Gépészet
Gépészet

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A KERNER cég egy Németország Bajor tartományában működő vállalat, amely vetőgépek, szántáselmunkálók, mulcs-magágykészítők, és az Agrofórum legfrissebb videójában bemutatott KOMET KAL nehézkultivátorok gyártására specializálódott.

A gép egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Például alapművelés akár 30 cm mélységig nagy mennyiségű szármaradvány vagy trágya bekeverésével. De a tarlókezelés vagy akár a mulcs-vetőgép előtti magágy-előkészítés sem okoz nehézséget a számára. Mindezek precíz elvégzése érdekében a művelőszerszámok cserélhetők, hozzáigazítva a körülményekhez és az elvárt munka eredményéhez.

A gép féligfüggesztett kivitelben készül. A vonórúd hossza állítható, így ikerkerekes traktorral is könnyen manőverezhető kis fordulási sugár esetén is.

A művelési szélesség fix gerendellyel 3 m, a 4,2 m és 4,8 m hidraulikusan felcsukható kivitelben választható. Fontos megjegyezni, hogy a hidraulikusan felcsukható változatok is működtethetők 3 m munkaszélességben, összecsukott állapotban is.

A kések három sorban 30 cm osztástávolsággal vannak elhelyezve, és a szárnyas késsel teljes átfedésben dolgoznak. A késszárak nyírócsavaros, hidraulikus és mechanikus spirálrugós biztosítással rendelhetők. A három részből álló késkombináció rendelhető BETEK kemény fémlapkával is a nagyon száraz, kötött területek megművelésére, de gyorscserélős kivitelben is. Ebben az esetben a cseréhez csak egy kalapácsra van szükségünk.

A kések művelési mélységét elöl a támkerekeken, csavarorsóval, hátul pedig a hengerrel, csapok segítségével tudjuk beállítani. Nagyon laza talajon az integrált multifunkciós futóműre is tudunk terhelést áthelyezni.

Mélyebb művelés esetén a bakhátképződés megakadályozására terelőlemezek felszerelését javasolják a szélső kapáknál.

A tömörítő hengerek megválasztásánál is széles kínálatból optimalizálhatjuk gépünk teljesítményét.

Minden talajtípuson jól használható a CW 550 Crackerhenger, amely állítható tisztítóval és rögaprítóval ellátott. A művelőelemek sorát egy pálcásborona sor zárja, amivel a talaj felszínén egyenletesen tudjuk a mulcsot elrendezni.

Miért érdemes a felhasználóknak ezt a gépet választania a nagy kínálatból?

A hidraulikusan felcsukható gépek is működtethetők 3 m munkaszélességben.
A vegetáció teljes időszakában több feladatra is alkalmazható az eszköz.
A henger és a multifunkcionális futómű osztottan is terhelhető.
Mulcs- és konvencionális művelésben is jól alkalmazható.
Széles a művelőszerszám- és hengerválaszték az optimális talajállapot eléréséhez.

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375-4819

 

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Vetéspontosság és teljesítmény!

2018. március 14. 10:22

Olyan vetőgépet keres, mely nagy területteljesítményt garantál? A vetéspontosság és az egyenletes mélységtartás alapvető elvárás, és követelmény?

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Szenzációs Versatile ajánlat gabona betakarításra

2018. május 18. 08:45

Egyedülálló ár-érték arány, magas színvonalú technikai és technológiai tartalom, kiváló műszaki háttér, biztonságos üzemeltetés, páratlan finanszírozás 1,5% kamattal.

Innováció és termékminőség...

2018. március 14. 11:38

Ideális magágyat szeretne optimálisan frakcionált talajszerkezettel? A költségtakarékos gyomkezelés mellett a talajnedvesség megőrzése is követelmény?