Gépészet
Gépészet

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Kerner Komet Kal nehézkultivátorok a Vektortól (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A KERNER cég egy Németország Bajor tartományában működő vállalat, amely vetőgépek, szántáselmunkálók, mulcs-magágykészítők, és az Agrofórum legfrissebb videójában bemutatott KOMET KAL nehézkultivátorok gyártására specializálódott.

A gép egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Például alapművelés akár 30 cm mélységig nagy mennyiségű szármaradvány vagy trágya bekeverésével. De a tarlókezelés vagy akár a mulcs-vetőgép előtti magágy-előkészítés sem okoz nehézséget a számára. Mindezek precíz elvégzése érdekében a művelőszerszámok cserélhetők, hozzáigazítva a körülményekhez és az elvárt munka eredményéhez.

A gép féligfüggesztett kivitelben készül. A vonórúd hossza állítható, így ikerkerekes traktorral is könnyen manőverezhető kis fordulási sugár esetén is.

A művelési szélesség fix gerendellyel 3 m, a 4,2 m és 4,8 m hidraulikusan felcsukható kivitelben választható. Fontos megjegyezni, hogy a hidraulikusan felcsukható változatok is működtethetők 3 m munkaszélességben, összecsukott állapotban is.

A kések három sorban 30 cm osztástávolsággal vannak elhelyezve, és a szárnyas késsel teljes átfedésben dolgoznak. A késszárak nyírócsavaros, hidraulikus és mechanikus spirálrugós biztosítással rendelhetők. A három részből álló késkombináció rendelhető BETEK kemény fémlapkával is a nagyon száraz, kötött területek megművelésére, de gyorscserélős kivitelben is. Ebben az esetben a cseréhez csak egy kalapácsra van szükségünk.

A kések művelési mélységét elöl a támkerekeken, csavarorsóval, hátul pedig a hengerrel, csapok segítségével tudjuk beállítani. Nagyon laza talajon az integrált multifunkciós futóműre is tudunk terhelést áthelyezni.

Mélyebb művelés esetén a bakhátképződés megakadályozására terelőlemezek felszerelését javasolják a szélső kapáknál.

A tömörítő hengerek megválasztásánál is széles kínálatból optimalizálhatjuk gépünk teljesítményét.

Minden talajtípuson jól használható a CW 550 Crackerhenger, amely állítható tisztítóval és rögaprítóval ellátott. A művelőelemek sorát egy pálcásborona sor zárja, amivel a talaj felszínén egyenletesen tudjuk a mulcsot elrendezni.

Miért érdemes a felhasználóknak ezt a gépet választania a nagy kínálatból?

A hidraulikusan felcsukható gépek is működtethetők 3 m munkaszélességben.
A vegetáció teljes időszakában több feladatra is alkalmazható az eszköz.
A henger és a multifunkcionális futómű osztottan is terhelhető.
Mulcs- és konvencionális művelésben is jól alkalmazható.
Széles a művelőszerszám- és hengerválaszték az optimális talajállapot eléréséhez.

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375-4819

 

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Irány Brazília - Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

2019. május 20. 11:17

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.

Idén már Arbos gépekkel dolgoznak a Ménesmajor Manufaktúránál - VIDEÓK

2019. május 17. 05:12

A Ménesmajor Manufaktúránál tavaly próbálták ki az Arbos gépeket, az idei szezonban pedig már az új eszközökkel kezdhették el a kukorica vetését és a tápanyag-utánpótlást.

Gépészet Képgaléria Videó

Vörös jövő kérdőjelekkel

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

Vetéspontosság és teljesítmény!

2018. március 14. 10:22

Olyan vetőgépet keres, mely nagy területteljesítményt garantál? A vetéspontosság és az egyenletes mélységtartás alapvető elvárás, és követelmény?

Precisa - Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

2019. február 5. 10:41

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

Innováció és termékminőség...

2018. március 14. 11:38

Ideális magágyat szeretne optimálisan frakcionált talajszerkezettel? A költségtakarékos gyomkezelés mellett a talajnedvesség megőrzése is követelmény?

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó