Gépészet
Gépészet

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A KERNER cég egy Németország Bajor tartományában működő vállalat, amely vetőgépek, szántáselmunkálók, mulcs-magágykészítők, és az Agrofórum legfrissebb videójában bemutatott KOMET KAL nehézkultivátorok gyártására specializálódott.

A gép egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Például alapművelés akár 30 cm mélységig nagy mennyiségű szármaradvány vagy trágya bekeverésével. De a tarlókezelés vagy akár a mulcs-vetőgép előtti magágy-előkészítés sem okoz nehézséget a számára. Mindezek precíz elvégzése érdekében a művelőszerszámok cserélhetők, hozzáigazítva a körülményekhez és az elvárt munka eredményéhez.

A gép féligfüggesztett kivitelben készül. A vonórúd hossza állítható, így ikerkerekes traktorral is könnyen manőverezhető kis fordulási sugár esetén is.

A művelési szélesség fix gerendellyel 3 m, a 4,2 m és 4,8 m hidraulikusan felcsukható kivitelben választható. Fontos megjegyezni, hogy a hidraulikusan felcsukható változatok is működtethetők 3 m munkaszélességben, összecsukott állapotban is.

A kések három sorban 30 cm osztástávolsággal vannak elhelyezve, és a szárnyas késsel teljes átfedésben dolgoznak. A késszárak nyírócsavaros, hidraulikus és mechanikus spirálrugós biztosítással rendelhetők. A három részből álló késkombináció rendelhető BETEK kemény fémlapkával is a nagyon száraz, kötött területek megművelésére, de gyorscserélős kivitelben is. Ebben az esetben a cseréhez csak egy kalapácsra van szükségünk.

A kések művelési mélységét elöl a támkerekeken, csavarorsóval, hátul pedig a hengerrel, csapok segítségével tudjuk beállítani. Nagyon laza talajon az integrált multifunkciós futóműre is tudunk terhelést áthelyezni.

Mélyebb művelés esetén a bakhátképződés megakadályozására terelőlemezek felszerelését javasolják a szélső kapáknál.

A tömörítő hengerek megválasztásánál is széles kínálatból optimalizálhatjuk gépünk teljesítményét.

Minden talajtípuson jól használható a CW 550 Crackerhenger, amely állítható tisztítóval és rögaprítóval ellátott. A művelőelemek sorát egy pálcásborona sor zárja, amivel a talaj felszínén egyenletesen tudjuk a mulcsot elrendezni.

Miért érdemes a felhasználóknak ezt a gépet választania a nagy kínálatból?

A hidraulikusan felcsukható gépek is működtethetők 3 m munkaszélességben.
A vegetáció teljes időszakában több feladatra is alkalmazható az eszköz.
A henger és a multifunkcionális futómű osztottan is terhelhető.
Mulcs- és konvencionális művelésben is jól alkalmazható.
Széles a művelőszerszám- és hengerválaszték az optimális talajállapot eléréséhez.

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375-4819

 

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10. 16:02

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

„Földöntúli élmény” a lébényi réten - Fliegl nyílt nap

2019. szeptember 30. 14:48

A nagyszámú külföldi és hazai meghívottak számára a teljes gyártmány portfóliót bemutató monstre programot szervezetek.

Nemesgörzsönyi aratás Versatile kombájnnal (+VIDEÓK)

2018. július 30. 13:33

A Versatile Vector 425 kombájn 6000 literes magtartállyal rendelkezik, ami alapfelszereltségként rendelkezik a hidropulzátor rendszerrel.

Gépészet Videó

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

2018. október 17. 11:54

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Aratás - Nemesgörzsönyben is ellepték a határt a kombájnok

2018. július 6. 15:50

Országszerte nagy erőkkel folyik a kalászosok betakarítása. Nincs ez másképp a Pápához közeli Nemesgörzsöny határában sem, ahova pénteken az Agrofórum is ellátogatott.

Gépinfo Videó