A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Gépészet

Ikersoros vetés MaterMacc vetőgéppel Várda határában (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Nagyszerű terméseredmények, költséghatékony gazdálkodás, mindez pedig egy MaterMacc MS Twin szemenkénti vetőgéppel. A Kaposvárhoz közeli Várda határában október első felében takarították be azt a kukoricát, amelyet Perák József gazdálkodó ikersoros technológiával, igencsak magas tőszámmal vetett el még áprilisban.

A talajnedvességet is jobban megőrző módszer az Agroázis Kft.-től vásárolt gép precíz, kiváló munkájának köszönhetően már az elmúlt időszakokban is bizonyított kukoricában.

„Az idei évben a kukoricát a napraforgó után, április 13-án és 15-én vetettük el 18 hektáron. Az átlagos tőszámunk hektáronként 80 000 volt, a terméseredményünk pedig átlagosan 110-120 mázsa. Ennél is jobban sikerült az ezt megelőző szezonunk, amikor ugyan csak 5 hektáron termesztettünk kukoricát, de 120-167 mázsás eredményekkel” – fogalmazott az Agrofórum videójában Perák József.

A kukorica mellett a napraforgót is ugyanezzel a technológiával, a MaterMacc MS Twin vetőgéppel vetették el. A betakarítás néhány héttel a kukoricáé előtt megtörtént, így konkrét eredmények is vannak. „Ebben az évben 3,1 hektár napraforgót vetettünk el igencsak nagy tőszámmal, 80 000-rel. Ennek eredményeként 41 mázsát takarítottunk be hektáronként. Az unokatestvéremnél még ennél is magasabb volt a kijutatott vetőmag mennyisége, 95 000-es tőszám mellett 51 mázsát hoztunk be a földről” – fogalmazott a gazdálkodó.

Az Agroázis Matermacc MS Twin rendszerű, ikersoros vetést biztosító szemenkénti vetőgépe egy új korszakot nyitott az agrárvállalkozás termelésében. A pontos, precíz munkát, a soron belüli egyenletes távolságot a szinkronizált ikersorok biztosítják. „Az Agroázistól kaptuk a legkedvezőbb árajánlatot egy ilyen eszközre, ráadásul a demógépet is biztosították számunkra. Ez igazolta, hogy a technológia segítségével tényleg nagyobb termést tudunk produkálni” – magyarázta Perák József.

A MaterMacc MS Twin rendszerű vetőgépek opcionálisan felszerelhetőek mikrogranulátum- és műtrágya egységgel is, amelyek tovább növelik a technológia hatékonyságát. „Ha a pénztárcánk engedi, akkor a jövőben műtrágyatartályt is felteszünk a gépre, és így még nagyobb terméseredményeket fogunk elérni” – zárta gondolatait a szakember.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

Maradéktalanul elszállt minden félelem - Ócsai tapasztalatok a Mascar Tuareg bálázóról

Fentor Attila és édesapja tavaly vásárolt egy új Mascar Tuareg fixkamrás körbálázót a SZEGÁNA Kft.-től, amivel főként saját állatállományuk ellátására készítenek takarmányt.

Bemutatkozik „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese - CLAAS CORIO CONSPEED

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

Új elektromos targonca a STILL-től

A hamburgi specialista most a kompaktság, az ergonómia és a teljesítmény fokozása érdekében alakította át teljesen a zászlóshajóját.