a szántóföldi adatok, flotta információk hozzáférését biztosítani az adatok feldolgozása és a döntés elkészítés érdekében.

A Case IH a kiállítás keretben bejelentett számos cégközi megállapodást. A Case IH anyavállalata a CNH Industrial megvásárolta az AgDNA mezőgazdasági információs rendszer fejlesztő céget. A Case IH csatlakozott a DataConnect felhőalapú üzemeltetési rendszerhez és az Agrirouter adatcserélő körhöz.

A Case IH, STEYR, New Holland, CLAAS, John Deere és 365FarmNet közös erőfeszítése révén létrejövő DataConnect lehetőséget ad a gazdáknak a gépeik adatainak nyomon követésére márkafüggetlenül az általuk választott platformon. A résztvevő márkák között egyezmény született a felhőrendszerű információk (gépek helye, sebessége, üzemanyagszintje, munkavégzése) megosztásában a különböző telematikus rendszereik közt. Ez a rendszer nagyban segíti majd az új Case IH AFS Connect telematikus portál hatékony működését és szabadságot nyújt a vásárlók részére a több márkából álló flottájuk hatékonyabb nyomon követése érdekében.

A DataConnect tagjai

A Puma traktorok új stílusa

A Puma modellek hat hengeres, 6,7 literes FPT Industrial motorral készülnek, amelyek a Hi-eSCR technológia segítségével kielégítik a Stage V emissziós követelményeket. HVO dízel és biodegradábilis olaj alkalmazásával az olajcsere intervallum növekszik, a motornál (750 óra), a hajtóműnél (1500 óra). Az új modellek a legújabb Case IH család formai kivitele szerint készülnek, és nagy teljesítményű LED-es közúti és munkalámpákkal vannak felszerelve.

A Puma széria

A Puma 185-240 modellek vezetőfülkéje speciális és biztonságos ki- és belépő lépcsővel rendelkezik, amelyek mellé opciós mosótank is rendelhető. A fülke belsejében prémium kormánykerék, DAB rádió és rögzített mobiltelefon is található. Ezen felül irattartó, visszapillantó tükör és opciósan tablettartó is beszerezhető. További opcióként sűrített levegő csatlakozó is rendelkezésre áll a tisztítási munkákhoz vagy gumiabroncs nyomás változtatáshoz. A Puma modellek felszerelhetők szabályzós kormánykerékkel és AFS Connect technológiával, amellyel kábel nélküli két-utas adatcserére van lehetőség.

Puma 240 a kiállításon

Vestrum CVXDrive

Az új Vestrum CVXDrive széria modelljei az első Case IH traktorok a 100 LE osztályban, amelyek a hatékony üzemeltetést és gazdaságos hajtóanyag felhasználást biztosító CVX hajtóművel és Automatic Productivity Management (APM) szoftverrel rendelkeznek. A Vestrum CVXDrive széria a 100-120 LE Luxxum modellek és a 115-145 LE Maxxum modellek között helyezkedik el.

Case Vestrum

Minden Vestrum CVXDrive modellben 4,5 literes, négy hengeres FPT motor található, amely közös nyomócsöves (common rail), turbófeltöltős és utánhűtéses kivitelű, nagy nyomatékkal és alacsony motorfordulattal (520 Nm, 551 Nm, 610 Nm, 630 Nm 1300/min motor fordulatnál). Az Eco funkcióval a maximális sebesség alacsonyabb motorfordulattal elérhető. A hajtómű elektronikus szabályozású, dupla kuplungos kapcsolású a két mechanikus csoport között, amellyel a maximális vontatási teljesítmény biztosítható a teljes sebesség tartományban. Az Active Hold Control fékezés nélkül is álló helyzetben tartja a traktort emelkedőn és lejtőn, akár vontatmánnyal is.

Axial-Flow 150 kombájn modellek

Az Axial-Flow 150 jellemzői

A 312-460 (max) LE teljesítményű motorokkal szerelt új Axial-Flow 5150, 6150 és 7150 kombájnok 2020-tól helyettesítik a korábbi 140 szériát. Az Axial-Flow 250 széria kombájnjaihoz opciósan 6000 kg teljesítményű ferdefelhordó és 40 km/h sebességű gumiabroncsos járószerkezet is beszerezhető a német, dán és olasz piacokon. Az alapfelszereltségű Axial-Flow 250 kombájnok AFS Harvest Command automatikát kapnak, amely lehetővé teszi a megcélzott veszteségszint, magtisztaság és áteresztőképesség elérését a búzán túl, például árpánál is. A vágóasztalok kiegészültek egy 8,53 m széles, 574 mm késosztású VariCut 3050 típussal.

LB436 HD hasábbálázó

A teljesen új műszaki megoldásoknak köszönhetően az LB436 HD bálázó 22%-kal tömörebb, átlag 500 kg tömegű bálák készítésére alkalmas, mint a vele egy kategóriába sorolható LB434 XL korábbi bálázó, megtartva a 120×90 cm bálaméretet.

LB436 HD bálázó

Az LB436 HD bálázót egy teljesen új fő és másodlagos fogaskerekes hajtóművel, illetve túlterhelés elleni védelemmel látták el a nagy nyomatékátvitel és hosszú élettartam érdekében. További újítás a gépben a TwinePro nevet viselő új fejlesztésű bálakötöző rendszer is, amellyel a bála kötés szilárdsága 30%-kal növelhető. Átlagos tömörségű bála olcsóbb zsineggel, a nagyobb tömörségű bála normál zsineggel készíthető, ami gazdaságossági és környezetvédelmi szempontból egyaránt előnyös. Az LB436 HD bálázó ISOBUS Class III. kompatibilis, melynek lényege a bálázó traktorfülkéből történő beállításán túl az, hogy a bálázó képes az adott körülményekhez igazodva automatikusan vezérelni a traktor sebességét.

Az új LB436 HD bálázó tömörebb bálák készítését teszi lehetővé ugyanazon bálaméret mellett, továbbá gazdaságossági és környezetvédelmi szempontokat is kielégít a TwinePro kötözőrendszernek köszönhetően,

Forrás:

http://mediacentre.caseiheurope.com;

http://www.agrics.hu

Trendek a traktorfejlesztésben

2020. január 6. 12:38

Az Agritechnica kiállítás egyik célja a legújabb fejlesztési eredmények bemutatása. A traktorgyártók által kiállított modellek (sorozatgyártású, koncepció) tanulmányozása lehetőséget ad a fejlesztési trendek elemzésére.

Doosan Bobcat az Agritechnicán

2019. december 30. 12:03

A Bobcat gyártmányokhoz rendelkezésre álló több mint 100 adapter lehetővé teszi alkalmazásukat a mezőgazdaságban, a kertészetben, terep munkákban, épület- és út építésben, sőt az újrahasznosítási iparban is.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Vektor - VEDD ÉS VIDD! - Még idén, rugalmas ügyintézéssel, készletről!

2019. december 12. 17:06

Mi a Vektornál törekszünk rá, hogy olyan termékportfóliót állítsunk össze, mely azon kívül, hogy kielégíti ügyfeleink igényit - hisz a legmagasabb szintű agrotechnikát garantálják-, egy fenntarthatóbb, környezetkímélőbb technológiát is képviseljen.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. október 22. 11:33

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 17. 11:17

A T7 traktorhoz kialakított bálázó szabályzó rendszer harmonikus traktor-munkagép együttműködést biztosít, amelynek eredményeként növelhető a teljesítmény, 12%-kal csökkenthető a hajtóanyag fogyasztás és komfortosabb a gépkezelés.