Gépészet
Gépészet

Mire lehet jó egy precíziós gazdálkodáshoz használt szoftver? – Próbálja ki ingyen!

Mire lehet jó egy precíziós gazdálkodáshoz használt szoftver? – Próbálja ki ingyen!

Agrofórum Online

Lehet, hogy Ön már ült precíziós gazdálkodási konferencián. Az is lehet, hogy részt vett precíziós gazdálkodást bemutató kiállításon, szántóföldi napon. De elgondolkodott-e már azon, hogy a precíziós gazdálkodáshoz milyen adatokat lehet gyűjteni, tárolni, feldolgozni? Vajon mi az a szoftver, ami mindezt tudja? Az Ag Leader SMS basic vagy advanced (haladó felhasználóknak) szoftvere egy olyan magyar nyelvű szoftver, amelynek segítségével ezek a kihívások megvalósíthatók nagyobb kompromisszumok nélkül. A szoftver számtalan platform adatait képes feldolgozni, így szinte bármilyen gyártó forrásából tölthetünk bele adatot, vagy éppen készíthetünk számos kezelőfelülethez kijuttatási anyagokat.

Az SMS programot számos hazai vállalkozás használja. Most Ön is betekinthet abba, hogy melyik vállalkozás miért választotta az Ag Leader szoftverét.

Majkut Árpád, Dalmand Zrt.
precíziós gazdálkodási projektvezető

Számunkra az SMS program egyik legnagyobb előnye az előírás fájlok egyszerű és gyors előkészítése, és a nyers hozamadatok feldolgozása.  A program kezeli a legnagyobb gyártók fájlstruktúráját mind a nyers adatok beolvasásánál, mind pedig a feladatok kiírásánál; így annak sem kell több programot futtatnia, aki egy összetettebb gépparkkal dolgozik. Bár a kísérletek kiértékeléséhez külön térinformatikai szoftvert használunk, az évek során gyűjtött vetési és tápanyag utánpótlási kijuttatások illetve a hozammérés adatainak rendszerbe foglalása és azok hatékony elérése szintén megkönnyíti a precíziós gazdálkodási tevékenységet.

Szabó Kornél, Dr. Szabó Agrokémiai Kft. – Jó Gazda Program®
ügyvezető, JGP® programvezető

Cégünk lassan már 10 éve használja az SMS szoftvert nagy megelégedésére. Először a Basic verziót vásároltuk meg, és már kezdetektől nem csak a saját gazdaságunk precíziós gazdálkodási folyamatainak nyilvántartására használtuk, hanem a helyspecifikus szolgáltatásaink jó részét is ezzel a szoftverrel végeztük (kijuttatási tervek készítése, hozamtérképek feldolgozása- és kiértékelése, multispektrális légi felvételek feldolgozása- és kiértékelése, stb.). Mára már a szoftver Advanced verzióját használjuk, melyben a kollégákkal több projektben, több ügyféllel akár egyszerre, párhuzamosan is tudunk dolgozni. Az Advanced további előnye, hogy mezőgazdaság specifikus statisztikai elemzéseket is lehet vele végezni, így a tömegével elkészített, ill. monitorokból, partnerektől begyűjtött adatbázisok feldolgozásával azok összefüggéseire, a különböző tényezők egymásra gyakorolt hatásaira is választ tudunk kapni.

Nemrég kezdtük használni az SMS felhő alapú rendszerét, az Agfiniti-t, melynek segítségével egy tablettel akár a tábla szélén is meg tudjuk jeleníteni a legyártott kijuttatási terveket, a feldolgozott hozamtérképeket vagy épp az elkészített légi felvételeket. Az Agfiniti távoli segítségnyújtásra és online adatküldésre is használható, így partnereink a traktorban ülve, munka közben kérhetnek és kaphatnak segítséget a precíziós vezérlő monitorok használatával kapcsolatban, ill. kollégáim közvetlen a monitorba tudnak térképeket küldeni vagy onnan adatokat (pl. megvalósult kijuttatási térképek) lehívni. Cégvezetőként az a meglátásom, hogy az SMS szoftver mögött egy olyan fejlesztő csapat áll, mely nagyon ráérez, hogy milyen irányba érdemes egy ilyen, mezőgazdaság  specifikus szoftvert fejleszteni, a rendszerhez folyamatosan kapunk frissítéseket, mindig van valami újdonság és a piacon elérhető precíziós rendszerekkel (JD, Trimble, Topcon, New Holland, Kverneland, stb.) teljes mértékben kompatibilis. A szoftver nem utolsó sorban felhasználó barát, sokrétű és üzembiztos.

Dr. Láng Vince, ügyvezető
AgriDron Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Az Agleader SMS programot napi rendszerességgel használjuk. A precíziós szaktanácsadás során jelenleg több mint száz termelő táblaadatait kezeljük. Az SMS lehetőséget nyújt, hogy mindezt rendszerezve, jól átlátható módon tároljuk, hogy ezáltal a kollégák pillanatok alatt elérjék akár a tápanyag-ellátottsági térképeket akár a korábbi hozamadatokat, vagy a különböző kijuttatási térképeket. Amellett, hogy sok adatot tárolunk a partnereknél rendelkezésre álló eszközök is különbözőek, az SMS pedig megoldást kínál nekünk, hogy az AgLeadertől a GS2630-ason át a hazánkban kevésbé ismert Raven vagy RDS monitorokra is megfelelő formátumban tudjuk kimenteni a kezelési fájlokat.

Ha felkeltette az érdeklődését a szoftver, akkor próbálja ki ingyen 21 napig. A szoftver honlapunkról letölthető: www.robotpilota.hu

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

STEYR Terrus 6250 - Újabb taggal bővül a modellválaszték

Kiemelkedően magas, 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz.

Érkeznek az új ZETOR traktorok - Bemutatjuk az Utilix és Hortus kistraktorokat

A Zetor új, 42-67 lóerő tartományba tartozó univerzális kistraktorokat mutatott be Utilix és Hortus elnevezéssel.

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

Fókuszban a megoldások és megtérülés - közeledik a PREGA 2018 Konferencia

Ismerje meg Ön is a legnagyobb hazai precíziós szakmai fórum programtervét!

2018. január 30. 20:16

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

A CHH Műszaki KFT mezőgazdasági és élelmiszeripari gépforgalmazó, a dán Cimbria vállalatcsoport közvetlen hazai képviselete.

2018. január 30. 19:30

YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

A Valagro-nak, a biostimulátor-fejlesztés, -gyártás világviszonylatban is vezető piaci szereplőjének a legújabb fejlesztése a YieldON hozamnövelő készítmény.

2018. január 30. 15:08

Továbbra is sokszínű és sikeres az AXIÁL

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gépekbe integrálható digitális megoldások, mint például a különböző automatikus és feladatoptimalizáló rendszerek vagy a precíziós lehetőségek.

2018. január 26. 08:51