Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Agroázis Kft.

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

A MORO Aratri 1957-ben alakult olasz családi vállalkozás, amely ma is a leszármazottak irányítása alatt áll. Kifejezetten ekék és lazítók fejlesztésére, gyártására specializálódtak, újabban kultivátorokkal is foglalkoznak.
A vállalkozás a legnagyobb konstruktőrök közé tartozik Olaszországban, s nem meglepő, hogy mivel a forgatásos talajművelésre helyezik a hangsúlyt, ekéik akár 1 méteres munkamélységig is használhatóak, ami kuriózumnak számít a talajművelő eszközök piacán.
A MORO Aratri filozófiája: kiváló minőségű nyersanyagok, maximális szilárdság, megbízhatóság és a gazdák igényeihez való alkalmazkodás.

A gyártó több szabadalommal is rendelkezik. Ilyen például a Compact-System, melynek esetében mind az eke, mind pedig a kultivátor összecsukható, így a gépek súlypontja közelebb kerül a traktorhoz, azaz nem kell nagyobb erőgép, mint ami a vontatáshoz szükséges. A rendszer segítségével a 11 késes lazítót például 2,5 méteresre lehet összecsukni, amely nagyban megkönnyíti a közúti fuvarozást. Egy másik szabadalmuk a Transport-System, amely egy egyedi szállítási és mélységállító rendszer, segítségével a gépet gyorsabban lehet munkapozícióba állítani.

A MORO Aratri termékek prémium minőségűek, kiváló ár-érték arányt képviselnek, a paletta nagyon széles, így minden gazdálkodó megtalálhatja a számára szükséges ekét, lazítót, vagy kultivátort.

A MORO Aarati ekék jellemzői:

  • MPV 1 vasú, extrém mélyszántó eke akár 110 cm munkamélységgel
  • XFS tarlójáró ekecsalád, 240-500 LE-s erőgépekhez
  • DRAGON félig függesztett ekék 4-9 vasú tarlójáró, vagy barázdás kivitellel
  • RAPTOR függesztett ekecsalád tarlójáró, vagy barázdás kivitelben
  • WARRIOR hidraulikus munkaszélesség állítású függesztett ekék 2-6 kivitelben, több munkamélységű fejjel rendelhetők
  • STEP fokozatos munkaszélesség állítású függesztett ekék, 2-6 vasú kivitelben, többféle munkamélységet biztosító felszereltséggel
  • Az ekék mindegyike felszerelhető acél, vagy szintetikus telekormány lemezzel, illetve réselt acél kormánylemezzel
  • Az ekék felszerelhetők különféle előhántoló fejekkel, beforgató lemezzel, tárcsás csoroszlyával, valamint mélységállító kerékkel is

A munkagépek megtekinthetők a II. NAK Szántóföldi Napokon Mezőhegyesen szeptember 20-21-én az Agroázis standján, további információkért pedig az alábbi elérhetőségen lehet érdeklődni:

Osgyán László
email: laszlo.osgyan@agroazis.hu 
tel.: 06-30-406-3347

 

 

Ha elmaradt az őszi szántás, vásárolj egy talajlazítót (+VIDEÓ)

A Moro-Aratri Spider talajlazító tavasszal 60 hektáron bizonyított, az elmaradt őszi szántás ellenére kiváló magágy készült minden területen. Pedig a Nógrád megyei talaj nem éppen a könnyű művelhetőségéről híres.

Gépészet Videó

Egyenletes munkavégzés, precíz beállítás – Bednar gépek a Gergely Farmon

A megbízhatóság és a nagy teljesítmény mindennél fontosabb a Gergely Farmon, így a gépvásárlások is ennek tudatában történnek.

Gyomirtás automatikusan, minimális herbiciddel - Bemutatkozik az ecoRobotix pont-permetező robot

A svájci start-up cég olyan pont-permetező robotot fejlesztett ki, amivel a gazdálkodók herbicidköltségei jelentősen csökkenthetők.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.

Többet ésszel, mint erővel! - Talajlazítás pró és kontra talajszkenner alapján

A változó mélységű talajművelés alkalmazásakor talajszkenner segítségével megállapítható a tömörödött rétegek felszíntől mért távolsága és a tábla heterogenitása a kötöttség szempontjából. Az információ birtokában, mért eredmények alapján, költséghatékonyan és környezetkímélően végezhetünk talajművelést.

Multiva magágykészítő kombinátorok - A minőség jegyében

A Multiva mezőgazdasági gépeket hosszú élettartamra, és az agronómiailag elérhető legmagasabb hozamok biztosítására tervezték.

2018. február 27. 10:36

Égszínkék talajművelés Franciaországban – Lemken újdonságok

A talajművelő gépek specialistája a szántás területén is új megoldásokkal jelentkezett.

2018. október 2. 06:45

A talajművelés illemtankönyvének bemutatója

Ez a könyv Dr. Birkás Márta professzor ajándéka a tudományos és gazdálkodó élet résztvevőinek.

2018. február 26. 19:33