Gépészet
Gépészet

A Kinze is belép a nagysebességű talajművelő gépek piacára

A Kinze is belép a nagysebességű talajművelő gépek piacára

kinze.com - Agrofórum Online

Az amerikai Kinze cég bejelentette, hogy beszáll a nagysebességű talajművelő gépek gyártásba, ugyanis licencszerződést kötött a kanadai Degelman Industries-szel, a vállalat által kifejlesztett tárcsák iowai gyártásáról.

A szemenkénti vetőgépek és a vetőkocsik gyártása területén meghatározó vállalat a Mach Till márkanevű gépek négy változatát (201/6m, 261/8m, 331/10m, 401/12m munkaszélességű) dobja piacra.

A gazdálkodók, akik a tarlómaradványok aprításának és keverésének hatékonyságát szeretnék növelni, mostantól a Kinze új gépeit is választhatják. Az első modellt, a Mach Till 331 gyorsművelő tárcsát az idei National Farm Machinery Show-n mutatták be.

Kinze Mach Till 601

Az új gyorsművelő tárcsa felaprítja az ősszel területen hagyott tarlómaradványokat, felnyitja a talajt, aprítja a rögöket, és ideális talajelőkészítést végez a vetés előtt. A művelés során a maradványok 60%-át keveri be, 40% a felszínen marad talajvédő mulcsként.

A Mach Till gépek egyesítik a hagyományos és a vertikális talajművelés előnyeit, ezért nevezhetjük hibrid talajművelő gépnek. A Mach Till tárcsák nagy sebességgel dolgozva egyenletes felszínt és jó talajállapotot alakítanak ki homok-, vályog-, és agyag talajon száraz és nedves állapotban egyaránt. A megfelelő szögben haladó tárcsák a talajt kenés nélkül vágják, és nem fejtenek ki talajtömörítő hatást, ellenben jó mulcsréteget hoznak létre, amit a gumihengerek megfelelően tömörítenek. Ebben pedig a tarlómaradványok lebomlanak.

Az új, nagy sebességű (12-18 km/h) és nagy teljesítményű tárcsák kezelése egyszerű, üzemeltetése különleges karbantartást nem igényel. A tárcsák alkalmasak különböző talajtípusokon őszi alapművelésre, tarlómaradvány bemunkálásra, illetve tavasszal kiegészítő talajművelésre és magágykészítésre.

A tárcsa alkalmazkodik a talajfelszín változásaihoz

Susanne Veatch, a cég elnöke és marketing vezetője szerint az új tárcsák megnövelt sebessége lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy közvetlenül a vetőgépek előtt haladjanak. Az új gyártmány bevezetésével, a gazdálkodók már három különböző, egyaránt kiváló minőségű munkagéphez (vetőgép, vetőkocsi, gyorsművelő tárcsa) juthatnak a Kinze kereskedőktől.

A forgalmazók véleménye azonban nem egységes. Sokak szerint a Kinze ezzel a programmal a figyelmet akarja újra felhívni magára. Azt azonban szokatlannak tartják, hogy a piacnak egy olyan szegmensét választották, ahol igen erős a versenyhelyzet. Mások viszont úgy gondolják, hogy ezzel a programmal a Kinze a piaci helyzetét akarja megerősíteni, ezért azt javasolják, hogy a Degelman gyártmányok közül másokat, például a szervestrágya szórót is célszerű lenne átvenni. Találkozni olyan kereskedővel is, aki nem lelkesedik a gyorsművelő tárcsákért, annak ellenére, hogy a fő alkalmazási területnek tekinthető vertikális talajművelés terjedőben van.

Kinze Mach Till 201 szállítási helyzetben

Veatch bejelentette, hogy az új talajművelő gépeket az őszi szezontól az USA-ban és Kanadában a Kinze dílerek forgalmazzák, de szeretnék bevezetni a kelet-európai és oroszországi exportpiacokon is.

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac - Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

2019. december 9. 14:38

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt MB Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német gyártmányú, univerzális erőgépeket.

Gépészet Videó

BKT gumiabroncsok az Agritechnicán

2019. december 2. 10:47

A Balkrishna Industries Ltd. (BKT) indiai gumiabroncsgyár a terepjáró abroncsok specialistája. A cég 1987-es alapítása óta foglalkozik a mezőgazdasági, ipari, földmunkagép, bányászati, ATV, és kertészeti járművek gumiabroncsainak fejlesztésével és gyártásával.

CLAAS roadshow a BME-n

2019. november 28. 04:54

A BME Sportközpont mögötti területen az érdeklődők első kézből szerezhettek információkat a 2020-as CLAAS UniTech mérnökversenyről.

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

2018. szeptember 14. 08:44

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

Quivogne Demeter univerzális kultivátor - a sokoldalú munkagép

2018. február 28. 11:16

A Demeter a tarlóápolás feladatai mellett a magágykészítést és szántáselmunkálást is magas minőségben tudja elvégezni.

Kerner, ezzel csak nyer! - DEMO LEHETŐSÉG

2019. április 29. 14:02

A legjobb acélminőség, a precíziós kivitelezés, a tapasztalt szakemberek és az innovatív megoldások azok, melyek a leghatékonyabb agrotechnológiát garantálják.

Valós idejű magágy-minőségellenőrzés

2018. április 2. 11:37

Az AFS Soil Command berendezés az első olyan megoldás, amellyel a magágy minősége mérhető és szabályozható közvetlenül a traktor fülkéjéből.