Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Kerner, ezzel csak nyer!

Kerner, ezzel csak nyer!

Vektor Team

Az ésszerű gazdálkodás legfontosabb követelményei, azon berendezések használata, melyek lehetővé teszik az optimálisan szükséges, de ennél nem több befektetést a talajművelésben. Ugyanakkor ma már jogos elvárás egy „profi” talajművelő eszköztől a sokoldalúság, „ALLROUNDER” képességek, több agrotechnikai feladat kompromisszumok nélküli végrehajtása, minimalizált költségszintek mellett.

Állíthatjuk, ezeket az elvárásokat szinte a legmagasabb szinten teljesíti a KERNER cég Stratos mulch magágykészítője, de ugyanakkor minimális átszereléssel sekélyművelő szántóföldi kultivátora.

KERNER Stratos a sokoldalú „ALLROUNDER” talajművelőeszköz.

A Stratos könnyű kultivátor vagy mulcs magágykészítő? Igazán nem is lehet ezt a gépet egyértelmű jellemzővel illetni, amely a fő alkalmazástechnikai potenciált jelentené, mivel a gép több alkalmazásban is profi minőségben tud teljesíteni.
Melyek ezek a fő alkalmazási lehetőségek:

 • Sekély tarlóhántás lazító kapával vagy különböző lúdtalpkapával
 • Magágykészítés mulcs-területen
 • Magágykészítés szántáson
 • Mélyebb művelés akár 15 cm-ig

További variációs lehetőség a különböző szerszámtípusok adaptálása a talajállapot és művelési igény szerint, mind a merev-, mind rugósszárú lazítókapák alkalmazása lehetséges, gyors és egyszerű átszereléssel. A gép szerszámkerete (szerszámszár-keret) független a főváztól, a merev vagy rugós szerszámgarnitúra magán a szerszámkereten cserélhető, de a komplett előszerelt szerszámkeret is könnyen cserélhető, ki hogy kívánja gépét specifikálni. Mindkét változat lehetséges, és rendelhető. A szerszámkeret az úgynevezett „VÁZ A VÁZBAN” konstrukciós koncepció által a főváztól függetlenül, egy paralelogramma függesztő szerkezet segítségével, milliméter pontosságú a precíz munkamélység állítást garantál. A mélységállítás alapkivitelben hidraulikus működtetéssel, a traktorkabinból jól látható mérőskála segítségével történhet.

 • Amennyiben a szerszámkeret merev szerszámszárakkal és lúdtalpkapákkal szerelt kivitelű, akkor a gép a precíz sekélyművelést teljes átmetszéssel és garantált mélységtartással végzi. Ennek köszönhetően a tarlóhántás a legcsekélyebb talajmozgatással és minimalizált hektáronkénti üzemanyag felhasználással valósítható meg úgy, hogy a teljes átmetszéssel tökéletes minőségű a tarlóhántás.
  Jó tudni, hogy ….
 • Amennyiben a szerszám keret rugós (vibrációs) szerszámszárakkal szerelt kivitelű, akkor a gép felszínegyengető, hidraulikusan állítható Crossboard simítóval szántáselmunkálásra és kiváló minőségű tavaszi magágykészítésre alkalmas.

1. A szenzorvezérelt Intelligens vonórúd által garantált mélységtartás domborzati viszonyoktól függetlenül.

2. Hatékony előművelő szerszámok
Az előművelő eszközök könnyen cserélhetők, akár kétféle típus is rendelhető, a szántásművelés vagy tarlóhántás vagy éppen az őszi mulcs magágykészítés igényének megfelelően.
Melyek az előművelők?

 • Crossboard hidraulikus állítású simító
 • X-Cut vágóhenger hullámos vágótárcsa kombináció
 • Duplasoros hullámos vágótárcsa

 

3. Eltömődésmentes átömlés, növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően.

 

 

4. Fokozatmentes, precíziós mélységállítás a „váz a vázban” koncepció paralelogrammás -vezérlésével

5. Gyorscserélős lazító szerszámok

6. Talajegyengető szerszámok választéka
7. Széles hengerválaszték. A Stratos igény szerint adaptálható három különböző hengerrel, merev és rugós szerszámokkal, és az egyik legfontosabb többlet, amit a Stratos nyújt, a könnyen átszerelhető háromféle előművelő eszköz.

Foglaljuk össze a Stratos előnyeit:

A teljesen új „INTELLIGENS” szenzorvezérelt vonórúd egy forradalmi újdonság, a Crossboard használata mellett, garantálja a szántott területen történő magágykészítésben, ill. tarlóhántásban a művelőszerszámok garantált és egyenletes mélységtartását ! A hatékony előművelő szerszámok: Crossboard simító általi kiváló simító és aprító hatásfok, X-Cut vágóhenger tarló-és szármaradványok agresszív aprítása gabona – és kukorica tarlón. Speciális KERNER szerszám elrendezés, precíz párhuzamos keretmagasság állítás, exact mélységállítás a „váz a vázban” koncepciónak köszönhetően, magas 630mm-es keretmagasság, keskeny lazítószerszámmal, akár 16cm mély művelés, merev szerszámszárral tarlóhántás és sekélykultivátorozás ősszel, rugós „HERKULES” szerszámszárral szántáselmunkálás tavasszal. A széles hengerválaszték lehetővé teszi a gép adott talajviszonyokra történő sikeres adaptálását, nem beszélve arról, hogy a traktor vezető fülkéjéből a gépen, kivétel nélkül minden hidraulikusan állítható, szabályozható.

Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszereléssel tökéletesen és kompromisszummentesen hajt végre, ezáltal gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni. A gép többcélú alkalmazása komoly beruházási költségmegtakarítást jelent, illetve precíz mélységállítási képességével a műveleti költségeket is csökkenti úgy hogy az elvárt agrotechnikai igényt is maradéktalanul kielégíti.

Részletes információkért kattintson az alábbi linkre: www.vektor-mezogep.hu/kerner/

Irány Brazília - Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

2019. május 20. 11:17

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.

Idén már Arbos gépekkel dolgoznak a Ménesmajor Manufaktúránál - VIDEÓK

2019. május 17. 05:12

A Ménesmajor Manufaktúránál tavaly próbálták ki az Arbos gépeket, az idei szezonban pedig már az új eszközökkel kezdhették el a kukorica vetését és a tápanyag-utánpótlást.

Gépészet Képgaléria Videó

Vörös jövő kérdőjelekkel

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Innováció és termékminőség...

2018. március 14. 11:38

Ideális magágyat szeretne optimálisan frakcionált talajszerkezettel? A költségtakarékos gyomkezelés mellett a talajnedvesség megőrzése is követelmény?

Szenzációs Versatile ajánlat gabona betakarításra

2018. május 18. 08:45

Egyedülálló ár-érték arány, magas színvonalú technikai és technológiai tartalom, kiváló műszaki háttér, biztonságos üzemeltetés, páratlan finanszírozás 1,5% kamattal.

Nemesgörzsönyi aratás Versatile kombájnnal (+VIDEÓK)

2018. július 30. 13:33

A Versatile Vector 425 kombájn 6000 literes magtartállyal rendelkezik, ami alapfelszereltségként rendelkezik a hidropulzátor rendszerrel.

Gépészet Videó