Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Kerner, ezzel csak nyer!

Kerner, ezzel csak nyer!

Vektor Team

Az ésszerű gazdálkodás legfontosabb követelményei, azon berendezések használata, melyek lehetővé teszik az optimálisan szükséges, de ennél nem több befektetést a talajművelésben. Ugyanakkor ma már jogos elvárás egy „profi” talajművelő eszköztől a sokoldalúság, „ALLROUNDER” képességek, több agrotechnikai feladat kompromisszumok nélküli végrehajtása, minimalizált költségszintek mellett.

Állíthatjuk, ezeket az elvárásokat szinte a legmagasabb szinten teljesíti a KERNER cég Stratos mulch magágykészítője, de ugyanakkor minimális átszereléssel sekélyművelő szántóföldi kultivátora.

KERNER Stratos a sokoldalú „ALLROUNDER” talajművelőeszköz.

A Stratos könnyű kultivátor vagy mulcs magágykészítő? Igazán nem is lehet ezt a gépet egyértelmű jellemzővel illetni, amely a fő alkalmazástechnikai potenciált jelentené, mivel a gép több alkalmazásban is profi minőségben tud teljesíteni.
Melyek ezek a fő alkalmazási lehetőségek:

 • Sekély tarlóhántás lazító kapával vagy különböző lúdtalpkapával
 • Magágykészítés mulcs-területen
 • Magágykészítés szántáson
 • Mélyebb művelés akár 15 cm-ig

További variációs lehetőség a különböző szerszámtípusok adaptálása a talajállapot és művelési igény szerint, mind a merev-, mind rugósszárú lazítókapák alkalmazása lehetséges, gyors és egyszerű átszereléssel. A gép szerszámkerete (szerszámszár-keret) független a főváztól, a merev vagy rugós szerszámgarnitúra magán a szerszámkereten cserélhető, de a komplett előszerelt szerszámkeret is könnyen cserélhető, ki hogy kívánja gépét specifikálni. Mindkét változat lehetséges, és rendelhető. A szerszámkeret az úgynevezett „VÁZ A VÁZBAN” konstrukciós koncepció által a főváztól függetlenül, egy paralelogramma függesztő szerkezet segítségével, milliméter pontosságú a precíz munkamélység állítást garantál. A mélységállítás alapkivitelben hidraulikus működtetéssel, a traktorkabinból jól látható mérőskála segítségével történhet.

 • Amennyiben a szerszámkeret merev szerszámszárakkal és lúdtalpkapákkal szerelt kivitelű, akkor a gép a precíz sekélyművelést teljes átmetszéssel és garantált mélységtartással végzi. Ennek köszönhetően a tarlóhántás a legcsekélyebb talajmozgatással és minimalizált hektáronkénti üzemanyag felhasználással valósítható meg úgy, hogy a teljes átmetszéssel tökéletes minőségű a tarlóhántás.
  Jó tudni, hogy ….
 • Amennyiben a szerszám keret rugós (vibrációs) szerszámszárakkal szerelt kivitelű, akkor a gép felszínegyengető, hidraulikusan állítható Crossboard simítóval szántáselmunkálásra és kiváló minőségű tavaszi magágykészítésre alkalmas.

1. A szenzorvezérelt Intelligens vonórúd által garantált mélységtartás domborzati viszonyoktól függetlenül.

2. Hatékony előművelő szerszámok
Az előművelő eszközök könnyen cserélhetők, akár kétféle típus is rendelhető, a szántásművelés vagy tarlóhántás vagy éppen az őszi mulcs magágykészítés igényének megfelelően.
Melyek az előművelők?

 • Crossboard hidraulikus állítású simító
 • X-Cut vágóhenger hullámos vágótárcsa kombináció
 • Duplasoros hullámos vágótárcsa

 

3. Eltömődésmentes átömlés, növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően.

 

 

4. Fokozatmentes, precíziós mélységállítás a „váz a vázban” koncepció paralelogrammás -vezérlésével

5. Gyorscserélős lazító szerszámok

6. Talajegyengető szerszámok választéka
7. Széles hengerválaszték. A Stratos igény szerint adaptálható három különböző hengerrel, merev és rugós szerszámokkal, és az egyik legfontosabb többlet, amit a Stratos nyújt, a könnyen átszerelhető háromféle előművelő eszköz.

Foglaljuk össze a Stratos előnyeit:

A teljesen új „INTELLIGENS” szenzorvezérelt vonórúd egy forradalmi újdonság, a Crossboard használata mellett, garantálja a szántott területen történő magágykészítésben, ill. tarlóhántásban a művelőszerszámok garantált és egyenletes mélységtartását ! A hatékony előművelő szerszámok: Crossboard simító általi kiváló simító és aprító hatásfok, X-Cut vágóhenger tarló-és szármaradványok agresszív aprítása gabona – és kukorica tarlón. Speciális KERNER szerszám elrendezés, precíz párhuzamos keretmagasság állítás, exact mélységállítás a „váz a vázban” koncepciónak köszönhetően, magas 630mm-es keretmagasság, keskeny lazítószerszámmal, akár 16cm mély művelés, merev szerszámszárral tarlóhántás és sekélykultivátorozás ősszel, rugós „HERKULES” szerszámszárral szántáselmunkálás tavasszal. A széles hengerválaszték lehetővé teszi a gép adott talajviszonyokra történő sikeres adaptálását, nem beszélve arról, hogy a traktor vezető fülkéjéből a gépen, kivétel nélkül minden hidraulikusan állítható, szabályozható.

Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszereléssel tökéletesen és kompromisszummentesen hajt végre, ezáltal gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni. A gép többcélú alkalmazása komoly beruházási költségmegtakarítást jelent, illetve precíz mélységállítási képességével a műveleti költségeket is csökkenti úgy hogy az elvárt agrotechnikai igényt is maradéktalanul kielégíti.

Részletes információkért kattintson az alábbi linkre: www.vektor-mezogep.hu/kerner/

Függesztett, nagyteljesítményű Horsch vetőgépek az amerikai piacon

Az új Maestro RC vetőgépek tartalmazzák a vontatott változatoknál megismert innovációkat, beleértve az elektromos adagolást és a központi magtartályt.

John Deere gépet megbízható kereskedőtől

A Gépközvetítő Kft. alapvetően új- és demó John Deere gépek, eszközök beszerzésével- és értékesítésével foglalkozik. Az általunk biztosított „gépközvetítés egy komplex szolgáltatást jelent, magában foglalja a gép kiválasztását, finanszírozását, műszaki vizsgáztatását, névre írását, igény szerint házhoz szálltását, szerviz- és alkatrész ellátását, esetleges garanciális/szavatossági ügyintézését is.

Új fejlesztések a vetés precizitásának növelésére

A Precision Planting cég (Tremont, Illinois, USA) bemutatta új fejlesztéseit: a SmartDepth mélységállító rendszert, a FurrowForce barázdazáró rendszert és a 20/20 monitor applikációt.

A Vredestein hosszabb élettartamú gumiabroncsokat mutatott be a kis- és nagy teljesítményű traktorok számára a SIMA kiállításon

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatta legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára. A vállalat kiállította a kistraktorokhoz tervezett vadonatúj Traxion 65/70 gumiabroncsokat, valamint a nagy teljesítményű traktorok számára kifejlesztett Traxion Optimall VF választékának legújabb abroncsméreteit.

Az eszköz, ami két technológiát egyesít - Kerner Corona hibridkultivátor és Versatile traktor Kertán (VIDEÓ)

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft.

2018. augusztus 6. 08:46

Gépészet Videó

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

2018. április 2. 11:37

Gépészet Videó

Nemesgörzsönyi aratás Versatile kombájnnal (+VIDEÓK)

A Versatile Vector 425 kombájn 6000 literes magtartállyal rendelkezik, ami alapfelszereltségként rendelkezik a hidropulzátor rendszerrel.

2018. július 30. 13:33

Gépészet Videó

Precisa - Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

2019. február 5. 10:41